Skocz do zawartości
  • 0

Nowy silnik SUZUKI vs pozostałe marki

miramar69

Pytanie

Witam, chciałbym się dowiedzieć od osób użytkujących Silniki SUZUKI - LEAN BURN (na wtrysku) o ich trwałość, sprawność  oraz     +  i  -    tych konstrukcji.  

Jak to wygląda w "praniu"  ?????

Chciałbym się też dowiedzieć jak to wygląda w porównaniu z silnikami gaźnikowymi w zestawieniu np z YAMAHĄ, TOHATSU, HONDĄ itd.

Wiem na pewno jedno : że są to NAJLŻEJSZE silniki w swojej klasie (biorę pod uwagę silnik 15/20kM - L  bo takiego poszukuję) -   tylko  44kg!!!!!!

Wszelkie informacje będą bardzo pomocne .

Z góry dziękuję  :)  ;) .

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Aby zwiększyć siłę ciągu/pchania kosztem zmniejszenia prędkości MAX,  jaką śrubę mam dokupić do tego swojego SUZUKI DF20 AL ???

Nie chodzi mi o to aby zrobić z mojej łajby pchacza ,ale chciałbym trochę zwiększyć siłę ciągu na mniejszych obrotach (chodzi o troling) kosztem prędkości MAX  -  ale trochę a nie na maxa. :)

Edytowane przez miramar69

• 0

Aby zwiększyć siłę ciągu/pchania kosztem zmniejszenia prędkości MAX,  jaką śrubę mam dokupić do tego swojego SUZUKI DF20 AL ???

Nie chodzi mi o to aby zrobić z mojej łajby pchacza ,ale chciałbym trochę zwiększyć siłę ciągu na mniejszych obrotach (chodzi o troling) kosztem prędkości MAX  -  ale trochę a nie na maxa. :)

Spróbuj ze śrubą 4-ro łopatową.

• 0

Kupiłem nowe suzuki 30 ...bo w końcu muszę sam to przetestować. A że chciałem mieć z rozruchem elektrycznym i na rumpel......to musiałem kupić manetkowy i przerobić go na rumpel. Trzeba było dokręcić rumpel z linkami, zmienić uchwyty cięgien i sterowania przepustnicą, dołożyć przycisk rozrusznika, dołożyć przycisk trymu na rumplu, założyć hamulec..czyli regulację oporów sterowania oraz wymienić całą główną wiązkę przewodów.....chyba było warto przerabiać bo przy okazji mam silnik z power trymem

W czasie przeróbki wyglądało to tak...czyli wypatroszony silnik suzuki
post-51177-0-51843400-1432154016_thumb.jpg

Jak skończę i przetestuje to napiszę co to warte.