flytier Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Witajcie, Przygotowuje sie do wyprawy na rybki dorastajace do okolo 50kg. Potzrebuje solidnego kija w klasie 12wt. Przegladajac neta wpadly mi w oko wedki firmy Aleka. Czy ktokolwiek mial to w reku lub zna kogos kto mial. Ciezko znalezc jakies recenzje bo kije sa nowoscia na rynku AMerykanskim a oryginalnie pochodza chyba z Wloch. Z gory dziekuje za pomoc. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Co za ryby?...ze tak spytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Yellowcheek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Troszkę większe bolenie, więc kup jakiegoś CD do 21 gr i będzie spoko :lol: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) Yellowcheek. O Chryste Panie, ale torpeda A kije to chyba te:http://www.alekasports.com/category/102/fly-rods Edytowane 24 Listopada 2014 przez haja1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Tu Twoja ryba ze zdjęci w akcji. Niskoprofilowiec i wędka pewnie do 1oz dadzą sporo emocji ;-) https://www.facebook.com/video.php?v=10153459205033438&pnref=story Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Wielkie uznanie dla łowcy okazu. W pięknym stylu zakończył hol jak i samo uwolnienie ryby. Ciekaw jestem podobnej akcji na muchówce... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam, Aleka to kolejna firma-importer zamawiajacy w Azji i sprzedajacy pod swoim logo na zachodnich rynkach. Jak bym szukal taniej #12 to warto spojrzec chyba na TFO, wytrzymuja GT wiec i z innymi potworami powinno byc ok. Pozdrawiam, Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Wielkie uznanie dla łowcy okazu. W pięknym stylu zakończył hol jak i samo uwolnienie ryby. Ciekaw jestem podobnej akcji na muchówce... Mam nadzieje,ze nakrecimy podobny filmik z akcja na muchowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Mam nadzieje,ze nakrecimy podobny filmik z akcja na muchowce. Życzę Ci tego z całego serca! Oby nie skończyło się zawałem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Tomek, a co z TFO?Fajne wędy za normalną kasę, dobra gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Słuchaj, mój znajomy ma kij na marliny i rekiny ( to nie żart), jego nick allegrowy to WOJTK1.Skontaktuj się z nim. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Redington ma fajny kijek w niezłych pieniądzach, jest i klasa #14 chyba jednak bardziej wskazana na takie kaszaloty. http://www.redington.com/fly-fishing-rods/predator/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Tomek, a co z TFO?Fajne wędy za normalną kasę, dobra gwarancja Oczywiscie mysle o nich. Do Mongolii kupilem ich Deer Creek Switcha i bylem super zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Redington ma fajny kijek w niezłych pieniądzach, jest i klasa #14 chyba jednak bardziej wskazana na takie kaszaloty. http://www.redington.com/fly-fishing-rods/predator/ Patrzylem na tego Predatora Kacper i jedyna rzecz ktora mi sie nie podoba w tym kiju to relatywanie wysoka masa w porownaniu do konkurencji. Ale jest to wciaz jeden z moich faworytow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Z TFO mialem do czynienia z TiCr (czarny blank) -nie polecam , mialem wrazenie ze kij przy wymachu pracuje tylko w polowie, Na Florydzie pobowalem kusic mucha tarpony kijem Hardy 12wt( ze wzgledu na cena pomine walory) oraz TFO TiCr X (niebieski blank) 10wt. ktory zrobil naprawde dobre wrazenie chociaz poczatkowo myslalem ze bedzie jak wyzej wspomniany TiCr to jedyne co maja wspolnego to "power lifting" TiCr X rzuca sie o wiele lepiej, a trzymajac go w reku kilka razy sprawdzalem czy to napewno 10wt. bo czuc bylo moc jak w nie jednej 12wt. innych firm. Polecam.http://www.tforods.com/fly-fishing/rods/ticrx.html#.VHP_n_ldWRsTFO wypuscilo nowy kijek na musky,szczupaki, barracudy, roostery itp. ale tego modelu jeszcze w reku nie mialem.http://www.tforods.com/fly-fishing/rods/esox.html#.VHQDBvldWRs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Z TFO mialem do czynienia z TiCr (czarny blank) -nie polecam , mialem wrazenie ze kij przy wymachu pracuje tylko w polowie, Na Florydzie pobowalem kusic mucha tarpony kijem Hardy 12wt( ze wzgledu na cena pomine walory) oraz TFO TiCr X (niebieski blank) 10wt. ktory zrobil naprawde dobre wrazenie chociaz poczatkowo myslalem ze bedzie jak wyzej wspomniany TiCr to jedyne co maja wspolnego to "power lifting" TiCr X rzuca sie o wiele lepiej, a trzymajac go w reku kilka razy sprawdzalem czy to napewno 10wt. bo czuc bylo moc jak w nie jednej 12wt. innych firm. Polecam.http://www.tforods.com/fly-fishing/rods/ticrx.html#.VHP_n_ldWRsTFO wypuscilo nowy kijek na musky,szczupaki, barracudy, roostery itp. ale tego modelu jeszcze w reku nie mialem.http://www.tforods.com/fly-fishing/rods/esox.html#.VHQDBvldWRs Polecano mi ten kij na musky i szczupaki. Podoba mi sie bardzo, tylko znowu mnie ta masa przeraza- bede tym musial machac przez 5 dni calymi dniami... nie wiem czy dam rade. A w przyszlym roku mam zamiar wziasc ten sam kijek na GT na Wyspy Bozego Narodzenia a tam 6 dni machania :-)Jak ciezka Ci sie ta TiCr X 10wt wydawala? Bo widze,ze waga jest porownywalna do tego TFO Esoxa 12wt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki72 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Nie bylo tragedi, z GT podobnie jak tarponami i innymi slonowodnymi, nie machasz w ciemno tak jak to jest w przypadku szczupakow caly dzien czy pol. Najpierw wypatrujesz, nastepnie wykonujesz rzut a to oszedza troche ramie, a na 6 dni na Christmas Island bedziesz musial zabrac tez cos lzejszego na bonfishe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Nie bylo tragedi, z GT podobnie jak tarponami i innymi slonowodnymi, nie machasz w ciemno tak jak to jest w przypadku szczupakow caly dzien czy pol. Najpierw wypatrujesz, nastepnie wykonujesz rzut a to oszedza troche ramie, a na 6 dni na Christmas Island bedziesz musial zabrac tez cos lzejszego na bonfishe. Na bonefishe juz mam dwie 8-ki i 9-tke na bardzo silny wiatr. Masz racje z tymi slonowodnymi, tylko mi ten wyjazd na yellowcheeki teraz siedzi w glowie i 5 dni machania w ciemno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Moj szanowny tato ma TFO TiCrX #10 i jest bardzo zadowolony. Machalem tym kijem kilka razy i wszystko lecialo jak z procy.5 dni machania w ciemno jakimkolwiek sprzetem w tej kategorii wagowej bedzie meczace, wiec pare gram duzej roznicy nie zrobi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Jest jeszcze Orvis Clearwater 12wt. Mialem kiedys stare Clearwatery w klasach 4 i 6 i nie byly to zle kije. Waga mi pasuje, cena tez jest dobra, tylko jak z wytrzymaloscia...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 TiCrX to po prostu zacna wędka. i "po horyzont" i na krótkim dystansie daje radę, szczególnie jak na swoją cenę.Ciekawą opcją do #8 jest też rękojeść switchowa - conversion kit. Dwa dodatkowe elementy i wędka "tadaa" zamienia się nam w krótką 11ft #10DH do głowic 500grain (tak przynajmniej poleca producent).Sam nad drugim TiCrX myślę, właśnie #10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Mam troche pretensje do siebie, ze nie kupilem TiCrX #10 tez dla siebie, bo w tej promocji juz sie nie trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Już za kilka dni Black Friday, moze się trafi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Z USA dojdzie przesylka i clo i juz nie jest fajnie. U nas jak wiesz bylo za sto funciakow z dostawa do domu. No ale nigdy nie wiadomo. Trzeba miec oczy i uszy szeroko otwarte. Jakby ktos trafil na dobra promocje wedek TFO/Loop/Vision to prosze dac mi znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi