miramar69 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Witam, chciałbym się dowiedzieć od osób użytkujących Silniki SUZUKI - LEAN BURN (na wtrysku) o ich trwałość, sprawność oraz + i - tych konstrukcji. Jak to wygląda w "praniu" ????? Chciałbym się też dowiedzieć jak to wygląda w porównaniu z silnikami gaźnikowymi w zestawieniu np z YAMAHĄ, TOHATSU, HONDĄ itd. Wiem na pewno jedno : że są to NAJLŻEJSZE silniki w swojej klasie (biorę pod uwagę silnik 15/20kM - L bo takiego poszukuję) - tylko 44kg!!!!!!Wszelkie informacje będą bardzo pomocne .Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 jak wybierałem motor to pamiętam ze Krzysiek Kacprzak mówił ze motory Suzuki przez swoja mała wagę strasznie wprowadzają łódkę w wibracje ktoś zna temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 jak wybierałem motor to pamiętam ze Krzysiek Kacprzak mówił ze motory Suzuki przez swoja mała wagę strasznie wprowadzają łódkę w wibracje ktoś zna temat?Mam 20KM i 50KM, nie zaobserwowałem zjawiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Dotychczas pływałem na SUZUKI i nie było gorzej niż na innych.PS: A pan Kacprzak jaką firmę preferuje ???? Edytowane 3 Grudnia 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 A tego niewiem, sam plywa chyba mercurym albo suzuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Klamka zapadła , będzie SUZUKI 20 kM LEANBURN .Z ciekawostek mogę dodać że każdy silnik ma wewnętrzny komputerek, który zapisuje wymiany olejów, usterki oraz godziny pracy - MOTOGODZINY.I po przekroczeniu tej liczby motogodzin kontrolka od ciśnienia i temperatury miga w odstępach 1-sekundowych informując użytkownika o konieczności wykonania niezbędnego przeglądu.Można ją skasować w serwisie albo............ na zapalonym silniku naciskasz szybko 3 razy przycisk zrywki ( w ciagu max 3 sekund ) i ........................ skasowane Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Dzięki Karol za sprzedanie patentu. I na pewno nie raz jeszcze zaklukam w temacie silnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Gratuluje wyboru i zapewniam że bedziesz zadowolony tak jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Panowie, mozecie polecić jakiegoś sprawdzonego dealera Suzi? Ja tam wielkiego silnika nie potrzebuje - mysle o takim 5km do mojej 4 m łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Taką moc mam na myśli bo np na Mietkowie jest przepis ze wolno plywać do Max 5km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mlynek1976 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 co reguluje ten przepis lub kto że do max 5km???????????????// Taką moc mam na myśli bo np na Mietkowie jest przepis ze wolno plywać do Max 5km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 http://www.marine.suzuki.pl/dealerzy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hermano Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 co reguluje ten przepis lub kto że do max 5km???????????????// Przy zbiorniku Mietków jest tablica PZW z opisem łowiska, regulaminem itp. i jest tam zapis, że wolno pływać z silnikami spalinowymi ale max do 5 km. Jest też zapis od kiedy wolno łowić z łodzi, ale niestety nie pamiętam daty (podobny zapis jest na jeziorze nyskim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 komanch Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (podobny zapis jest na jeziorze nyskim) Tylko mi nie mów, że na nyskim jest ograniczenie dla mocy silników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PAWELNOWIALIS Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Witam, chciałbym się dowiedzieć od osób użytkujących Silniki SUZUKI - LEAN BURN (na wtrysku) o ich trwałość, sprawność oraz + i - tych konstrukcji. Jak to wygląda w "praniu" ????? Chciałbym się też dowiedzieć jak to wygląda w porównaniu z silnikami gaźnikowymi w zestawieniu np z YAMAHĄ, TOHATSU, HONDĄ itd. Wiem na pewno jedno : że są to NAJLŻEJSZE silniki w swojej klasie (biorę pod uwagę silnik 15/20kM - L bo takiego poszukuję) - tylko 44kg!!!!!!Wszelkie informacje będą bardzo pomocne .Z góry dziękuję .kolego kup yamache Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PAWELNOWIALIS Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Mariusz, uprzedziłeś mnie o parę godzin Czaję się właśnie na DF 20A i rozważam ,dumam... Także chętnie posłucham opinii użytkowników kolego poczytaj co napisałem i wtedy podumaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Kupiłem już SUZUKI , może będę tego żałował lecz na daną chwilkę wierzę w markę. Skoro Ruskie demoludy nie potrafią tego zakatować to znaczy że nie jest aż tak źle.Wcześniej używałem 4 sezony SUZUKI 6 kM , a gdy kupowałem też mi odradzano. Nigdy nie miałem problemów, i nie dam złego słowa powiedzieć na ten silnik.Na pewno lepiej to chodziło i lepiej pływało niż YAMAHA 8 - ciężki i mało wydajny klamor ,do tego dużo palił. Fakt niezaprzeczalny to równa praca i był cichy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Niestety wpadki trafiają się w obecnych czasach najlepszym FIRMOM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karolkrause Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) Paweł jak to spodzina się rozleciała , ot tak sobie sama ???Bez żadnych wcześniejszych objawów itp ??? - nie wierze Mam Suzuki 20 KM LEAN BURN od ubiegłego lata i nie dam złego słowa powiedzieć Jak na razie co by nie zapeszać , wszystko jest w najlepszym porządku no i te spalanie - rewelacja ( w porównaniu do poprzedniej Hondy 15 KM ) Edytowane 5 Marca 2015 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) ... a ja dla Pawła wierzę... bo znalazłem coś takiegohttp://zapodaj.net/2d57b59881ab8.jpg.html takie rzeczy to tylko w maluchu spotykałem albo w ręcznych wiertarkach na korbę dla dzieci, a nie w poważnym silniku Edytowane 5 Marca 2015 przez Michał81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Michał 81 nie obrażaj przekładni głównej w maluchu W tym linku co podałeś różnica w możliwości przenoszenia obciążeń ( konstrukcja zębów),bezwzględnie na plus dla Tohatsu.Lada moment pojawi się Tohatsu na wtrysku 15 i 20 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 ... a ja dla Pawła wierzę... bo znalazłem coś takiegohttp://zapodaj.net/2d57b59881ab8.jpg.html takie rzeczy to tylko w maluchu spotykałem albo w ręcznych wiertarkach na korbę dla dzieci, a nie w poważnym silnikuTo zaczynam się cieszyć, że jednak mam tośkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) Sorry ale nie rozumiem, na fotce z porównaniem są dwie różne przekładnie. Ta od suzy jest klasyczna, używana od dziesięcioleci. Zawsze wystarczała, a teraz przestała ?Trudno mi sobie wyobrazić że silnik sam z siebie się popsuł, znaczy przekładnia. Jeśli tak było to w materiale musiały pozostać ślady niedoróbek. Edytowane 5 Marca 2015 przez newrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Ta od suzy jest klasyczna, używana od dziesięcioleci. Zawsze wystarczała, a teraz przestała ? teraz troszeczkę, zmień tok rozumowania, bo ta druga od tośki jest klasyczna używana od dziesięcioleci, a ta pokazana od suzy jest nowością w ciężko pracujących napędach silnika zaburtowego uproszczona ekonomicznie do maksimum jak się da..jestem ciekawy hałasu pod obciążeniem jednej i drugiej Ale co mnie to obchodzi, ja się wyleczyłem z tego bo tez chciałem swego czasu brać suśke Życzę kolegom aby wasze silniki wychodziły tyle co poczciwa zacofana prymitywna bez osiągów yamaha, na dodatek w uj ciężka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -Power- Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Widać że to zwykły odlew u suzi, troska to pełna obróbka.Kultura pracy zdecydowanie na korzyść tohatsu, można troszkę przeczytać o przekładniach. Maślanej pracy nie będzie:-D Jednym słowem jeżeli te zdj. faktycznie przedstawia to co tam pakója, to niezłe jaja:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
miramar69
Witam, chciałbym się dowiedzieć od osób użytkujących Silniki SUZUKI - LEAN BURN (na wtrysku) o ich trwałość, sprawność oraz + i - tych konstrukcji.
Jak to wygląda w "praniu" ?????
Chciałbym się też dowiedzieć jak to wygląda w porównaniu z silnikami gaźnikowymi w zestawieniu np z YAMAHĄ, TOHATSU, HONDĄ itd.
Wiem na pewno jedno : że są to NAJLŻEJSZE silniki w swojej klasie (biorę pod uwagę silnik 15/20kM - L bo takiego poszukuję) - tylko 44kg!!!!!!
Wszelkie informacje będą bardzo pomocne .
Z góry dziękuję
.
Top użytkownicy dla tego pytania
46
23
9
7
Popularne dni
27 Lis
39
26 Lis
20
5 Mar
18
3 Gru
14
Top użytkownicy dla tego pytania
miramar69 46 odpowiedzi
Michał81 23 odpowiedzi
psulek 9 odpowiedzi
karolkrause 7 odpowiedzi
Popularne dni
27 Lis 2014
39 odpowiedzi
26 Lis 2014
20 odpowiedzi
5 Mar 2015
18 odpowiedzi
3 Gru 2014
14 odpowiedzi
Popularne posty
miramar69
Poprzednią też miałem SUZĘ ,wprawdzie mniejszą ale też nigdy nie miałem z nią problemów. I na przekór i wbrew wylewanym tu czasami opiniom : że SUZUKI to BEEEEE.... i przekładnie mają z gliny . Taki s
psulek
O kolego marketingowcu jedynej słusznej łodzi, pożądanej przez wszystkich i najlepszej pod słońcem, który nie chcesz jak wszyscy normalni ludzie podarować nieco bobrowych skórek w rzadkim, zielonkawym
miramar69
Karol sprawdziłem dziś tą śrubę, jest tak jak napisałeś 9 1/4 x 10. Dziś też pokusiłem się o sprawdzenie max prędkość (czyli manetka do końca) . Mierzyłem na gps , pomiar pokazał równe 50km/h . Pe
Opublikowane grafiki
137 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi