patu Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 ..używam kilku szpulek ( fluo, grafit) w różnych rozmiarówkach. W tej cenie nie do pobicia!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Odkopie trochę temat. Przymierzam się do zakupu plecionki pod okonia, nie znam się za bardzo ani nie mam dużego doświadczenia z plecionkami. Oglądałem dzisiaj w sklepie właśnie octa braid 0.08 i wydaje się być OK. Zależy mi głównie na odległości rzutu paprochem ~2g, warto kupić tę czy lepiej dołożyć parę zł i kupić coś innego? Nie spędzam nad wodą całych dni, jedynie po kilka godzin 1 czasem 2 razy w tygodniu, głównie miejski odcinek rzeki czasem jeziorko. Wysłane z mojego Letv X500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Może być ta 0.8 octa Jak chcesz cieńsza to może być 0.6 ale cztero splotowa. Obecnie takiej używam i jak za te pieniążki jestem zadowolony i szczerze mówiąc nie widzę sensu przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amator boleni Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Strasznie się strzępi!nie polecam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Mam na dwóch kołowrotkach stałoszpulowych NIhonto Fine 0,16 czarną i 0,12 zieloną. Od dwóch sezonów nie zmieniałem. Fakt, często nie bywałem nad wodą ze spinningiem, bo głównie mucha, ale moja druga połówka z łódki rzuca wyłącznie spinem, więc ona oczochrała te pletki. Mi się zdarzyło kilka razy z brzegu pochodzić za rybką. W tym sezonie do multika też ją kupię. Ja tam polecam za te piniendze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 W zeszłym sezonie też miałem nihonto 0,12 mm i poza tym że rzeczywiście się trochę strzępi to uważam, że jest ok. Zresztą kolega łowił varivasem i też mu się strzępił. Dodam jeszcze, że nad wodą bywam bardzo często więc plećka swoje w kość dostała..Reasumując za taką kasiorkę warto:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mejdżor Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 W zeszłym sezonie też miałem nihonto 0,12 mm i poza tym że rzeczywiście się trochę strzępi to uważam, że jest ok. Zresztą kolega łowił varivasem i też mu się strzępił. Dodam jeszcze, że nad wodą bywam bardzo często więc plećka swoje w kość dostała..Reasumując za taką kasiorkę warto:-)Ja też cały poprzedni sezon używałem 0.12 i za te pieniądze uważam, że jest to produkt warty zakupu. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Strasznie się strzępi!nie polecam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Sprawdź przelotki, może są brudne albo niskiej klasy. Jak używam plecionki w kiju seryjnym na tanich przelotkach to tez mam pióropusz z plecionki. Warto wtedy wymienić szczytową na jakąś lepszą. Sam używam Octa bride 0,8 fluo zieloną i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dalton Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 0,08 pod okonia, pstrąga uważam że wpożo. Używałem różnych plecionek ośmiosplotowych : dragona, turnamenta daiwy, momoi i cholera wie czego jeszcze. Powiem szczerze że wolę teraz dwa razy w sezonie wymienić mikado, niż płacić trzy, cztery razy więcej za pletkę i szczypać się z wymianą. A odbarwia się tak jak i cała reszta droższych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amator boleni Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Sprawdź przelotki, może są brudne albo niskiej klasy. Jak używam plecionki w kiju seryjnym na tanich przelotkach to tez mam pióropusz z plecionki. Warto wtedy wymienić szczytową na jakąś lepszą. Sam używam Octa bride 0,8 fluo zieloną i jestem zadowolony.Może trafiłem z kumplem na jakąś trefną,z przelotkami w naszych kijach jest wszystko w porządku ,to nie jest moja pierwsza pletka w życiu, tak więc wiem co piszę.Aktualnie używam dragona maxima strong i jest ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Ja mogę porównać jedynie z Power Pro. Jak dla mnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafford Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Kupiłem ostatnio 0,06 i osobiście nie polecam. Mocna jest całkiem ale pogrubiona i jakby ma większą tendencję do plątania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Ma ktoś może tą nową, w kolorze fluo pomarańczowym? Ciekawi mnie, czy gubi kolor tak samo szybko, jak ta żółta, czy też może trzyma lepiej, jak zielona? Pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Mam bardzo negatywne wrażenia, miałem szpulkę fluo strzępi się niemiłosiernie traciło szybko na swojej mocy.W ciągu dwóch miesięcy nie zostało mi z niej zbyt wiele. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Mam na dwóch kołowrotkach stałoszpulowych NIhonto Fine 0,16 czarną i 0,12 zieloną. Od dwóch sezonów nie zmieniałem. Fakt, często nie bywałem nad wodą ze spinningiem, bo głównie mucha, ale moja druga połówka z łódki rzuca wyłącznie spinem, więc ona oczochrała te pletki. Mi się zdarzyło kilka razy z brzegu pochodzić za rybką. W tym sezonie do multika też ją kupię. Ja tam polecam za te piniendze Nihonto fine w stosunku do octa braid jest przegrubiona.Mam 0,12 fine i jest grubsz od 0,16 octa. Chcialem miec ciensza nie porownalem w sklepie,a nad woda na tym samym zestawie roznica kolosalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Mam nawiniętą na Red Arcta 200 zieloną Nihonto Fine 0,12 mm i po ok. 50 razach nad woda spokojnie mogę napisać że jest dobra.Nie plącze się, moc opisana przesadzona, jak to w "polskich" linkach, ale faktyczna taka żeby swobodnie rozgiąć główkę Mustad Micro i jakieś tam Kamatsu/Konger/Mikado ok. 5-7 gr. Pewnie wystarczyła by do tego 0,10.Za 150 m dałem 33 zł w sklepie stacjonarnym, co zapewnia mi z podkładem dwa nawinięcia świeżej pletki na mały kołowrotek.W kategorii plecionka 150 m do 70 zł u mnie wygrywa Nihonto za 33. Sorry Power Pro :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Mam nawiniętą na Red Arcta 200 zieloną Nihonto Fine 0,12 mm i po ok. 50 razach nad woda spokojnie mogę napisać że jest dobra.Nie plącze się, moc opisana przesadzona, jak to w "polskich" linkach, ale faktyczna taka żeby swobodnie rozgiąć główkę Mustad Micro i jakieś tam Kamatsu/Konger/Mikado ok. 5-7 gr. Pewnie wystarczyła by do tego 0,10.Za 150 m dałem 33 zł w sklepie stacjonarnym, co zapewnia mi z podkładem dwa nawinięcia świeżej pletki na mały kołowrotek.W kategorii plecionka 150 m do 70 zł u mnie wygrywa Nihonto za 33. Sorry Power Pro :-).????U mnie nr.1 Varivas.Ostatnio skusiłem się, to była strata pieniążków,na Jiging braind Dragona.Nawinięta na multika i pierwszy test na stawie.Podsumowanie traci kolor(czerwony)multik i palce czerwone od barwnika.Moim zdaniem szkoda pieniążków na tą plecionkę.Przepraszam że nie w temacie???? Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez Marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xwaldi Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Ostatni cały sezon przełowiłem Nihonto Octa Braide 0.16mm. Jak jest mowa to wszystko jest ok, śliska, wmiarę cicha, wytrzymała, ale po kilku wypadach zaczyna tracić kolor, strzępi się, traci wytrzymałość. Co jakiś czas musiałem odcinać jej końcowy odcinek. W połowie sezonu przewinąłem ją i jakoś do końca sezonu dotrwałem. Na koniec sezonu z odcinka 150m zostało może 50m. Mimo wszystko jak za te pieniądze jest lepsza niż np. Mistrall shiro, czy Jaxony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielito Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Kupiłem tą pletke miesiąc temu 0,08 kolor Orange pod okonie na początku było OK śliska, cicha, później zaczęła szumiec i szybko straciła kolor, zostawiłem ją jako zapasową a kupiłem Daiwe j-braid 8x 0,06 kolor fluo seledyn o niebo lepsza i bardziej miękka a cena podobna do octa zobaczymy po dłuższym użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Mam nawiniętą na Red Arcta 200 zieloną Nihonto Fine 0,12 mm i po ok. 50 razach nad woda spokojnie mogę napisać że jest dobra.Nie plącze się, moc opisana przesadzona, jak to w "polskich" linkach, ale faktyczna taka żeby swobodnie rozgiąć główkę Mustad Micro i jakieś tam Kamatsu/Konger/Mikado ok. 5-7 gr. Pewnie wystarczyła by do tego 0,10.Za 150 m dałem 33 zł w sklepie stacjonarnym, co zapewnia mi z podkładem dwa nawinięcia świeżej pletki na mały kołowrotek.W kategorii plecionka 150 m do 70 zł u mnie wygrywa Nihonto za 33. Sorry Power Pro :-)Nastepny nie czyta i wprowadza w blad.Temat jest o Nihonto Braid 8 splotow.Fine jest duzo grubsza w stosunku do Braid.Mam uzywam obydwu powtarzam Fine 0,12 jest grubsza od Braid 0,16. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Półtora sezonu używałem plecionek MIKADO Octa Braid 0,08 i 0,14. Żółte fluo faktycznie szybko tracą kolor i kilkanaście metrów staje się wręcz białe. Najmniej traci barwę czarna lekko szarzejąc, co należy uznać za zaletę, gdyż staje się mniej widoczna w wodzie.@xwaldi napisał: Mimo wszystko jak za te pieniądze jest lepsza niż np. Mistrall shiro, czy Jaxony. i całkowicie zgadzam się z Nim. Po przewinięciu na drugą stronę posłużą mi jeszcze ten sezon, czyli łącznie 2,5 sezonu, co uważam za dobry wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Mi z całej szpuli 150m Octa 0,10mm po parunastu wypadach (Wisła i jeziora) zostało trochę ponad 80m Dodatkowo strasznie się rwała w nieoczekiwanych miejscach, szybka utrata koloru zielonego to przy tym był pikuś. Stanowczo odradzam rzeczoną plecionkę, za duże prawdopodobieństwo straty dużej ryby aby ryzykować. Lepiej dopłacić parędziesiąt zeta, kupić np. Varivasa Avani Sea Bass czy PP z pewnego źródła i mieć spokojną głowę. Choć przyznam że w pierwszej chwili zrobiła na mnie pozytywne wrażenie, za to w użyciu... Tragedia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pansum Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Myślicie że może to być kwestią koloru? bo z tego co zauważyłem opinie są najlepsze jeśli chodzi o czarną no ale produkt powinien być taki sam we wszelkich wersjach kolorystycznych? Sam zastanawiam się nad kupnem tej plecioneczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ratatata Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Ja miesiąc temu kupiłem octe czarna (z twisterkami w gratisie) póki co jestem z niej bardzo zadowolony , na tyle na ile z niej korzystałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pansum Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 A też Ci się tak zrywała jak koledze wyżej? Pytam bo czarną masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi