WalterW Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Black savage obejrzyj, ma delikatniejszą szczytówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Black savage obejrzyj, ma delikatniejszą szczytówkę.Też brałem pod uwagę ale wykonanie baaardzo, bardzzzoo słabe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Musiałeś dziwne modele oglądać bo nie widziałem różnic w wykonaniu pomiędzy Black savage a Bushwacker-ami. Myślę że to kwestia losowa. Ogólnie nie jest to wysoki poziom, przelotki krzywo itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Seria Black to zupełnie inne wędki i inne komponenty. Cena co prawda 1 i 2 to półka mocno średnia ale Xlnt2 średnio 100 zł droższe więc z czegoś to wynika ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dydki Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Panowie a powiecie coś więcej o tym kiju sg Bushwhacker XLNT2 243cm 15-40? Jak w nim z czuciem przynety i skubania sandaczy? Nada sie na Warte pod lowienie sandaczowo szczupakowe? Jak z akcją tego kija i z tym cw, nie zawyżone jak się macha różnymi gramaturami przynęt? Chciałbym wiedzieć jak najwięcej. Może moja żona będzie miała pomysł co kupić pod choinkę ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rej Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Panowie a powiecie coś więcej o tym kiju sg Bushwhacker XLNT2 243cm 15-40? Jak w nim z czuciem przynety i skubania sandaczy? Nada sie na Warte pod lowienie sandaczowo szczupakowe? Jak z akcją tego kija i z tym cw, nie zawyżone jak się macha różnymi gramaturami przynęt? Chciałbym wiedzieć jak najwięcej. Może moja żona będzie miała pomysł co kupić pod choinkę Ja mam wersję z pierwszego wypustu (15-42g) kijek lekki i przyzwoicie zrobiony a przy tym dość czuły,pstryki sandaczowe czuć dobrze a i na szczupaka nada się doskonale.Tu masz link do opisu w wersji z pierwszego wypustu http://fishing-test.pl/wdki/384-savage-gear-bushwhacker-213cm-15-42g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 rej to seria XLNT z pękającą szczytówką a nie XLNT2 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) Robinson Cortez Pike Spin, parametry takie jak szukasz, niezłe wykonanie, cena bardzo przystępna, trwała, szybka, a zapas mocy naprawdę spory. Edytowane 19 Września 2017 przez ivar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Widzę,że czesto przewija sie tu ten savage XLNT2Dla mnie kluczowa sprawa to jak ta seria przekazuje brania do ręki?Przynierzam sie do tego 223cm 9-32.Myślę ,że moje szczupaczki tym ogarnę,ale coraz częściej ciągnie mnie ,żeby poskakać za sandaczem,szczególnie,że szczupaczki prawie wymiotło.Wiem,że pewnie lepszy byłby pod to jakiś LES, ale póki co nada sie ten XLNT 2 na łowienie okazjonalne sandaczy ?Chyba,że znacie coś lepszego do takich zastosowań ze zbliżonej pólki(dragon XT 60 tego rozważam jako alternatywę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) Panowie odświeżę troche temat bo nie chce zakładać nowego. Trochę ostatnio wypadłem z "obiegu" a chciałbym kupić nowy kijek. Szukam czegoś pod szczupaka z łodzi 1 lub 2 składy długośc "łódkowa", w spinie. Chcę używać praktycznie tylko gum w wielkości 12-16 cm zaczynając od cannibala 12,5. Trochę się boję tej wielkości bo do tego sezonu używałem gum w granicach 10 cm. Główki mysllę w granicach 8-12 gram. Budżet jaki chcę przeznaczyć to im mniej tym lepiej ale powiedzmy do 500 zł jeśli będzie to super okazja. Doradzicie coś?Trochę ponad budżet ale ja poleciłbym Fenwicka HMG i tu w zależności od tego, których gum będzie przewaga, czy 12cm wtedy ten do 21g w zupełności wystarczy, czy 16cm, to wtedy poszedłbym już w MH, czyli do 28g.Ogólnie seria HMG to bardzo fajny uniwersał z bardzo dobrym czuciem. Edytowane 19 Września 2017 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 A ja mogę polecić z dragona kijaszek, dokładnie model CXT SF-X SuperFast 2.13 / 18-42 g, spisuje się świetnie. Pod duże gumy idealny kijek. I ma oczywiście w sobie zapas mocy. 19 cm herringiem na główce 6-8 g już machałem i nie ma tragedii idzie porzucać . Poza tym ma bardzo ladne ugięcie pod obciążeniem pomimo swojej mega szybkiej akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Trochę ponad budżet ale ja poleciłbym Fenwicka HMG i tu w zależności od tego, których gum będzie przewaga, czy 12cm wtedy ten do 21g w zupełności wystarczy, czy 16cm, to wtedy poszedłbym już w MH, czyli do 28g.Ogólnie seria HMG to bardzo fajny uniwersał z bardzo dobrym czuciem.HMG66L-MFS-2 właśnie leci do mnie z USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) HMG66L-MFS-2 właśnie leci do mnie z USA Mam, polecam całym sercem i z czystym sumieniem. Super kijek na okonia i szczupaka na "super light", bez problemu ogarnia 15g masy całkowitej przynęty. Edytowane 20 Września 2017 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dydki Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Widzę,że czesto przewija sie tu ten savage XLNT2Dla mnie kluczowa sprawa to jak ta seria przekazuje brania do ręki?Przynierzam sie do tego 223cm 9-32.Myślę ,że moje szczupaczki tym ogarnę,ale coraz częściej ciągnie mnie ,żeby poskakać za sandaczem,szczególnie,że szczupaczki prawie wymiotło.Wiem,że pewnie lepszy byłby pod to jakiś LES, ale póki co nada sie ten XLNT 2 na łowienie okazjonalne sandaczy ?Chyba,że znacie coś lepszego do takich zastosowań ze zbliżonej pólki(dragon XT 60 tego rozważam jako alternatywę)Właśnie szukam jak najwięcej info o nim i najbardziej także interesuje mnie czucie przynęty jak i Brań. Edytowane 20 Września 2017 przez dydki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dydki Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Właśnie szukam jak najwięcej info o nim i najbardziej także interesuje mnie czucie przynęty jak i Brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Fajna alternatywa za nie duże pieniądze może być Okuma Black Rock-uniwersalny kij z dość dobre czuciem albo już coś bardziej pod sandacza-Mikado Kamisori, która szczupaki tez bez problemu ogarnie. Edytowane 20 Września 2017 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Dla większości z nas mała guma na szczupaki to pewnie 5-8 cm , średnia 8-12 a duża 12-15. Do takich gum kijek do 40 gram na wody stojące wystarczy.Tak sobie czytam ten mój wpis sprzed lat i sam nie wierzę w to co się stało.Teraz dla mnie mała guma na szczupaki ma 10-15 cm, średnia 15-20 a duża powyżej 20... . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) Panowie odświeżę troche temat bo nie chce zakładać nowego. Trochę ostatnio wypadłem z "obiegu" a chciałbym kupić nowy kijek. Szukam czegoś pod szczupaka z łodzi 1 lub 2 składy długośc "łódkowa", w spinie. Chcę używać praktycznie tylko gum w wielkości 12-16 cm zaczynając od cannibala 12,5. Trochę się boję tej wielkości bo do tego sezonu używałem gum w granicach 10 cm. Główki mysllę w granicach 8-12 gram. Budżet jaki chcę przeznaczyć to im mniej tym lepiej ale powiedzmy do 500 zł jeśli będzie to super okazja. Doradzicie coś? W tych pieniądzach z doświadczenia mogę polecić stc premiera 66mhf a jeśli chcesz coś szybszego bardziej pod opad niż pod swimbaity to major crafta go emotion 66mh. Do majorka mogę dać polskie źródełko, tego typu "chodliwy" model powinni mieć od ręki. Edytowane 21 Września 2017 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Jakie macie doświadczenia z przynetami 50-100g, męka w spinningu? Cast pewnie lepszy ale...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Da się... Tylko palec boli po pewnym czasie... I trzeba pamiętać aby nie zamykać kabłąka w celu wychamowania przynęty... Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Dla mnie przynęty powyżej 50g w spinningu to pomyłka, ani to komfortowe przy rzucie, ani później w prowadzeniu...Jakims wybitnym fanem castingu nie jestem ale powyżej 50g to dla mnie jedyna słuszna metoda bo do tego właśnie została stworzona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 A ja bym polecił Shimano vegance seaa basa do 60 g. Czuła wędka w mojej opinii i ma potrzebna moc do rzucania nawet 20 cm gumami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Nigdy nie lowilem tak ciezko ale przy przynetach 20cm+ czulosc wedki jest malo istotne (wszak nastawiamy sie na te wieksze, a one raczej nie skubia, szczupaki mam na mysli). Ma byc w miare lekka, jak na to cw, dobrze pracowac z danymi wabikami , dobrze pracowac pod ryba i miec moc do wyholowania tych wiekszych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Właśnie te największe szczupaki skubią, i mocny kij też powinien być na dobrym blanku jeśli nie "bierzemy jeńców". Osoby, które łowią szczupaki na duże gumy potwierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Nie znam sie na duzych szczupakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi