Skocz do zawartości

Kłusownicy na Poraju

Lord

Rekomendowane odpowiedzi

Co jakiś czas przewijają sie tematy z kłusolami, tak było jest i będzie dopóki ludzie ze wsi bedą zyć w biedzie bo coś jeść musza no i zarabiac na tym też. Myślę że napewno ktoś to z brzegu obserwował (właściciel sieci) poczeka troche i znowu sieć załatwi i bedzie ciupał rybki.

Co jakiś czas przewijają sie tematy z kłusolami, tak było jest i będzie dopóki ludzie ze wsi bedą zyć w biedzie bo coś jeść musza no i zarabiac na tym też. Myślę że napewno ktoś to z brzegu obserwował (właściciel sieci) poczeka troche i znowu sieć załatwi i bedzie ciupał rybki.

Zdziwił byś się jakie biedaki kłusują...

Zastanawiam się jaka jest strata dla kłusola (koszt takiej  sieci). Mam nadzieje, że taka porażka ich zniechęca....

Niestety Kolego ale koszt takiej sieci jest śmieszny w porównaniu do zarobków ze sprzedaży ryb.... Całkiem niedawno widziałem sieci na jednym z portali i sieć bodajże 30 m długości kosztowała ok 15zł.....

Nic tylko ręce łamać....

Zastanawiam się jaka jest strata dla kłusola (koszt takiej  sieci). Mam nadzieje, że taka porażka ich zniechęca....

Raczej nie sądzę, nawet jestem pewien ze nie. Przypadkiem zupełnie znalazłem się w Chińskiej hurtowni, na ekspozycji sieci. Nie wiem jakie, duże/ małe, dobre/ złe, nie znam się na tym, nie pamiętam dokładnie, ale koszt to jakieś grosze. Na jakimś bazarze, sieci, na giełdzie samochodowej, sieci. Ile w smażalni czy sklepie rybnym mogą płacić za 1 kg ryb. To nie jest żadna bolesna strata, jedynie ryzyko wkalkulowane. Niska szkodliwość czynu, wniosek o samo ukaranie czy jakoś tak, i "biznes" dalej się kręci. Znałem kiedyś człowieka, okazało się, że złodziej i kleptoman. Do póki nie wiedziałem oczywiście OK, kiedy się dowiedziałem, ja nie mogłem z nim wejść do sklepu, szlak mnie trafiał, on nie mógł normalnie bez "fantów" wyjść ze sklepu. Totalna degradacja powoduje, że dla takich kuriozów to sposób łatwego zarobku i hazard :angry:

edit

upss się trochę zdublowało

Edytowane przez JanuszD