miramar69 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Witam, chciałbym się dowiedzieć od osób użytkujących Silniki SUZUKI - LEAN BURN (na wtrysku) o ich trwałość, sprawność oraz + i - tych konstrukcji. Jak to wygląda w "praniu" ????? Chciałbym się też dowiedzieć jak to wygląda w porównaniu z silnikami gaźnikowymi w zestawieniu np z YAMAHĄ, TOHATSU, HONDĄ itd. Wiem na pewno jedno : że są to NAJLŻEJSZE silniki w swojej klasie (biorę pod uwagę silnik 15/20kM - L bo takiego poszukuję) - tylko 44kg!!!!!!Wszelkie informacje będą bardzo pomocne .Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) Aby zwiększyć siłę ciągu/pchania kosztem zmniejszenia prędkości MAX, jaką śrubę mam dokupić do tego swojego SUZUKI DF20 AL ???Nie chodzi mi o to aby zrobić z mojej łajby pchacza ,ale chciałbym trochę zwiększyć siłę ciągu na mniejszych obrotach (chodzi o troling) kosztem prędkości MAX - ale trochę a nie na maxa. Edytowane 3 Maja 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Pewnie masz 9,25x10 ....można ewentualnie kupić 9 lub 8 ...skok 8 cali to najmniejszy jaki mają w SOLASIE ....nie jestem przekonany ze to dużo pomoże na.niskich obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Tak zgadza się, mam śrubę 9 1/4 x 10. No to mnie nie pocieszyłeś. W takim razie ,nie pozostaje nic poza znalezieniem kogoś ,kto posiada taką śrubę. Przymiarka i próba czy to ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piernik Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Aby zwiększyć siłę ciągu/pchania kosztem zmniejszenia prędkości MAX, jaką śrubę mam dokupić do tego swojego SUZUKI DF20 AL ???Nie chodzi mi o to aby zrobić z mojej łajby pchacza ,ale chciałbym trochę zwiększyć siłę ciągu na mniejszych obrotach (chodzi o troling) kosztem prędkości MAX - ale trochę a nie na maxa. Spróbuj ze śrubą 4-ro łopatową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Nie ma śrub na 4 łopaty do suzuki ,,,są od 70 koni w górę ....stare 2 suwowe Suzuki 9,9 miały sruby 9 ,..trzeba pożyczyć i sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Solas robi czterołopatkowe do Suzuki. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Kolejny filmik z SUZUKI DF 20 ALhttps://www.youtube.com/watch?v=3VAMG7yflbk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Kupiłem nowe suzuki 30 ...bo w końcu muszę sam to przetestować. A że chciałem mieć z rozruchem elektrycznym i na rumpel......to musiałem kupić manetkowy i przerobić go na rumpel. Trzeba było dokręcić rumpel z linkami, zmienić uchwyty cięgien i sterowania przepustnicą, dołożyć przycisk rozrusznika, dołożyć przycisk trymu na rumplu, założyć hamulec..czyli regulację oporów sterowania oraz wymienić całą główną wiązkę przewodów.....chyba było warto przerabiać bo przy okazji mam silnik z power trymemW czasie przeróbki wyglądało to tak...czyli wypatroszony silnik suzukiJak skończę i przetestuje to napiszę co to warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 ło matko -masakra !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Nie było tak źle .....już go dzisiaj odpaliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Też taki chcę ,jaki jest orientacyjny koszt przeróbki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Potrzeba takie części .....i jeszcze dodatkowo przycisk rozrusznika....i ok 3 godziny roboty.Cen nie znam bo płaciłem za wszystko w komplecie z silnikiem...przerabiałem silnik DF 30 ATS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
miramar69
Witam, chciałbym się dowiedzieć od osób użytkujących Silniki SUZUKI - LEAN BURN (na wtrysku) o ich trwałość, sprawność oraz + i - tych konstrukcji.
Jak to wygląda w "praniu" ?????
Chciałbym się też dowiedzieć jak to wygląda w porównaniu z silnikami gaźnikowymi w zestawieniu np z YAMAHĄ, TOHATSU, HONDĄ itd.
Wiem na pewno jedno : że są to NAJLŻEJSZE silniki w swojej klasie (biorę pod uwagę silnik 15/20kM - L bo takiego poszukuję) - tylko 44kg!!!!!!
Wszelkie informacje będą bardzo pomocne .
Z góry dziękuję
.
Top użytkownicy dla tego pytania
46
23
9
7
Popularne dni
27 Lis
39
26 Lis
20
5 Mar
18
3 Gru
14
Top użytkownicy dla tego pytania
miramar69 46 odpowiedzi
Michał81 23 odpowiedzi
psulek 9 odpowiedzi
karolkrause 7 odpowiedzi
Popularne dni
27 Lis 2014
39 odpowiedzi
26 Lis 2014
20 odpowiedzi
5 Mar 2015
18 odpowiedzi
3 Gru 2014
14 odpowiedzi
Popularne posty
miramar69
Poprzednią też miałem SUZĘ ,wprawdzie mniejszą ale też nigdy nie miałem z nią problemów. I na przekór i wbrew wylewanym tu czasami opiniom : że SUZUKI to BEEEEE.... i przekładnie mają z gliny . Taki s
psulek
O kolego marketingowcu jedynej słusznej łodzi, pożądanej przez wszystkich i najlepszej pod słońcem, który nie chcesz jak wszyscy normalni ludzie podarować nieco bobrowych skórek w rzadkim, zielonkawym
miramar69
Karol sprawdziłem dziś tą śrubę, jest tak jak napisałeś 9 1/4 x 10. Dziś też pokusiłem się o sprawdzenie max prędkość (czyli manetka do końca) . Mierzyłem na gps , pomiar pokazał równe 50km/h . Pe
Opublikowane grafiki
137 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi