popper Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Do tej pory tylko sporadycznie łowiłem na przynęty gumowe, więc nie istniał problem przechowywania i transportu główek na łowisko.Ot, zabierałem najczęściej wabiki już uzbrojone + kilka jigów na zapas.Od tego roku zamierzam bardziej rozeznać temat powstaje jednak problem: jak w sposób wygodny, bezpieczny dla grotu haka, transportować główki jigowe?Na razie wożę je, w opakowaniach firmowych, jednak nawet sztywna folia, nie zabezpiecza przed przebiciem opakowania, natomiast pudełka, to standardowo hałas+ tępe haki.Są jakieś sensowne rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 tak, dobra oselka w torbie rozwiazuje problem tepych hakow, nie tylko w jigach ale takze w woblerach, wahadlach, obrotowkach itdwaldku przy okazji pytanie, czy zawijasz przypadkiem kazdy wobek oddzielnie w folie lub gabke, zeby nie halasowaly nad woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 tak, dobra oselka w torbie rozwiazuje problem tepych hakow, nie tylko w jigach ale takze w woblerach, wahadlach, obrotowkach itdwaldku przy okazji pytanie, czy zawijasz przypadkiem kazdy wobek oddzielnie w folie lub gabke, zeby nie halasowaly nad woda? Pitt, jak możesz stawiać takie pytania. Upycham do przegródek ile wlezie i szlag mnie trafia, że zawsze są za małe.Wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że podobnie rzecz ma się z jigami i rozsądnych rozwiązań, po prostu NIE MA Wnosek- będę upychał tak jak pozostałe wabiki Wiem wiem, zawsze łatwiej mają Ci na łodzi. Wielgachne kontenery Plano, Flambeau czy innej marki ale na brzegu życie jest bardziej skomplikowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Na allegro można znalezc osłonki do kotwic.Sprzedaje je koleś o niku bakuskad przy wiekszej ilosci masz rabat.Ja mam kilkanascie tych osłonek i sa w porzadku z tym,ze maja tylko jedna wielkośc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Dokładnie tak jak mówi Jozek.Ja akurat stosuje jeszcze inne wyjście, mam małe opakowanie z 8 małymi przegródkami, po kilka główek wkładam do małego woreczka strunowego i do przegródki, nie hałasuje, nie wylatuje z byle powodu i mnóstwo główek nie obija się... nie zauważyłem żeby tępiły się groty główek... Używam główek Gamakatsu, 2-5gram na haczyku 4, idealne do realxów 3,5- 4,5cm. Jeśli chcesz naprawde małe główeczki to TRAPER firma robi takie po 0,3grama nawet, na Wzdręgi w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi