kris1 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Każdy łowca ,który miał okazję złapać dużą rybę wie ile problemów może stworzyć ryba na pokładzie łodzi kiedy połknie głęboko przynętę lub kiedy chcemy ją zmierzyć.Poniższy "pomocnik" w dużym stopniu może to ułatwić.https://www.youtube.com/watch?v=WKTn0ZASQ70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Niegłupie urządzenie. Ale jeszcze więcej problemów stwarza ryba, która brana ręką, zacznie kręcić młynki i pieprznie o pokład. Ja chyba jednak pozostanę przy wyczepianiu mniejszych lub płytko zahaczonych ryb przy burcie, w większych lub głęboko zahaczonych w dużym podbieraku, w wodzie. Potem mogę sobie spokojnie zdecydować: wciągać na pokład i focić, czy od razu puścić. Co się te szczupaczyska w pionie wytrzepały, to ich. Z solidnie odpasionymi metrówkami - nie polecam, bo się jeszcze w nich wnętrzności oberwą...BTW - fajne klimaty w tych kanałach, czuję, taki industrial trolling byłby bliski mojemu sercu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Żeby uniknąć harcowania ryby podjetej pod skrzela można rybę podebraną podbierakiem przenieść do "pomocnika",uwolnić od haków i niedotykając rybki w podbieraku przenieść ponownie do wody.Jest to moim zdaniem bardzo bezpieczne dla ryby jak i dla samego wędkarza szczególnie jak mocno buja pływadłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgadza się, widziałem to właśnie na innych filmach ich autorstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi