popper Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 ......... jeśli ktoś jeszcze lubi, fabryczne wędziska, polecam Od niedawna stałem się użytkownikiem modelu CM-X 932 MHRS długość 9'3, ciężarwyrzutu 10-25 g. Moc 10-20 lb.Moja waga kuchenna wskazuje, że masa wędziska to 173g Wędzisko jest bardzo czułe. Dogodna długość 2,83m sprawia, że jest, jak to określam manewrowe. Świetnie sprawdza się, w zestawieniu z kołowrotkiem, wielkości 3000/4000, z nawiniętą żyłką, z zakresu średnic od 0,20 do 0,30mm.Wędzisko jest dość sztywne, bardzo szybkie. Czuła szczytówka, w połączeniu ze świetnym gripem, wręcz znakomicie informują, co dzieje się z przynętą.Wydaje się być świetnym narzędziem, do połowu rzecznego sandacza.Łowiłem na to wędzisko bolenie, pstrągi, szczupaki, okonie i... trafiła się troć.Za każdym razem wędzisko wykazywało wysokie walory użytkowe w trakcie holu. Żadna ryba nie spadła a moc drzemiąca w dolniku potrafi zaskoczyć.Daje radę zarówno wirówce nr 3-4, w rzecznym nurcie, czy 25 gramowej karlince, jak i 6-7 cm woblerowi czy cykadom w zakresie 8-20g.Guma, na główce od 7,5 do 22g bez problemu a na pewno może więcejŁowię tą wędką od czerwca br i prawdę mówiąc jestem bardzo zadowolony z nabytku. Mimo, że Made in Thailand, i przelotki jakieś inne niż od rodbuildera , pewnie na długo zagości w moim arsenale. Fotki pochodzą z wygranej akukcji Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Witam,Wędeczka jak wiele innych niesamowicie ciekawych pozycji trafiły na allegro i szybko poszły. Exist steez 2000-nówka, został sprzedany za 900 zł Miałem chrapkę na RST m5 z imieniem Ś.P. właściciela...pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Oczarował mnie ten korek i mocowanie kołowrotka. Piękne, czyste, proste. Strasznie mi się ten kijek podoba. Szkoda, że nie wypatrzyłem tej aukcji. Fajnie fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 @Waldku!I tak nie przebija CD-ka Sunrise.Jego czułość trzymanie ryby raczej nie do pobicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 @Waldku!I tak nie przebija CD-ka Sunrise.Jego czułość trzymanie ryby raczej nie do pobicia.No cóż. Raczej trudno porównywać kijki o różnej mocy. Mimo że ciężar wyrzutu podobny, to Twoja wędka ma 12lb a moja 20lb.W Cimie istotny jest uchwyt. To chyba on (jego konstrukcja) jest odpowiedzialny, za to świetne czucie.Co do trzymania ryb, jak już pisałem- spadów nie miałem. Nawet śledzi . Natomiast 2 groty, w mocnej kotwicy (w blaszce long nr 3 Jaxona) wyprostowałem mimo Poza tym Józku, ja mam porównanie a Ty chyba jeszcze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2009 @Waldku wiesz,że żartowałem.Nieżyjący Pan Piotr szajsu sprzętowego nie posiadał.To była extra seria daiwy, zapewne będziesz z niej zadowolony bo ma więcej mocy a mój cd jest do specjalnych zadań:1.długi dystans, 2.lekko na sandaczowego, okoniowego i szczupakowego 3.trzymanie ryby bez spadu szczególnie na zawodach( nie mylić z konsumpcją).Te cechy posiada a o to mi chodzi.P.S.Zadowolony po urlopie?Srebrniaczek był to chyba tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi