Adam01 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Używałem w pierwszej połowie sezonu Octa 0,10 kolor żółty i byłem bardzo niezadowolony. Plecionka była dość spłaszczona, kolor szybko się zmienił i nie koniecznie chciała puszczać na węźle przez co wytrzymała tylko pół sezonu na szpuli. Wróciłem do poprzedniej jaką miałem, czyli Mikado X-Plode i jednak zostanę przy niej. Moim zdaniem pod każdym względem jest lepsza od Octa i nie zamienię jej na żadną inną ( w tej cenie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Dużo łowiłem w tym sezonie Octa 0,08 mm w kolorze żółtym. Nie bez powodu wybrałem kolor żółty gdyż zależało mi na jego szybkim spraniu do bieli. 3-4 godziny łowienia i prawie biała plećka na ostatnich 2-3 metrach czyli pod wodą mniej widoczna, a nad woda widać gdzie idzie przynęta. Niestety po dniu pstrągowego łowienia te 2-3 metry idą do kosza z powodu sporego strzępienia się. Przeliczając to na około 30 wyjazdów, sezon i do kosza. Wytrzymałościowo jednak ok, brak też problemów z plątaniem się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Jak dla mnie bardzo slaba plecionka. Kupilem raz yelllow 012 po tygodniu stracilem polowe reszta zostala ba podkladzie. Raczej nigdy wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert3.s Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) Od dwóch sezonów używam, posiadam 0,08, 0,12, 0,16. Jakość tych plecionek oceniam jako dobre w średniej klasie. Edytowane 18 Listopada 2018 przez robert3.s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Używałem w pierwszej połowie sezonu Octa 0,10 kolor żółty i byłem bardzo niezadowolony. Plecionka była dość spłaszczona, kolor szybko się zmienił i nie koniecznie chciała puszczać na węźle przez co wytrzymała tylko pół sezonu na szpuli. Wróciłem do poprzedniej jaką miałem, czyli Mikado X-Plode i jednak zostanę przy niej. Moim zdaniem pod każdym względem jest lepsza od Octa i nie zamienię jej na żadną inną ( w tej cenie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 też łowię na xplode i uważam że to dobra pletka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 też łowię na xplode i uważam że to dobra pletka...Mam wręcz odwrotne doświadczenia X-Plode to:- primo, nie pletka, tylko plecionka- secundo, droższa od Nihonto, a niestety, co najwyżej na tym samym poziomie techniczno-użytkowym i jeżeli ktoś pisze, że 0,08 ma wytrzymałość 7,25kg to albo zaniża grubość o około 0,04, albo pomyliły mu się kilogramy z funtami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Mikado to firma tak samo syfna jak Jaxon. Lapie klientów na reklame a puszcza partie towaru o lepszej jakosci a potem wciska pakiety sklepom z gownianym towarem. Żylki tej firmy to makabra ,gotowe przypony też. Dajcie sobie spokoj z tym badziewiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Oj, musiały Ci te dwie firmy solidnie zajść za skórę, nie dali Ci rabatu, szkoda... Zauważ że JAXON za granicą sprzedaje się jak ciepłe bułeczki, MIKADO ma dużo dobrych produktów i opinie nie są wcale złe.Jeśli od plecionki w cenie 50.- zł za 150m oczekujesz tego samego co od plecionki w cenie 100.- zł za 100 m, to współczuję Ci. Przeważnie pieniądze są wyznacznikiem jakości towaru i jeśli już ukończyłeś gimnazjum to powinieneś to ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 JAXON za granicą sprzedaje się jak ciepłe bułeczki ,granicą czego...?.......... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Mikado to firma tak samo syfna jak Jaxon. Lapie klientów na reklame a puszcza partie towaru o lepszej jakosci a potem wciska pakiety sklepom z gownianym towarem. Żylki tej firmy to makabra ,gotowe przypony też. Dajcie sobie spokoj z tym badziewiem. A jakie inne firmy w tej kategorii cenowej polecasz?Bo jednak co najmniej kilka produktów Mikado cieszy się dobrą opinią wśród użytkowników... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 JAXON za granicą sprzedaje się jak ciepłe bułeczki ,granicą czego...?.......... Nie wiesz w jakim kraju mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) Octa 0.08 u mnie szpula na jeden sezon i to baaardzo mało użytkowania, maksymalnie 15 razy nad wodą. Mała rzeczka plus zbiornik zaporowy i strzępi się to jak głupie, mimo że nie ma kamieni. Jednak 4 sploty u mnie lepiej wypadają, może głośniejsze na przelotkach ale jednak dużo mocniejsze jeżeli chodzi o wytrzymałość na przetarcia. W zasadzie wszystkie 4 splotowe sprawdziły mi się lepiej niż ta Mikado Nawet od majfrendów Edytowane 18 Grudnia 2018 przez Kadi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Spróbuj czterosplotowej Fine. Używam intensywnie 0,12 mm i spokojnie mi na sezon starcza. I nie widzę konkurencji biorąc pod uwagę fakt, że metr tej plecionki kosztuje jakieś 20 groszy...Używałem wcześniej plecionki PP (0,13 mm) z dwóch różnych źródeł (i to tu z forum) i strzępiły się jak diabli. Już myślałem, że to wina przelotek w Avidzie jednak po zmianie na tą tanią Mikado problem zniknął 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 To z samej logiki wynika. Poszczególne włókna w 8-splotowej będą zawsze cieńsze niż w 4-splotowej przy tej samej grubości linki, więc muszą się szybciej przecierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Jeżeli ktoś kupi to goowno, To niech zacznie od sprawdzenia wytrzymałości.Poniewaz plecionka mikado nihonto octabraid 8x o srednicy 0,2 i deklarowanej wytrzymałości 18,1 kg nawet nie dygnie 9kg, pomimo użycia łącznika bezwezlowego.Ledwo ledwo, przy delikatnym uniesieniu dala rade sprostac 6,4 kg, ale juz przy lekkim szarpnięciu puściła. Przyznajet, że ma fajny splot, przekrój, jest śliska i ogólnie bardzo dobrze się prezentuje.Szkoda, ze wytrzymałość realna to 1/3 deklarowanej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) Jeszcze nie trafiła mi się plecionka która wytrzymała tyle co pisało na opakowaniu a troche ich miałem. Ale tytuowe mikado w rozmiarze 0,10mm spedziło ze mna 3 sezony ganiania za dandaczami. Edytowane 5 Lutego 2019 przez cinn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Z jakiego wypustu była ta plecionka? Świeży czy sprzed kilku lat? Ludzie generalnie potwierdzają że najpierw były super, nawet w porównaniu z droższymi plecionkami. Teraz, po wyrobieniu marki pod tą samą nazwą sprzedają szajs. Nieco ponad 6kg jakie uzyskał Michał to wytrzymałość dobrej żyłki około 0,25 - ciekaw jestem jak wygląda porównanie wizualne grubości tej linki z takową żyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Ludzie, zlitujcie się. 18 stron wątku o lince Mikado. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Ludzie, zlitujcie się. 18 stron wątku o lince Mikado. A czemuż miałoby nie być ? 45 zł. za 150 metrów przyzwoitej plecionki to dobry powód aby o niej porozmawiać (tu popisać) zwłaszcza, że możesz ją dostać wszędzie i niemalże od ręki, a to często bywa mocnym argumentem w czasie szybkich zakupów Używałem tej w teoretycznym rozmiarze 0,08 około 2 sezony temu i moim zdaniem całkiem wytrzymała. W tym sezonie też kupię między innymi po to aby mieć porównanie do innych tych bardziej renomowanych i aby sprawdzić czy rzeczywiście jakość spadła. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Jeszcze nie trafiła mi się plecionka która wytrzymała tyle co pisało na opakowaniu a troche ich miałem. Również przerobilem sporo linek.Dlatego, kiedy potrzebuje aby wytrzymala 14kg kupilem 18 kg.Gdyby trzymala 13 przełknąłbym.Dla mnie lipa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Te czterosplotowe lepiej wypadają. Nie widzę dla nich konkurencji w tym budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Ciekawe są tak skrajne opinie, ja po jednym wypadzie nad wodę wyrzuciłem ją do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Ja po stracie kilku canibali 15 na główce i przyponów z tytanu powiedziałem nigdy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Skrajne opinie wynikają ze skrajnych niemalże oczekiwań od linki za 45 zeta ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi