Hexploit Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Witam, zarajesrowałem sie na tym forum ponieważ jestem kompletnie zielony w temacie spiningow a po spędzeniu całego dnia na forach/blogach wędkarskich nadal nei ejstem pewien swego wyboru. Zbliżaja sie Andrzejki no i chciałbym ojcu kupic fajny spining do połowu szczupaków/sandaczy na jeziorze (gopło). Jeśli chodzi o wędke to postanowilem żeby sam sobie wybrał, bo mi juz rece opadaja i naprawde nie wiem co wybrac, ale jesli macie jakies rady to szukałem takiej w okolicy 300zl jednak wybór jest tak duzy ze naprawde straciłem cierpliwośc.. Co do kołowrotka to wybrałem Okuma Trio 30S FD taki jak tutaj: http://allegro.pl/okuma-trio-30s-fd-kolowrotek-spinningowy-bydgoszcz-i4780300932.html Rozumiem że bylo juz kilka takich temató na forum jednak kazdy ma indiwidualne potrzeby a ja ledwo przeszedłem pytanie rejestracyjne i jest mi naprawde ciężko zrozumiec pewne specyfikacje techniczne sprzętu. Dziękuje z góry za wyrozumiałosc i liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Witam, zarajesrowałem sie na tym forum ponieważ jestem kompletnie zielony w temacie spiningow a po spędzeniu całego dnia na forach/blogach wędkarskich nadal nei ejstem pewien swego wyboru. Zbliżaja sie Andrzejki no i chciałbym ojcu kupic fajny spining do połowu szczupaków/sandaczy na jeziorze (gopło). Jeśli chodzi o wędke to postanowilem żeby sam sobie wybrał, bo mi juz rece opadaja i naprawde nie wiem co wybrac, ale jesli macie jakies rady to szukałem takiej w okolicy 300zl jednak wybór jest tak duzy ze naprawde straciłem cierpliwośc.. Co do kołowrotka to wybrałem Okuma Trio 30S FD taki jak tutaj: http://allegro.pl/okuma-trio-30s-fd-kolowrotek-spinningowy-bydgoszcz-i4780300932.html Rozumiem że bylo juz kilka takich temató na forum jednak kazdy ma indiwidualne potrzeby a ja ledwo przeszedłem pytanie rejestracyjne i jest mi naprawde ciężko zrozumiec pewne specyfikacje techniczne sprzętu. Dziękuje z góry za wyrozumiałosc i liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam. będziesz zadowolony z trio, tylko poszukaj ewentualnie tej w czarnej wersji będzie taniej i mechanicznie to samo, okuma ma słabe powłoki lakiernicze i tego złota nie byłbym pewien jak będzie wyglądało po sezonie czy dwóch, a te czarne mam obcykane najbardziej farba zlazi tam gdzie się paluchami dotyka, pozatym młynek mechanicznie ok i ma fajny design. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 23 Listopada 2014 przez majatony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 jak mi zona chciala kupowac prezenty tego typu to jej powiedzialem, by mi kupila jakas fajna flaszke i dala gotowke - co bym nie kupil zawsze bylem zadowolony. probujesz ludzi zapytac co chce twoj tata? MZ totalnie poroniony pomysl bo: A znasz tate na 100% to wiesz czego chce i pytanie ludzi nie ma sensu B nie masz zielonego pojecia to skad ktos inny moze wiedziec co on chce?Nie jestem zlosliwy, ale nie wiem czy 3 razy w zyciu bylem zadowolony z prezentu od kogos kto nie mial pojecia co kupuje.W ostatecznosci MZ bon do jakiegos sklepu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 to kolega Łukasz juz wszystko wyjasnil Jakieś te królewskie smaczne dzisiaj i mi się Łukasz Samarytanin włącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hexploit Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) będziesz zadowolony z trio, tylko poszukaj ewentualnie tej w czarnej wersji będzie taniej i mechanicznie to samo, okuma ma słabe powłoki lakiernicze i tego złota nie byłbym pewien jak będzie wyglądało po sezonie czy dwóch, a te czarne mam obcykane najbardziej farba zlazi tam gdzie się paluchami dotyka, pozatym młynek mechanicznie ok i ma fajny design.OK to super, a jeśli chodzi o wędke czy Daiwa sweepfire spin 240cm jest odpowiednia na szczupaka, no i czy to wogole renomowana firma jest czy jakis chinczyk? Jescze z tym kolowrotkeim to znalazlem promocje za 250zl dlatego kolor raczej ebdzie zloty Edytowane 23 Listopada 2014 przez Hexploit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hexploit Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 jak mi zona chciala kupowac prezenty tego typu to jej powiedzialem, by mi kupila jakas fajna flaszke i dala gotowke - co bym nie kupil zawsze bylem zadowolony. probujesz ludzi zapytac co chce twoj tata? MZ totalnie poroniony pomysl bo: A znasz tate na 100% to wiesz czego chce i pytanie ludzi nie ma sensu B nie masz zielonego pojecia to skad ktos inny moze wiedziec co on chce?Nie jestem zlosliwy, ale nie wiem czy 3 razy w zyciu bylem zadowolony z prezentu od kogos kto nie mial pojecia co kupuje.W ostatecznosci MZ bon do jakiegos sklepu.Rozumiem co czujesz tez nie raz dostalem prezent ktory chetnie bym wymienil, jednak moj ojciec nie ejst strasznie wybredny a jak widze jego zajechany spining na kampingu i kolowrotek od ruskich to mysle ze bedzie zadowolony z nowego, byle by sie nadawal do połowu szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 23 Listopada 2014 przez majatony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) jak mi zona chciala kupowac prezenty tego typu to jej powiedzialem, by mi kupila jakas fajna flaszke i dala gotowke - co bym nie kupil zawsze bylem zadowolony. probujesz ludzi zapytac co chce twoj tata? MZ totalnie poroniony pomysl bo: A znasz tate na 100% to wiesz czego chce i pytanie ludzi nie ma sensu B nie masz zielonego pojecia to skad ktos inny moze wiedziec co on chce?Nie jestem zlosliwy, ale nie wiem czy 3 razy w zyciu bylem zadowolony z prezentu od kogos kto nie mial pojecia co kupuje.W ostatecznosci MZ bon do jakiegos sklepu.Posłuchaj goorala,prawdę pisze.Kołowrotek to jeszcze pół bidy,jeśli kupisz coś sprawdzonego,co będzie porządnie kręcić to nie będzie problemu.Z kijem natomiast temat zupełnie inny,to czy "leży"w ręce to bardzo subiektywne odczucie.Bardzo prawdopodobne jest że wydasz kasę a panu starszemu kij zupełnie nie podejdzie i wyląduje w kącie,a tego byś pewnie nie chciał.Jemu będzie głupio i Tobie nieprzyjemnie.Ogólnie,prezenty wędkarskie,zwłaszcza kupowane przez laika to najczęściej niewypał,wiem z doświadczenia(jako ten obdarowywany ) Edytowane 23 Listopada 2014 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 jeżeli Twój tato łowi w większości z brzegu to może jakiś kijek w dl 2.70 był by lepszy ?a moze tata chcial sprobowac lowic szczupaki na muche, ale nie ma kasy to sie nikomu nie przyznawal? A moze ma gdzies szczupaki, ale jego sprzet nie pozwala mu lowic okoni? A moze wychodzi z domu na ryby bo nie chce w domu siedziec i rower by mu sie przydal bardziej?Ja tam lowie ostatnio z brzego wedka 1.8 i 2.1m i jestem szczesliwy jak swinia w blocie Jest jeszcze szansa (znam takich ludzi), ze lubi lowic na swoj sprzet bo go "czuje" i nic innego mu nie podejdzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi