Skocz do zawartości

Wspólnie łowienie- łódzkie

BreederGoulda

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej marne szanse póki RZGW Poznań zezwala na stawianie siat na zbiorniku a ekolodzy walczą o każdą sztukę kormorana jaki ma siedliska lęgowe na zbiorniku.

Oj można, można ale publicznie się do tego nie wolno przyznawać.

Co do spotkania to oczywiście data jest nadal aktualna o ile pozwoli pogada i stan wody w Warcie.

To mi dajcie na PW te sposoby :D

A gdzie jej temat Warta i Jeziorsko?

Dobra a wracając do tematu wspólnego łowienia w okolicach Łodzi?

Termin 21.02.15 wiążący jeśli woda nas nie dopuści to zawsze można ognisko nad brzegiem i pogawędzić wspólnie

Na temat poprawy kultury wędkarstwa na rzeką Wartą przenieśmy swoje żale i propozycje tutaj

http://jerkbait.pl/topic/23957-warta-odcinek-od-biskupicw%C5%82y%C5%84most-warcki-i-zbjeziorsko/

• 3 tygodnie później...

Powiem tak bo dziś przejeżdżałem przez most na Warcie od Włynia jadąc, do rzeki się nie dojdzie bez woderów czy spodniobutów, woda a raczej jeszcze lód jest ale kruchusieńki i wpada się pod niego po kolana. Od Warty patrząc do rzeki się dojdzie ale połowić będzie ciężko w kilku bo mało miejscówek dogodnych jeszcze. Zastanawiam się czy nie przełożyć tego na późniejszy termin bo w tydzień się wiele nie zmieni, nawet jak lód puści to szalu nie będzie bo woda w koryto nie zejdzie by sobie bez woderów iść nad samą rzekę.

Jeśli rzeka Warta między miejscowościami Warta - Włyń to proponuję 15 marca, z reguły już w marcu woda jest w korycie. Jeśli teraz w następną niedzielę  to możemy spotkać się np. na Warcie w Biskupicach (sprawdzę dziś jak z dojazdem do koryta rzeki i stanem linii brzegowej) albo w samym Sieradzu i połowić od Białego mostu do Kolejowego po obu jego stronach (wieczorkiem też napiszę jaki stan rzeki). Może rzeka Widawka od mostu w Strumianach w obie strony (zjazd z Burzenina na Widawę albo na wlocie od Widawy do Burzenina, zależy kto by z której strony jechał), ponoć fajnie jest też od mostu w górę rzeki w Konopnicy ale nie wiem jaki jest stan rzek i linii brzegowych w tamtych miejscach (przez Strumiany będę w środę przejeżdżał to zobaczę). Może ktoś coś innego zaproponuje jeśli na którąś z tych lokalizacji byśmy się nie zdecydowali albo na ten późniejszy termin we Włyniu. :)

Dzisiaj byłem w Osjakowie (około 8 km powyżej Konopnicy), to woda do łowienia, tylko, że to raczej studnia - przy sporym szczęściu może by się jakiś jasiek, albo klonek uwiesił. Co do Włynia, to mogę jedynie potwierdzić to co pisał CarIvan - rzeka w korycie, ale bez woderów/spodniobutów to raczej się do brzegu nie dojdzie.

To na pocieszenie Panowie - przygotujcie się na bite 7 dni różnego rodzaju atrakcji.Początkowo ból gardła, później katar w skali od 1-10 na 8,9 ;) , kaszel 9+ , bolesny ... :lol: , właśnie dochodzę do siebie po przebyciu tego ''przeziębienia''.

Edytowane przez Szymon82

Koledzy myślę że na Wartę we Włyniu nie ma co się umawiać bo nie warto, do koryta się nie dojdzie bez spodniobutów, rzeka Warta w Sieradzu za to świetna, woda w korycie po obu stronach i można połapać, podobnie w Biskupicach ale moim zdaniem Sieradz lepszy. Jak nie będzie efektów w głównym korycie możemy przejechać na starorzecze od białego mostu do kolejowego się przejść i pomachać. Proponuję spotkanie na stacji BP na Woźnikach przed Sieradzem, od Łodzi zjazd z S8 na Sieradz wschód na rondzie w lewo i ok 1 km do stacji BP. Proponowana godzina 11.00 (wcześniej niestety nie mogę bo muszę od rana być w pracy do jakiejś 10.30) Ma być jutro ładnie słonecznie i cieplutko ale niziutkie ciśnienie 998 hPa  a niedziela już zimniej i deszczowo ponoć. Kto by się pisał na priv ew kantak to dogramy resztę tel. :)

Adrian czy można to trudno powiedzieć bo to zależy od ryb, okonie łowiłem w tym roku, czy weźmie coś innego nie mam pojęcia ale samo spotkanie i poszwendanie się z kumplami z jerka nad rzeką już mnie zachęca do takiego wypadu nad rzekę.

Adrian czy można to trudno powiedzieć bo to zależy od ryb, okonie łowiłem w tym roku, czy weźmie coś innego nie mam pojęcia ale samo spotkanie i poszwendanie się z kumplami z jerka nad rzeką już mnie zachęca do takiego wypadu nad rzekę.

A no spotkanie to wiem, po prostu tutaj na warcie o tej porze roku ciężko o jakąś rybę, a dziś sam byłem nad rzeką po prostu połazić po krzakach, w domu już wysiedzieć nie można ;)

Ugryzło coś resztę towarzystwa w coś że się wyłamali...

Była pogoda,była woda(ciut podwyższona) był UL spinn i cięższy i dwóch najwytrwalszych...ryba niestety nie współpracowała.

Następne wspólne wypady już wstępnie ustalone...dzięki carIvan za wspólne wędkowanie.

Może inny termin będzie łaskawszy dla Łódzkiej braci z jerka