Kadet Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Witam.Mozecie polecic jakis mlynek z wolnym biegiem, ma posłużyć do trolingu. Cena do około 300zl.Na rynku jest masa modeli w tym przedziale cenowym i nie wiem co wybrac, dlatego mile widziane te sprawdzone w boju za rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Witaj Przypadkiem nie skuś się na Penna Livelinera. Kolega miał takiego na morze. 3 razy w serwisie z powodu mechanizmu wolnego biegu. W końcu zaproponowali mu Slammera w zamian, przedstawiciel odradzał na przyszłość ten model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Za 200 zł kupisz Dragona Maxime Fr , polecam wersje 1050i. Miałem przy karpiowkach kilka lat, bardzo ceniony młynek z nisko budżetowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Mam praktycznie nowy wysoki model Tici sprzed lat. Jak coś to priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Mam praktycznie nowy wysoki model Tici sprzed lat. Jak coś to priv.pochwal się jaki bo kilka ciekawych pozycji mieli też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Tica Sportera SR4507. 7łożysk + oporówka. Na wormshafcie. Pewnie ponad 8 lat ma a uzyta kilkanaście razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Poszukaj na allegro starego czarnego Shimano Baitrunnera 5000GTE albo 3500GT. Kolowrotki nie do zajechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 A nie lepiej coś z QD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Trochę połowiłem na wolne biegi - głównie karpie.W tym przedziale cenowym fajnym rozwiązaniem okazuje się Baitrunner DL (taki ciemno niebieski).Mam też dwie sztuki Spro Frelliner 555 - na fishingtest.pl jest test kręcioła, warto poczytać, piszą dobre słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Spro Frelliner 555 troche waży bo ponad 500g. Nie bedzie pasował do kija 17lb o dł.220cm. Może ten model bedzie ok. http://archiwum.allegro.pl/oferta/kolowrotek-freeliner-xr-lcs-830-spro-i3771675390.html,lub coś z Shimano lecz boję tanich modeli z tej stajni. (doświadczenia w spiningu ). Edytowane 26 Listopada 2014 przez Kadet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 http://archiwum.allegro.pl/oferta/kolowrotek-okuma-salina-saf40-baitfeeder-wyprzedaz-i3881270763.html taki będzie dobry , tylko ta cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Tica Sportera SR4507. 7łożysk + oporówka. Na wormshafcie. Pewnie ponad 8 lat ma a uzyta kilkanaście razy.Mam dwie Sportery w wersji Exclusive , z drewnianą rączką jeszcze.Bardzo fajne i pewne kołowrotki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Okuma epixor,posiadam dwa a w nie dlugiej przyszlosci dolaczy kolejny.Jeden mecze juz z 6 lat choc juz zmeczony wciaz daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Wśród kołowrotków z wolnym biegiem polecam Tica Sportera 4507 lub z mniejszą szpulą 4007 (korpus ten sam), ale zupełnie nie rozumiem po cóż Ci wolny bieg w kołowrotku do trolingu. Wolny bieg to mechanizm, który zwalnia oś szpuli kołowrotka, w zależności od pomysłu to kilka lub kilkanaście elementów niepotrzebnie komplikujących budowę kołowrotka, czyniąc konstrukcję potencjalnie bardziej zawodną. Jeśli wymyśliłeś sobie, że przynętę za łodzią będziesz wypuszczał używając wolnej szpuli to słaby pomysł bo zdecydowanie szybciej skręcisz linkę, tak że będzie wspaniale owijać się wokół szczytówki przy każdej okazji. Zdecydowanie polecam zakup możliwie najprostszej konstrukcji z hamulcem w szpuli np. Slamer. Z pozdrowieniami, drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Do wypuszczenia przynęty raczej nie. Pewnie do zwalniania hamulca gdy przynętę złapie zaczep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Przy ciaganiu przynęt, popuszczam hamulec. Miałem kilka sytuacji kiedy to siadla duża ryba która wygiela kij po sam dolnik. Najgorsze ze przegapilem branie, pewnie przynętę wyrwalo z pyska bo plynalem dość szybko.Z tego powodu mam zamiar kupić młynek z wolnym biegiem. Po pierwsze...Będę miał terkotke. Po drugie...podczas brania, zluzowany hamulec jednym obrotem korbki szybko i wygodnie będę mógł przełączyć na hamulec "roboczy". Nie będę musiał za każdym razem ustawiać go na nowo. Ot i taki to jest powód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Spróbuj poszukać baitrunnera 4500 B.Egzemplarze w dobrym [ b.dobrym ] stanie można już "wyrwać" za twój założony budżet [ +- ] .Jest solidnych gabarytów,ma potrzebną moc do wytargania "porządnej" ryby.Fakt,że waży ponad 600 gr. ale to nie znaczy,że musisz go trzymać cały czas w ręku. Jeżeli byłby za duży to jego mniejszy brat [ 3500 B ] też powinien cię zadowolić.Wejdzie na niego trochę mniej pleciugi,ale będzie lżejszy [ coś za coś ]. No i sprawa ostatnio bardzo ważna dla wielu z nas to ma on [ 4500 ] wkręcaną korbę w koło przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Przy ciaganiu przynęt, popuszczam hamulec. Miałem kilka sytuacji kiedy to siadla duża ryba która wygiela kij po sam dolnik. Najgorsze ze przegapilem branie, pewnie przynętę wyrwalo z pyska bo plynalem dość szybko.Z tego powodu mam zamiar kupić młynek z wolnym biegiem. Po pierwsze...Będę miał terkotke. Po drugie...podczas brania, zluzowany hamulec jednym obrotem korbki szybko i wygodnie będę mógł przełączyć na hamulec "roboczy". Nie będę musiał za każdym razem ustawiać go na nowo. Ot i taki to jest powód. Uważam że to koncepcja przekombinowana ale ...może w tym szaleństwie jest metoda?! Szukaj Baitranera Shimano z przed 10 -12 lat. Używam na dorsze modelu 4000. Potęga. I tu wolny bieg,przy łowieniu na burcie odchodzącej przydaje się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Wśród kołowrotków z wolnym biegiem polecam Tica Sportera 4507 lub z mniejszą szpulą 4007 (korpus ten sam),ale zupełnie nie rozumiem po cóż Ci wolny bieg w kołowrotku do trolingu.Wolny bieg to mechanizm, który zwalnia oś szpuli kołowrotka, w zależności od pomysłu to kilka lub kilkanaście elementów niepotrzebnie komplikujących budowę kołowrotka, czyniąc konstrukcję potencjalnie bardziej zawodną. Jeśli wymyśliłeś sobie, że przynętę za łodzią będziesz wypuszczał używając wolnej szpuli to słaby pomysł bo zdecydowanie szybciej skręcisz linkę, tak że będzie wspaniale owijać się wokół szczytówki przy każdej okazji.Zdecydowanie polecam zakup możliwie najprostszej konstrukcji z hamulcem w szpuli np. Slamer.Z pozdrowieniami,drzejko Uważam że to koncepcja przekombinowana ale ...może w tym szaleństwie jest metoda?! Szukaj Baitranera Shimano z przed 10 -12 lat. Używam na dorsze modelu 4000. Potęga. I tu wolny bieg,przy łowieniu na burcie odchodzącej przydaje się.. Też uważam , że to nadmierne kombinowanie. Popytaj tych co zęby w trollu zjedli . Ameryki nie odkryjesz.Wystarczy miękki kijek i poluzowny nieco hamulec. W zwykłym młynku lub w multiku z terkotką. Dla mnie multik wygodniejszy przy wypuszczaniu przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi