Spawciu Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Witam dziś w biedrze natknąłem się na o to taki zestaw:http://tugazetka.pl/biedronka/2014.11.25.wiecej.przysmakow/35993,Zestawy,narzedzi czy to sie nada do przycinania wycinania woblerkow , szlifowania frezowania itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipczento2002 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Oczywiście, że się nada, ale:Przerobiłem kilka takich szlifierek, które są podróbkami oryginalnego Dremela. Tej konkretnej akurat nie wypróbowałem, ale miałem Bassa, Nootol czy jakoś tak i jeszcze jedną, której nazwy nie pamiętam. Myślę, że klepie je ta sama chińska fabryka, a tylko napisy się zmieniają. Jakość niestety słaba, szybkie problemy z pracą urządzenia, regulacją obrotów, szczotkami, giętkim przewodem itp. Jakość osprzętu też taka sobie. Dopiero inwestycja w oryginał (Dremel) przyniosła oczekiwany efekt, ale cena kilka razy większa zarówno urządzenia jak i osprzętu.Reasumując: jeżeli zamierzasz używać tylko okazjonalnie to można kupić, jeżeli zamierzasz intensywnie eksploatować - szkoda kasy i nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) Tylko dremel, a jeszcze lepiej proxxon, wszystkie tanie multiszlifierki to tylko pozorna oszczędność Edytowane 25 Listopada 2014 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Dostałem konkretnie ten model w prezencie na zastępstwo proxxona. Powiem tak... obroty szaleją, tarczki pękają a przez otwory wentylacyjne widać iskrzenie Mimo wszystko przy pierwszych próbach z woblerami lub niewielkiej ilości tworzonych woblerów w roku, to się nada. Końcówek jest dużo i to jest plus, bo mi np. pasują do proxxona. Sprawdź czy jest diamentowa tarczka w zestawie. Dla mnie to było wybawienie, bo akurat u mnie była. Do innych tarczek to już koniecznie maska lub okulary ochronne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 O tej z biedronki jest gdzieś fajna recenzja i opsi na necie, poszukaj. Generalnie gościu, który opisuje bardzo chwali pod względem jakość/cena.Ja mam pobny wyrób z pod "małych rączek ze wschodu" , różni się tylko kolorem obudowy, ale daje radę i robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 dziekuje bardzo za opinie woblerów przynajmniej na razie dużo robić nie zamierzam a chce sobie usprawnić nieco niż sie męczyć z nozem . a ze cena nie jest wysoka to pewnie sprobuje tego urzadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Plus jest taki, że jak wysiądzie to reklamujesz i kasę z powrotem dostajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) Ja posiadam właśnie taką samą maszynkę z biedry. Do balsy jest jak najbardziej okej. Do lekkich prac w twardszych drewienkach też się nada. Ogólnie ja jestem zadowolony z zakupu chociaż niektóre końcówki mogły by być trochę trwalsze. Edytowane 25 Listopada 2014 przez sobol18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Posiadam dwie jedną konkretnie Bass-a od ponad roku. I właśnie dokupiłem biedronkową. Wykonuje woblery tylko z drewna i szlifierką Bassa dłubię sporo . Działa i nie widać by miała zaraz przestać.Problemów z regulacją obrotów brak, z wężem brak. Po prostu działa ponad rok i tyle . Biedronkową zakupiłem by po prostu mieć dwie - będzie wygodniej. Faktycznie widać iskrzenie przez otwory wentylacyjne ale w wiertarce udarowej Makity za prawie osiem stów też je widać. Sprawdzałem wczoraj :P .Można kupić Dremela i wydać 400-500 zł mając połowę osprzętu. lub kupić w tej cenie 4-5 szlifierek typu Bass czy biedronka które spokojnie przepracują swoje a przy tym będziemy mieć dwa zyliony więcej końcówek co w zestawie Dremel.Wybór należy do nas PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Tak na prawdę używa się 2/3 końcówek czasem czegoś więcej. Przynajmniej ja. Tarczka diamentowa, frez wolframowy, mieszadło do piany no i wiertła. Miałem jakiegoś lunda, od ponad roku używam Proxxona i śmiga aż miło. Nie ma co tracić kasy na takie biedronkowe, tu liczy się komfort pracy, po co na po biedronkowej jak lata ona na wszystkie strony przy trochę wyższych obrotach .. Proxxona kupiłem za 230 zł, do tego wałek za 130 i wiem, że mam sprzęt który mnie nie zawiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) (...)Można kupić Dremela i wydać 400-500 zł mając połowę osprzętu. lub kupić w tej cenie 4-5 szlifierek typu Bass czy biedronka które spokojnie przepracują swoje a przy tym będziemy mieć dwa zyliony więcej końcówek co w zestawie Dremel.Wybór należy do nas PozdrawiamMarcinMożna. Są i takie maszynki. Ale zacząć można sporo taniej - choćby:http://allegro.pl/dremel-300-series-30szt-osprzetu-promocja-i4805701063.htmlhttp://allegro.pl/szlifierka-300-dremel-etui-15-koncowek-i4810368773.htmlNo i będzie to jednak Dremel, nie "Biedronka" Zaznaczam, że nie szukałem jakiś ciekawych ofert, ot zajrzałem na pierwszą stronę ofert znanego portalu Edyt:Kubo, napisałeś gdy ja szukałem ofert. W pełni popieram. Lepszy sprzęt to większa precyzja i większy komfort, również rodziny. Edytowane 27 Listopada 2014 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Kamil powiem krótko: nie kupuj tego g... - Uzbieraj i kup: Dremel, Proxxon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Też polecam Dremela,kupiłem z rok temu--sporo szlifowałem-głównie drobne prace w metalu-żadnych zastrzeżen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxi1992 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 dołączę się do tematu..a jezeli chciałbym kupic sobie takie cos do wobkow z balsy i ew kilka z lipy to nada się o to ten magiczny sprzęt? http://allegro.pl/mini-szlifierka-ala-dremel-270w-300-elementow-i4852003564.html z góry dzieki:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo731 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 To jest to samo co z biedrony tylko inny kolor czy się nada? odpowiedz masz wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Posiadam Dremela już od ponad 10 lat. Zabieram go ze sobą do pracy, aby po prostu, ją sobie ułatwić. Niestety mój szef, straszliwa sknera, stwierdził ze nie ma sensu wydawać pieniędzy na takie narzędzie - no, bo po co jak Iruś przyniesie i odwali całą robotę jednym narzędziem.Dla porównania dodam, że w ubiegłym roku dostałem nietrafiony prezent, a mianowicie szlifiera wielofunkcyjna typu Dremel made i biedrona lub tym podobne.Zabrałem do pracy.Miałem wyfrezować otwór pod zamek w drzwiach aluminiowych.Niestety szlifierka nie skończyła roboty, ale dokonała żywota.Został komplet końcówek, których w większości sam nie wiem do czego użyć a te, które pasowały do dremela szlak trafił w mgnieniu oka.Co do Dremela jestem przekonany,że mnie nie zawiedzie. W końcówki i osprzęt wszelkiego rodzaju też warto zainwestować,bo naprawdę ma się to na lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Posiadam tego Falon Tech'a . Pracuję z nim 3 lata już. Nie ma problemów jak do tej pory. Posiadam też Dremela ale raczej jest to rezerwowy sprzęt Podejrzewam, że jeśli chodzi o Falon Tech trzeba po prostu trafić na odpowiedni model,sztukę, co w przypadku dremela nie występuje bo tam 95% urządzeń musi chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Kup sobie Dremela. Posiadam model 3000 i jestem z niego zadowolony, zapłaciłem za niego 1zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstragarz365 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Mam taką szlifierkę z biedrony Przy woblerach z lipy daje radę. Zdarza się że pracuje non stop bez wyłączania po 4 godziny jak szlifuję korpusy i narazie nic złego się z nią nie dzieje. Moja ocena cena/jakość jest pozytywna. Z osobistych uwag mogę dodać, że każde tego typu urządzenie należy dokładnie oczyścić, ewentualnie przedmuchać otwory wentylacyjne z pyłu i innych zanieczyszczeń powstałych w czasie szlifowania. Bo to właśnie nagromadzenie zanieczyszczeń powoduje zwiększenie tarcia, oporów, przegrzewanie się urządzenia, a wtedy już niedaleka droga do awarii. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez pstragarz365 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) http://produkty-z-bdr.blogspot.com/2014/01/multiszlifierka-akumulatorowa-z.html Tu macie trochę opinii i można zobaczyć jak wygląda w środku Edytowane 7 Stycznia 2015 przez gutekjelonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) http://allegro.pl/proxxon-wiertarko-frezarka-fbs-240-e-28472-100w-i4965259349.htmlBierz w ciemno. Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 mam to zielone cuś no niby się da ale używam tego tylko do robienia "rowków" szybko bateria pada :/ i nie wydaję się wytrzymałe już chyba lepiej sobie kupić dobrą małą piłę włosową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Polecam dobrze odwzorowaną kopię dremela 3000. Wszystkie elementy, adaptery, głowice, przystawki itp od dremela pasują.Cena 150zł, w grudniu była promocja można było kupić za 80zł.Używam jej sporadycznie 2-3 razy w tygodniu. Jeszcze nic się nie zepsuło. http://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/elektronarzedzia-i-maszyny/szlifierko-grawerki/elektryczne-szlifierko-grawerki/zestaw-szlifierski-grawerski-010084/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomala89 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ja mam EUROTEK, jestem bardzo zadowolony . Kosztuje ok 100zł. Używam jej dosyć często od 2 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabss Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ciekawą alternatywą jest to http://allegro.pl/dremel-multiszlifierka-mini-szlifierka-polerka-i4966381953.htmlNie jest to firmówka ale jak ktoś mało struga to myślę, iż się nada. Używam jej do robienia małych wobków i się sprawdza. Dużych nie strugam bo uczę się jeszcze tego wszystkiego i postanowiłem robić max do 3,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi