polny Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 O tak zginiesz za pył ...... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas401 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 O tak zginiesz za pył ......Kto nie ryzykuje nie pije szampana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki81 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Jeśli zależy Ci na niskim hałasie, to tylko Proxxon. Komfort pracy z tą szflifierką jest nieporównywalnie większy niż z jakimkolwiek dremelem. Tutaj jest filmik, który porównuje hałas wywołany jedną i drugą szlifierką: A jesli planujesz robić precyzyjne rzeczy, to mi osobiście odgłos sokowirówki by nieco przeszkadzał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas401 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Dziękuję za filmik i zwrócenie uwagi w kierunku Proxxona. Rzeczywiście różnica jest znacząca, przynajmniej na przedstawionym filmiku. Zaintrygowaleś mnie tym urządzeniem, na tą chwilę wysunął się na prowadzenie przed dremela. Miałeś okazję się nim pobawić ? Faktycznie jest taki cichutki ? I jak z bezawaryjnością w stosunku do dremela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki81 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) Używam modelu FBS 240 od kilku lat i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń, jest naprawdę bardzo dobrze wykonany i co najważniejsze - pracuje na niskich obrotach z pełną mocą. Czego akurat nie można powiedzieć o żadnych innych szlifierkach, bo po prostu posiadają inny typ silnika, który musi się rozpędzić, aby coś tam zrobić.Tak, jest cichutki na filmie pracuje na 11 tys. obrotów, ja zazwyczaj pracuje na 6 tys. i jest doslownie o połowę cichszy. O samą awaryjność również bym się zbytnio nie martwił, proxxon jest dosyć znany z bezawaryjnych urządzeń. Szczerze polecam, bo praca z tą maszynką to czysta przyjemność, a wcale nie jest to wyższa półka cenowa. Dlatego nie wiem dlaczego ludzie częściej wybierają dremele i inne podobne - pewnie nie wiedzą, że jest lepsza alternatywa, albo kusi ich 231 dodatków w zestawie Edytowane 13 Września 2018 przez majki81 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas401 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Dzięki raz jeszcze. Przekonałeś mnie do tego proxxona. Poprzeglądałem kilka ofert na szybko, cenowo nie różni się znacznie od dremela. Co najważniejsze w każdej ofercie podkreślają jego cichą pracę, czego na próżno szukać w ofertach dremela. A nie ukrywam że wydobywany dźwięk jest dla mnie w tym przypadku najważniejszym kryterium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki81 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 W takim razie nie będziesz żałować. Oferty na popularnym portalu starują od 260 zł, więc chyba trochę staniały odkąd ja robiłem zakupy.A jeśli chodzi o akcesoria w stylu wierteł, frezów czy szczotek, to dremel jak i proxxon robią dobrej jakości rzeczy. Daj znać po pierwszych testach! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Ja mam Proxxona FBS 240/E i mogę polecić, spora moc, przy niższych obrotach cichy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Mam multiszlifierkę z biedry, taką jasnozieloną. Służyła dzielnie przez 4 lata. Przy pracy w balsie spisywała się znakomicie, przy lipie też dawała radę. Teraz przy ładowaniu czerwona dioda świeci chwile i gaśnie, zielona już się nie pojawia. Po podłączeniu działa ze 30sekund. Pewnie akumulator do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki81 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Pewnie tak. Jeśli Ci na niej zależy, to są niezależne serwisy, które regenerują akumulatory. Ale nie wiem czy to sie opłaci cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Przechodziłem w swojej karierze przez multiszlifierke zieloną z biedronki,po przejściu na Proxxona nawet niechce wracać myślami do multiszlifierki z biedronki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas401 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 W takim razie nie będziesz żałować. Oferty na popularnym portalu starują od 260 zł, więc chyba trochę staniały odkąd ja robiłem zakupy.A jeśli chodzi o akcesoria w stylu wierteł, frezów czy szczotek, to dremel jak i proxxon robią dobrej jakości rzeczy. Daj znać po pierwszych testach!Kupiłem proxxona jakieś 2 tygodnie temu. Nie żałuję. Tak na prawdę od pierwszego uruchomienia już wiedziałem, że był warty zakupu. Rzeczywiście jest bardzo cichutki, chyba nawet nie spodziewałem się ,że aż tak. Wycinanie rowków na stelaż, ster czy wgłębienia pod obciążenie stały się dzięki proxxonowi dziecinnie proste. Dziękuję jeszcze raz za polecenie tej maszynki. Jeśli ktoś się zastanawia nad tego typu sprzętem to szczerze polecam. Pozwala oszczędzić kupę czasu podczas pracy, no i samo posługiwanie może niewątpliwie sprawiać przyjemność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki81 Opublikowano 5 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Dzięki za podzielenie się pierwszym wrażeniem, miałem dokładnie takie samo Niech Ci służy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Proxxon fsb240/e służy mi już 5 lat. Wydaje mi się że łożysko jest do wymiany(głośna praca i szybsze nagrzewanie). Setki jak nie tysiące wobów"przeleciała"????. Przymierzam się do zakupu stojaka i imadła maszynowego jako alternatywa dla wiertarki stołowej. Czy ktoś z Was już takiej przystawki używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenitch Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Parkside z lidla na aku za 99zl;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Mam pytanie do użytkowników Dremela. Czy Dremel pasuje tylko do oryginalnego Dremelowskiego stojaka / statywu, czy każdy inny klasyczny do wiertarki stołowej będzie pasować do niego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi