Skocz do zawartości

Hauer Custom Rods

andrzej525

Rekomendowane odpowiedzi

Pietrus, wiem wiem....wędki na plus bardzo, zarówno karpiówki jak i matagi.

Andrzej jeszcze takie pytanko, to odręczny opis?

http://jerkbait.pl/uploads/monthly_11_2014/post-49528-0-51704000-1416914790.jpg

Tak odręczny jednak zawsze używałem rapitograf teraz przerzuciłem sie na pióro i wygląda znacznie lepiej ;)

• Like 1

Witam,

Opisy na blankach naprawdę są kapitalne, niby mała rzecz, ale przydaje wykonaniu dodatkowego charakteru.

Co do designu nie zabieram głosu, bo to jest zawsze sprawa indywidualna, podobnie jak i kwestie zbrojenia, natomiast wygląda wszystko na czystą i przemyślaną robotę, także mogę pogratulować.

Mam jednak małą prośbę, czy jest opcja na umieszczenie zdjęć patyków w dwóch składach w całości obok siebie, bo tylko tak można zerknać na koncepcję zbrojenia, układ i wygląd rękojeści, zastosowany set przelotek, itd. Składanie w całość kija w wyobraźni z fragmentów na zdjęciach to koszmar, przynajmniej dla mnie :)

Z góry dziękuję, a na pewno kije są warte zaprezentowania w całości :)

Pozdrawiam

Arek

Witam,

Opisy na blankach naprawdę są kapitalne, niby mała rzecz, ale przydaje wykonaniu dodatkowego charakteru.

Co do designu nie zabieram głosu, bo to jest zawsze sprawa indywidualna, podobnie jak i kwestie zbrojenia, natomiast wygląda wszystko na czystą i przemyślaną robotę, także mogę pogratulować.

Mam jednak małą prośbę, czy jest opcja na umieszczenie zdjęć patyków w dwóch składach w całości obok siebie, bo tylko tak można zerknać na koncepcję zbrojenia, układ i wygląd rękojeści, zastosowany set przelotek, itd. Składanie w całość kija w wyobraźni z fragmentów na zdjęciach to koszmar, przynajmniej dla mnie :)

Z góry dziękuję, a na pewno kije są warte zaprezentowania w całości :)

Pozdrawiam

Arek

postaram sie zrobić w całości bo jednak 390cm robi swoje :)

Piękny lakier, czysta robota, choć osobiście omotki dawałbym ciut krótsze ;) Rzecz gustu :)

Opisy - z charakterem.

krótsze nie podobają sie klientom ( na początku tak zbroiłem) bo to nie spiningi i zupełnie inny sposób myślenia:) Przelotki w 80% są dwustopkowe a jedna stopka jest o jakieś 3-4mm krótsza i tu rodzi sie dylemat bo można zacząć omotkę prawie równo ze stopką i ....i no własnie nie podoba sie;)   A tu taka mała różnica podejścia do zbrojenia przez karpiarzy autentyczne rozmowy:

- jestem nad wodą w celach wyboru przez klienta blanku zbrojeni itc Dochodzi temat jakie przelotki i...." ale wiesz ja chce mieć je ładnie rozmieszczone a nie tak dziwnie jak (i tu podaje model wędki) i mam w d.... że bedzie krócej rzucać i tak zawsze wywoże

druga rozmowa

- tylko żeby było dużo lakieru na omotkach bo miałem z pracowni wyglądało to do d.... Widziałem lakier położony bardzo łądnie w spinningowym oszczędnym stylu :P

zresztą jak to usłyszałem kiedyś" jak można 6 dni czekać na branie i nie złowić ani jednej ryby"- tekst od spinningisty

Ja w dwustopkowych robię obie równe. Jedną (na dłuższej stopce) możliwie krótką, drugą - równą długością :) Wychodzi dyskretniej, bo to casty, więc i przelotki dużo mniejsze, stopki krótsze.

Co do klientów - masz oczywiście rację. Jak już mówiłem - rzecz gustu.