Skocz do zawartości

DAM Steelpower Black Spin

matpgt

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Ja odpuściłem tego DAMa interesowały mnie kije 3.30 do 24 i 42 gram, oba kije wyważone fatalnie a wędki trzymam za foregrip.. Co najciekawsze w mojej ocenie kij do 24 i 42 gram w długości 3.30 miał ten sam blank..

Co do powyższego pytania to DAMy opisane raczej realnie a Guide Select może sporo więcej i generalnie inna akcja..

• 1 miesiąc temu...

Odświeżę troszkę temat.

Interesuje mnie wersja tego kija 2,7 m c.w. 8-24 g. U mnie miałby robić jako kij boleniowy.

Potrzebne mi są wszelkie informacje na temat tej wędki, tj.: czy jest sztywna czy nie, jaką ma akcję, jaki realny zakres przynęt obsłuży.

Andrzej

Edytowane przez Durzy

• 1 rok później...

To dosyć szybki patyk, z bardzo dużą mocą w dolniku. Kupiłem go z myślą o nocnych sandaczch i w takim celu głównie go stosuję. W razie gdyby pojawił się przyłów sumika, to pewnie dałby sobie radę.

Przynęty 10-15 g będą ok. Ja używam max 18 gramowych woblerów i dobrze lata.

Nie zauważyłem, żeby spadało z niego więcej ryb niż z poprzedniego Tesm Dragon, którego miałem.

Wymieniłem ze względu na mocniejszy dolnik.

Andrzej

Kij wstępnie przetestowany. Jest szybki ale pod obciążeniem fajnie pracuje, w dolniku czuć moc. Miałem w pierwszej chwili wątpliwości co długości dolnika ale po kilkudziesięciu rzutach znikły, jego długość idealnie mi pasuje, łapy mam długie bo jestem wysoki więc jest ok. Rybki mizernie współpracowały, złowiłem tylko krótkiego szczupaka i miałem jeszcze dwa brania w tym jedno potężne na spoona rapali w kolorze makreli, niestety ryba się nie wcięła. Kij nie męczy ręki, uchwyt fajnie pasuje do dłoni. Brania tez fajnie przenosi blank, kij podczas rzutu dobrze się "ładuje",  łowiłem zarówno woblerami o gramaturze 8 - 12g, sliderami 6,5 i 7 g, gumami od 6 do 10g. Dobrze się podbija przynęty, przy większych fajnie czuć pracę w opadzie. Do kija założony był młynek Dragon Ultima II w rozmiarze 35 i wyważał go dobrze. Do tego plecionka 0,09 kingkast super power. Jedyny mankament to oczko do zapięcia przynęty w drugiej części dolnika, może się przyzwyczaję. Wykonanie kija jak za te pieniądze - super. Na pewno dla mnie  nie jest to kij uniwersalny, do zabawy małymi  przynętami w podchodach za kleniami i jaziami potrzebny jest inny kij, ja go kupiłem głównie pod zaporowe bolki z przyłowami w postaci szczupaka i sandacza. Długość 270 do łowienia z brzegu idealna, na łódź oczywiście lepszy krótszy model choć ten 240 też może być za długi, idealny by był ok 200 a takiego nie ma w ofercie. Kij polecam innym, pozdrawiam.

Edytowane przez rzecznymuł

• 2 miesiące temu...