Skocz do zawartości

Wspólnie łowienie- łódzkie

BreederGoulda

Rekomendowane odpowiedzi

No to chyba można wszem i wobec ustalić że zlot

Forumowiczów Jerkbait.pl z Łodzi i okolic odbędzie się:

21.02.2015

Miejsce do ustalenia....uważam że Warta-Włyń to dobry pomysł

Godzina również do ustalenia.

Ja dysponuję autem i mogę Kolegów chcących uczestniczyć w spotkaniu zabrać (3-4osoby)

Edytowane przez sebek7575
  • Like 1

Panowie, myślę że o tej porze to zdecydowanie lepiej będzie zintegrować się w jakiejś knajpie przy piwku, poznać się, ponarzekać itd niż szargać się po brzegu.

We Włyniu to fajnie jest ale od połowy kwietnia.

Oczywiście nic nie narzucam, luźna guma :)

Koledzy przejeżdżam przez most na Warcie między Włyniem a miasteczkiem Warta przynajmniej raz w tygodniu, póki co stan rzeki pozwala na spokojne łowienie, jak będzie w lutym nie wiadomo, z pewnością dam znać, miejscówkę zawsze można zmienić nawet dzień przed jeśli będzie ciekawa i będzie można pomachać kijem.

Na razie trzymamy się daty ustalonej wspólnie...

Miejscówkę zawsze można zmienić jeśli Włyń nie pozwoli na w miarę komfortowe dojście do brzegów rzeki.

Czekamy na info od Carlvana o stanie wody we Włyniu.

Dominik15 opcja zabrania jest jak najbardziej gdyż na pewno będzie kilku zmotoryzowanych kolegów.

Co do innych miejscówek to smiało można proponować...ja na przykład znam fajne miejsce na Warcie w okolicach Rychłocić.

Ner w końcowym biegu również daje dużo radości.

Jest jeszcze ponad miesiąc i moze przyjść zima do -20 stopni i wtedy będzie cięzko

Ja chętnie spotkam się zarówno nad wodą, jak i w knajpie przy piwku.

A co do miejsca to jak kolega wczesniej napisal nie wiadomo co nam aura przyniesie.

Jakby co to tez chetnie sie zabiore z kims na poklad, chyba ze bedzie trzeba jeszcze jedno autko to ja tez zmotoryzowany jestem i bez problemu wezme na poklad.

• Like 1

Witam,

stan wody jest bardzo wysoki jak na tą porę, dzisiaj zjeździłem pare miejscówek od mostu , przez przepompownię i dalej mikołajewice aż do tamy, ryb brak , ludzi brak , oprócz terenu za tamą , tam giełda i wyławianie płotek, okonków w wymiarach mikroskopijnych, ogolnie szkoda prądu.

• Like 1

Za tamą na Jeziorsku aż do mostu w Uniejowie jest wprowadzony zakaz spiningu do 30 kwietnia więc nawet jak by ryby brały większe nie ma jak połowić.

Skąd masz taką informacje? Pytam bo jestem z Okręgu Konin i w moim zezwoleniu nie ma takiej informacji.

Edytowane przez adrionn911

Skąd masz taką informacje? Pytam bo jestem z Okręgu Konin i w moim zezwoleniu nie ma takiej informacji.

Jestem w okręgu Sieradz i to własnie ten okręg wprowadził zakaz spiningowania, w zezwoleniu tego nie ma bo były drukowane nim zapadła decyzja o zakazie spiningowania, w przyszłym roku będzie już normalnie wpis w zezwoleniu, info mam bezpośrednio z okręgu PZW Sieradz. Obowiązuje tam zakaz spiningowania  od 1 stycznia do 30 kwietnia. Wszystko przez szarpakowców. Niby że spiningują a gumiś z kotwicą i targają leszczyki, małe sandacze i jazie tak jak się zahaczą nie ma znaczenia czy za grzbiet, brzuch czy pysk. Dlatego wprowadzono zakaz spiningu. Władze okręgu Konin raczej powinny być powiadomione, także i w kole wędkarskim jakim jesteś prezes powinien takie info przekazać wędkarzom na zebraniu lub jeśli już mieliście to w inny sposób.

Jestem w okręgu Sieradz i to własnie ten okręg wprowadził zakaz spiningowania, w zezwoleniu tego nie ma bo były drukowane nim zapadła decyzja o zakazie spiningowania, w przyszłym roku będzie już normalnie wpis w zezwoleniu, info mam bezpośrednio z okręgu PZW Sieradz. Obowiązuje tam zakaz spiningowania  od 1 stycznia do 30 kwietnia. Wszystko przez szarpakowców. Niby że spiningują a gumiś z kotwicą i targają leszczyki, małe sandacze i jazie tak jak się zahaczą nie ma znaczenia czy za grzbiet, brzuch czy pysk. Dlatego wprowadzono zakaz spiningu. Władze okręgu Konin raczej powinny być powiadomione, także i w kole wędkarskim jakim jesteś prezes powinien takie info przekazać wędkarzom na zebraniu lub jeśli już mieliście to w inny sposób.

Dzięki za informacje. Ja jestem jak najbardziej za, tylko żeby faktycznie pilnowali żeby nikt nie próbował po cichu naruszać zakazu. Wiadomo że nieuczciwy wędkarz i tak będzie próbował, a tym bardziej szarpakowiec. 

Tylko że do mostu w Uniejowie to bardzo duży odcinek, myślę że mniejszy by spokojnie mógł być i by wystarczyło, ale nie ja tu decyduje. Ale cóż jak nie potrafią ludzie szanować tego co mają to im się to zabiera...

A szarpakowiec zaraz powiesi sobie spławik i będzie łowił na spławik.

Edytowane przez adrionn911