Ixiuuu Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Gratulacje piekna rybka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Dreyk - czy możesz opisać charakter miejsca w którym na Odrze stoją brzany? Rzeka musi znaczaco przyśpieszać i sie wypłycić. Na dnie muszą byc kamienie lub żwir. Najłatwiej zlokalizowac takie miejsca przy niskim stanie wody. Spokojnie płynaca woda przechodzi w kipiel. Brzany stoja dokladnie przed tym kipielem czyli dokładnie na napływie kamienisto-zwirowego wypłycenia rzeki. Krótka obserwacja takiego iejsca pozwoli wytypować to z obecnościa berwen ponieważ pięknie pokazuja sie w calej okazałosci na powierzchni Zycze powodzenia w poszukiwaniach Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Dzięki Dreyk, znam jedno takie miejsce ale byz łodzi chyba ani rusz, a czy stją w okolicach wrocławskich jazów na szybkiej wodzie?może i ja zaczną uczyć się łowienia brzan, Pozdrawiam i gratuluje super brzany, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Napewno dobre miejsce jest poniżej Brzegu Dolnego...Chyba gdzieś na wysokości Pogolewa. Jest kilkunastometrowy odcinek gdzie woda ma metr głębokości i gruby żwir na dnie. Nie wiem jak tam dotrzeć piechotą bo płynołem kiedyś tamtedy pontonem. Napewno miałbys szansę również na Brzanę w Jaszkowicach przy jazie Powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek76 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Cześć Chub:)Potwierdzam słowa Kubsona - łowiliśmy razem, z czego ja wyciągnąłem 1/3 całości - wszystkie nie dłużej niż 2 minuty.Sprzęt, którym łowiliśmy nazwałbym średniej mocy, bo są na rynku mocniejsze feedery. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 @DreykNo i pozazdrościłem Ci chyba tej barweny.....Ale moje dzisiaj były sprytniejsze....Zresztą.....niech @danek sam powie bo był biernym(niestety) obserwatorem całej sytuacji...Nawet się poświęcił i niczym przełajowiec gnał robić zdjęcia eh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 @DreykNo i pozazdrościłem Ci chyba tej barweny.....Ale moje dzisiaj były sprytniejsze....Zresztą.....niech @danek sam powie bo był biernym(niestety) obserwatorem całej sytuacji...Nawet się poświęcił i niczym przełajowiec gnał robić zdjęcia eh. No tak to juz jest z tymi brzanami:-) Ale radosc z holu niezapomniana prawda?? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 No tak to juz jest z tymi brzanami:-) Ale radosc z holu niezapomniana prawda?? Powodzenia Jeszcze mnie łapa boli...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 @DreykNo i pozazdrościłem Ci chyba tej barweny.....Ale moje dzisiaj były sprytniejsze....Zresztą.....niech @danek sam powie bo był biernym(niestety) obserwatorem całej sytuacji...Nawet się poświęcił i niczym przełajowiec gnał robić zdjęcia eh. No fakt Kamil miał piękne dwie brzany przy mnie ,jedna pod nogami, ale za ten maraton z rynku to się piwo należy.Myślę że następne będą jego, albo moje PozdrawiamDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 ...pierwsza w tym roku,może Kamil jedna z twoich? Słaba fota naprędce na chybił-trafił komórką opartą o pudełko ze względu na kondycję rybki..P.S. Rybka z dedykacją dla Strzałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Witam Zdjecie trochę do bani ale robione komórą moja największa w tym sezonie 61cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 @Danek browar będzie...w piątek @Przemek (el pojo) gratulację za barwenę!! Ile miała dokładnie?? I co zagryzła?(jak tajemnica to priv ) Jak napisał Daniel miałem przy nim 2 sztuki i jeszcze jedną zanim przyszedł...ale się nie poddam. Jeszcze wrzucę zdjęcie z panią z wąsem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Na wobka rzeszowskiego 4,5cm w barwach uklei, mierzyła 58cm i była strasznie waleczna jak na swój rozmiar <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bred Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Witam wszystkich , wczoraj podczas łowienia szczupaków w Wiśle koło Dęblina trafiłem taką 70 cm sztuke Przynęta żółto-zielone kopyto, główka 10 grpzdr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Witam, troszkę się spóźniłem ale dorzucę dwie Brzanki z przed dwóch tygodni:) 68cm i 63cm oczywiście z Odry <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Gratuluję koledze z Wrocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Dzięki i pozdrawienia z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Witam Panowie, mam pytanko.W dniu wczorajszym miałem ciekawy przypadek, otóż miałem na kiju brzanę, sęk w tym że podczas holu cztery razy zrobiła święce !! Teraz zastanawiam się czy była zapięta prawidłowo czy po prostu ją najechałem (osobiście bardziej przekonuje mnie to drugie) ??. Trafiłem już trochę brzan i jeszcze nigdy nie miałem takiej sytuacji, celem uściślenia dodam że miejsce było dość płytkie (dość rozległa kamienista rafa) o głębokości maks 0,5 m, dość silnym lecz jednostajnym uciągu. Cała sytuacja miała miejsce kiedy panowała już szarówka więc ciężko było dostrzec co i jak, rybki niestety nie udało się wyholować gdyż zestaw był przeznaczony na klenia lub jazia. Generalnie żałuje tylko że nie miałem pod ręką aparatu z możliwością nagrania filmiku, to było coś niesamowitego i zostanie na długo w mojej pamięci !!! PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Kuba ja jako dzieciak miałem brzanę zacięta prawidłowo - wzięła na jakieś ziarno.Hol wyglądał tak, że ryba non stop robiła świece i salta. Nie mam pojęcia o co chodziło. Chyba nie miałem później ani takiego zwariowanego szczupaka ani pstrąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 kuba skoro bylo tam 0.5m wody jak piszesz to gdzie miala ucieckac jak nie w gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Tak jak mówisz Andrzej, tylko to mi do głowy przychodzi Ewentualnie że została trafiona kotwiczką w bardzo czułe miejsce i dostała szału... PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Witam, miałem podobny przypadek odrazu po zacięciu ryba wyskoczyła 3 razy niestety ta akurat nie pozwoliła na podebranie Ale była zapięta za pysk więc możliwe że i twoja była dobrze zapięta. Widziałem już skaczące brzanki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 I jedna z moich w tym roku zrobiła efektowną świecę...Po czym się wypięła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Witam, troszkę się spóźniłem ale dorzucę dwie Brzanki z przed dwóch tygodni:) 68cm i 63cm oczywiście z Odry <_< Pięknie Dragon.Pięknie!!!Mi gdzieś brzanki spłynęły z miejscówek i w tym roku nie połowiłem.Co do świecy to stary numer tej rybki zwłaszcza na płytkiej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Dzięki ja za to napotkałem je w tm roku zupełnie w nowej miejscówce Na starej niestety ale zbyt dużo ludzi choć jest ich tam dużo to nie lubię zapisywać się w kolejce do miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi