jedrek115 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Panowie jaki kij polecacie na jazia, klenia do 3m musi dobrze ładować wobki juz od 1cm do ok 4cm ale po kontakcie z ryba ma być kluska która na miękko ściganie klenia z przelewu taka powiedzmy do 200 zł mogą być typy seryjne nowe bądź może ktoś wie jakiego używanego kija można za ta kwotę sobie sprawić dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 A te parabellum savage gear ? Tylko nie wiem czy nie są droższe przypadkiem i używki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 ma być kluska Konger IRI Lucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Parabellumy są droższe, ale warto dołożyć. Miałem fajnego 279 do 16g bodajże to kolega z forum odkupił i chyba nie narzeka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Konger IRI Lucky Potwierdzam i polecam. Ja kupiłem swojego tutaj na forum za 150zł, skróciłem sobie jednak dolnik o ok 6cm bo był dla mnie za długi i haczyłem o kamizelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Konger IRI Luckyteż potwierdzam, sam używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) O firmie savage gear,ron Thompson mam niemiłe zdanie a jak.wiemy to ta sama stajnia głównie chodzi o serwis który mi parokrotnie wmawial po wysłaniu do nich wędki na gwarancję że sobie sam ucialem szczytowke itp itd także od nich trzymam.się zdala. A co do kongera to nie miałem przyjemności go trzymać a jest długość ok 3 metrów? Edytowane 24 Listopada 2014 przez jedrek115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Reklamowałem parę Bushwhackerów i zawsze było OK. Ron Thompson to inny producent ale na PL ten sam dystrybutor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Ja reklamowalem 3 razy jedna wędke, po każdej nie przyjetej reklamacji musiałem kupić sobie górny skład za 50 zł i każdy się łamał. Jeden na jaziu kolejny na zaczepie a kolejny przy wyrzucie :/ i za każdym razem serwis twierdził że to moja wina mało tego.... W zaprzyjaźnionym wedkarskim reklamacji firmy savage i Rona było po sam czubek nosa i to samo co ze mną zawsze wina klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Może sklep wku...iał serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 No właśnie nie.... W sklepie mam dobrego kumpla który jak mało kto jest sumienny i naprawdę można się dogadać. Reasumując, coś tam nie gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 No właśnie nie.... W sklepie mam dobrego kumpla który jak mało kto jest sumienny i naprawdę można się dogadać. Reasumując, coś tam nie gra może nie miałeś tej czapeczki savage gear co po nałożeniu jej na głowę wygląda się jak p....s z daszkiem wtedy by poważniej podeszli do gwarancji. Tak paCzam że team dragony są do 14g w tej długości, może warto zerknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 w tej cenie IRI LUCKY, uzywam od 4 lat , złego słowa nie dam powiedzieć, klenio jazie nie spadają, wobki latają dobrze, a i przy grubszej rybie kij ma moc, w moim przypadku uzywam go równiez pod bolka na przynety typu sieczka do 4cm z zyłką 0,22 i spokojnie ryby do 5kg da sie utrzymac nawet w silnym nurcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 IRI LUCKY jest OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Okej widzę ze jednogłośnie konger. Dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GARBUS098 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ja osobiście wybrał bym krótszy taki do 220-270 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 4m bambus z kolowrotkiem muchowym i slodziutka czeresienka w sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Bawią was posty na temat młynków , sandacz itp. do tylu i tylu , ale kije sa wciąz nie kwestionowane i nie krytykowane. stary dla mnie kij na klenia i jazia to patyk do 30 gr min 2.50 , dla setki innych jakiaś wykałączka do 14gr z żyłką 16mm max , kuzwa . zastanowmu sie gdzie lowimy co lowimy i dla czego. licze sie z krytyka ale wasza nie robi juz zadnego znaczenia. kij mlynek linka wabiki woda a ryby ? setki zaleznosci i przynaleznosci tak? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ale o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 stary dla mnie kij na klenia i jazia to patyk do 30 gr min 2.50 , dla setki innych jakiaś wykałączka do 14gr z żyłką 16mm max , kuzwa . zastanowmu sie gdzie lowimy co lowimy i dla czego.Nie rozumie twojego oburzenia, powiedz jakie to klenie i jazie lowisz na taki sprzet.Ja nie twierdze ze sie nie da, ale lowienie kleni z premedytacja na taki sprzet to dla mnie przesada.No chyba ze warunki tego wymagaja z tym ze musialyby byc ekstremalne.Klen to nie brzana, z powodzeniem mozna lowic kijkiem do 15gr zylka 0.16 nawet te duze klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Kolega mówiąc o kijku do 30g dotknął pewnego sliskiego tematu, jak to na rybach. Ja sie spodziewam że chodzi mu o to by z premedytacją łowić tylko te duże ryby, najwieksze w gatunku. Wiadomo że przecietnie łowi sie klenie, jazie czy nawet pstrągi około 40cm, co rzeczywiscie nie jest wyzwaniem dla wedek do 15g czy żyłki 0.16. Najlepiej to na przykladzie opowiem. Jakies 3 lata temu wedkowalem sobie na swojej rzeczce. Kijek ktory wtedy mialem to teraz to by było byle co, jakis tam York do 30g, żyłka 0.30 no taką sobie kupilem bo kolowrotek nie tylko do spina a do wszystkiego. Zestwa w sumie dość ciezki, ale jak wtedy mi sie wydawało bardzo lekki, no bo sie wczesniej lowilo na te dlugaśne teleskopy na spławik a to byly rzeczywiscie kloce. Rzut w poblize zwaliska i jest pstrąg, co ja mówie pstrążysko. Hol jakos tam dlugi nie był, no ale jest ryba w rece, miara i 67cm. I co moge powiedzieć? Gdyby to nie był taki kijek jak był ten do 30g, to przy moim uwczesnym doswiadczeniu byłoby po rybie np. z kijem do 15g. Dzis to bym tam coś wymyślił na takim zestawie, ale wtedy ni ciorta. Do czego zmieżam? A otóż do tego że co by tu dużo nie mówić wobec dzisiejszej specjalizacji to ktoś kto z premedytacją łowi klenie na taki zestaw, to on nie bedzie miał problemu jak weźmie mu ten najwiekszy z gatunku, takie klenisko naprawde ogromne. Ryba szybko zamelduje sie w siatce czy w reku i szybko wruci do wody. Mniejsze tak samo połowi, czemu by nie. Także jak ktoś lubi to wsio ryba, a czasem w tym szaleństwie jest metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Tak po prostu mnie naszło. Nie oburzam się absolutnie. Tak łowię kijem do 30 u bo taką mam rzekę i z takim uciągiem, klenie poniżej 40tu zdarzają się raczej rzadko a i przynęty na które łowię woblery nie mniejsze jak 5cm wymagają czegoś mocniejszego jak 15g witka przy takim uciągu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Jeżeli lowisz na woblery min 5 cm to fakt ciężko je obsłużyć kijem do 15gr :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Czyli wracamy do punktu wyjścia, czyli że nie ma czegoś takiego, jak "kij kleniowy" etc. tylko zestaw dostosowany do pewnej grupy przynęt używanych w konkretnych warunkach, mających docelowo służyć do połowu mniej, lub bardziej walecznych stworzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Raczej do tego że wędka to narzędzie które ma pasować przedewszystkim wędkarzowi. Rybie wszystko jedno czym łowimy, dla niej ważne jest na co. Mocny sprzet ma swoje zalety, idziemy poprostu na duze ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi