patzaw26 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, nie chcę zakładać nowego wątku, mam pytanie od nośnie tej mini szlifierki http://allegro.pl/mini-szlifierka-270w-osprzet-dremel-300cz-okazja-i5658619708.html nadała by się? Nie strugam dużo woblerów i jedyne do czego była by mi potrzebna taka szlifierka to tylko wycinanie miejsc pod obciążenie lub robienie jakiś detali na woblerach (skrzela, rowki itp) i mógł by mi ktoś jeszcze powiedzieć do czego służy "wałek giętki" czy bez niego szlifierka nie będzie działać? Edytowane 27 Stycznia 2016 przez patzaw26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Powinna się nadać. Szlifierka ma pewną wagę. Jeśli chcesz zastosować ją do detali, to ta waga ma znaczenie. Nawet jeśli regularnie uczęszczasz na siłownię Wałek giętki posiada lekką końcówkę, którą łatwiej jest operować. Szlifierka wisi sobie na stojaku, a Ty masz w ręku mniejsze i bardziej poręczne narzędzie. Jest to zwykle bardziej wygodne. Szlifierka będzie działać równie dobrze z wałkiem giętkim, jak i bez niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Czyli po prostu podpinam wałek do szlifierki i działa jak trzeba? W sumie dobra opcja tylko jedno co mnie w tym zestawie nurtuje to trochę cena, czy to nie będzie kolejne chińskie badziewie które podziała chwilkę a później więcej będzie tylko z tym problemów. L) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Witam, nie chcę zakładać nowego wątku, mam pytanie od nośnie tej mini szlifierki http://allegro.pl/mini-szlifierka-270w-osprzet-dremel-300cz-okazja-i5658619708.html nadała by się? Nie strugam dużo woblerów i jedyne do czego była by mi potrzebna taka szlifierka to tylko wycinanie miejsc pod obciążenie lub robienie jakiś detali na woblerach (skrzela, rowki itp) i mógł by mi ktoś jeszcze powiedzieć do czego służy "wałek giętki" czy bez niego szlifierka nie będzie działać? Mam bardzo podobną,kosztowała tyle samo,3 razy już ją naprawiałem i ledwo zipie,jutro sprawdzę bo nie pamiętam czy to dokładnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IREKKATO Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Wałek giętki służy do tego,ze trzymasz frez jak byś trzymał długopis wykonujesz czynności precyzyjniej.np,dołki pod oczy 3d,cz skszela Ja też polecał bym ci eurotek mam go i jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Mam bardzo podobną,kosztowała tyle samo,3 razy już ją naprawiałem i ledwo zipie,jutro sprawdzę bo nie pamiętam czy to dokładnie to samo.a jakiej firmy dokładnie masz? Jak byś mógł sprawdzić był bym bardzo wdzięczny bo kolega wcześniej (obcy91) pisał że ma tego falon tech'a od 3 lat i nic mu się nie zepsuło a komentarz dodawał jeszcze w 2014 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 (edytowane) Nie jestem pewien bo mam 2szt, jedna ok a druga....,jutro sprawdzę (foto) i będzie jasne ,mam ją około 3 lat . Edytowane 27 Stycznia 2016 przez Sebalos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Wałek giętki służy do tego,ze trzymasz frez jak byś trzymał długopis wykonujesz czynności precyzyjniej.np,dołki pod oczy 3d,cz skszela Ja też polecał bym ci eurotek mam go i jestem bardzo zadowolonyhttp://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5939801493&reco_id=f7815025-c53a-11e5-a51e-0227efb591e4&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=9 jest tu ten eurotek cenowo to samo wychodzi wylko eurotek ma większą moc i większy moment obrotowy (10000-32000) zaś falon tech 8500-32500. Który byś cie bardziej doradzali ten z mniejszym czy większym bo jestem kompletnie nie obeznany w tym temacie i po prostu nie wiem co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Chyba że jest jeszcze opcja żeby kupić używanego dremela 100-150zł tylko że znowu za oryginalny wałek giętki do dremela trzeba dać ponad 100. A taki wałek tylko że od innej szlifierki np jakiegoś chińczyka pasował by? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IREKKATO Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 To tak jak z samochodem większa moc większy moment obrotowy ,miniszlifierka nie wyżyłowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Między chinolami będą pasować,do Dremela wątpie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Kurde zawsze największy problem z budżetem a ta druga którą masz z jakiej jest firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) To jest ta skopana.. a tą kupiłem jeszcze taniej,przełożyłem z niej giętkiego,o samej szlifierce się nie wypowiem. Edytowane 28 Stycznia 2016 przez Sebalos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Dziękuję bardzo za odpowiedzi Pogadałem z tatą tzn. przemówiłem że jemu też się to może przydać i coś dorzuci także zdecydowałem się na dremela 3000 miejmy nadzieję że posłuży na lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Jaką byście polecili muliszlifierkę akumulatorową ?Miałem Biedry ale wyzionęła ducha a gwarancję gdzieś wy.... No szkoda mi jej bo była stosunkowo lekka ale i tania choć nie taka mocna.Jeśli macie jakieś sugestie to poproszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 O ile pamiętam, w Lidlu były kiedyś ciekawe multiszlifierka akumulatorowe, ale pojawiają się one rzadko i trudno o rzetelną opinię nt. tych narzędzi. Sam używam w tej chwili 2 multiszlifierek, choć znacznie rzadziej, bo 90% pracy robię w balsie za pomocą skalpela i papieru ściernego, a rowki wycinam "z ręki" brzeszczotem. Parkside z lidla - pierwsza multiszlifierka, którą kupiłem za 89zł. Multiszlifierka skłąda się z dwóch części: zasilacza i samego narzędzia.Plusem jest to że jest bardzo lekka i poręczna, zwłaszcza do wykonywania drobnych detali. Posiada wiele końcówek i wierteł dobrej jakości i szeroki zakres regulowania obrotów. Nie jest zbyt złośna (można pracować w domu). Minusem jest, niestety, jej niska moc (22W...). Na wysokich obrotach jeszcze da się pracować, ale na niższych potrafi się zacinać przy wierceniu lub szlifowaniu, a jej niska moc wydłuża wiele prostych czynności takich jak wiercenie otworów czy frezowanie. Ogólnie moim zdaniem nadaje się wyłącznie do balsy. Po jednej partii woblerów (ok 150szt.) zaczęła głośniej chodzić i wpadać w większe wibracje. Niemiecka (chińska) podróbka Dremel'a 300 - kupiona na targowisku za jakieś 50zł. Dostałem ją w prezencie od dziadka. Jest to dobrze wykonane urządzenie o dużej mocy (prawie jak tania wkrętarka), i nadaje się do obróbki najtwardszych gatunków drewna. Jest stabilna, nawet przy dużym obciążeniu i nie wpada w wibracje (może dlatego że jest spro cięższa). Posiada regulowane obroty, ale nawet na najniższych jest dość głośna. Traktuję ją jako uzupełnienie, tam gdzie lidlowskiej brakuje mocy, lub gdy przyjdzie coś wykonać w twardszym drewnie, przewiercić ołów, etc. Ogólnie, polecam wszystkim od razu kupienie Dremela lub Proxxona. Nie ma co oszcędzać na narzędziach, zwłaszcza jeśli komuś podoba się rękodzieło. W razie czego zawsze można łatwo odsprzedać.Kiepskie narzędzia są OK - często robią robotę, ale praca z dobrym sprzętem jest dużo dużo przyjemniejsza, wydajniejsza i często wychodzi taniej na dłuższą metę. Przy badziewiu z marketu, z każdą kolejną partią wobów będziemy żałować, że nie kupiliśmy lepszego sprzętu, a jeśli się zepsuję to zniechęci nas jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Panowie. Jakich frezów używacie do frezowania otworów pod obciążenie?? Chodzi mi o podłużne otwory w korpusie. Ja stosowałem do tej pory wiertła o odpowiedniej średnicy i później łączyłem kilka otworów ze sobą za pomocą frezu diamentowego . Polecacie jakiś inny rodzaj frezu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Wiertło do drewna i tak jak pisałeś ,raz koło razu później łączyłem a wszystko za pomocą owego wiertła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 A próbował ktoś frezów wolframowo-karbidowych? Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazurak Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Ja używam takich frezówhttp://www.dremeleurope.com/pl/pl/frezyszybkotn%C4%85ce-6020-ocs-c/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IREKKATO Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 http://allegro.pl/akumulatorowa-mini-szlifierka-do-psich-pazurkow-i5271388255.htmlKolega używa coś takiego , nie ma żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas401 Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Mam pytanie do użytkowników dremela. Jak głośne jest takie urządzenie ? Czy nadaje się do użytku w domu bez denerwowania domowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Mam pytanie do użytkowników dremela. Jak głośne jest takie urządzenie ? Czy nadaje się do użytku w domu bez denerwowania domowników? ;)Głośność porównywalna Głośność porównywalna z np. sokowirówką czy mikserem.Możesz to powtórzyć domownikom, jeśli się będą denerwowali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Mam pytanie do użytkowników dremela. Jak głośne jest takie urządzenie ? Czy nadaje się do użytku w domu bez denerwowania domowników? Jak zamkniesz się w pokoju i włączysz muzykę, to będzie ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas401 Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Dziękuję za odpowiedzi Panowie chyba przekonaliście mnie do zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi