Friko Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Daiwa Opus Bull Series Spinning Reels Anodized Aluminum Body with water resistant o-ring sealAluminum rotorABS Aluminum Spool5.7:1 Gear RatioInfinite Anti-reverseMachined Handle armSoft Touch Handle DesignSealed Body Construction3 Sealed Stainless BBSealed Drag SystemModel Line Capacity (lb/yds) Gear Ratio Bearings Line Per Crank Drag Max Weight5000 H 14/34017/25020/190 5.7:1 3BB+1 48.4in 33lbs. 23.8 Co sądzicie o tym kołowrotku Pany? Szukam czegoś solidnego na morze (ciepłe morze) a tu widzę za dobre pieniądze kołowrotek cały metalowy, z dużym nawojem, znanej firmy Ale to pewnie zbyt piękne, żeby mogło być prawdziwe.... gdzie tkwi haczyk ? Rozważaną przeze mnie alternatywą jest Daiwa Catalina ale ona kosztuje ze 4 x tyle co Opus Bull więc "alternatywą" jest tylko z nazwy. http://www.youtube.com/watch?v=cvF1AWPZUDo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) Wiesz, smarowalem tych daiwek kilka dla chłopaków z forum sumowego i szału nie ma, jak to daiwa nie warta tych pieniędzy, strasznie tandetny kablak i korbka jak na takie gabaryty, w rant szpuli tez bym nie wierzył do końca (tansze daiwy maja duże problemy z rantami, są poprostu mniejsze, np w serii procaster i crossfire da się go wciskac paznokciem) , jeśli chcesz to dołożysz stówke i kupisz nowego taurusa 4000/4500 gdzie dostaniesz młynek do wielu zastosowań o niebanalnej kulturze pracy i co najważniejsze potężnej mocy i wytrzymałości, nie wspomnę już o bogatym zestawie jaki dostajesz (zapasowa szpula, pokrowiec neoprenowy, smar) wracając do daiwy wiadomo jak mechanicznie nic jej nie zrobisz to może i pochodzi długo no ale jeśli można smigac S klasą to po co kupowac za tyle samo poldona ? Mam 5 sztuk taurusow jak chcesz mozesz obczaic w wawie. Edytowane 27 Listopada 2014 przez Qowax001 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 @Qowax001 - dzięki za rzeczową odpowiedź. Czyli jednak cudów nie ma. Aluminium to jak widać nie wszystko. Temat Daiwy Opus Bull uznaję za zamknięty Musi jednak Catalina być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Znam ludzi którzy łowia jaxonami i kongerami długie lata 10x więcej ryb niż ja, ale jeśli przykłada się uwagę także do komfortu łowienia i innych walorów sprzętowych to moim zdaniem ta półka w daiwie nie jest godna uwagi bo stosunek cena/jakość jest tragiczny. Cataliny nie miałem w ręku ale droższe siostry miałem boskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Komfort w tym wypadku oznacza tyle, że za cene wyjazdu egzotycznego mozna kupic kilka takich Catalin... no wiec jak się już tyle poświęca, to głupio pojechać i zostać w ręku z jakimś złomem który się 'rozdupcył' - biorąc pod uwagę koszt wyjazdu, taka 'oszczędność' słabo się kalkuluje po prostu. Więc ma lekko, trzeba krwi utoczyć z żył i brać Cataline 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Szanowny Metaroyala Safari 5000 sobie kupi, starsze Japan z tej dobrej fabryki, pozniejsze juz nie ale tez dobre. Do trola sie tez przyda, szpule ma zapasowa itd :) Ino brac Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Metaroyal, podobnie jak Stella, jest do .... wiesz do czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Jakbyco, to może być, zamiast Cataliny czy Bullshita, jeszcze Team Daiwa-X 4000 (HiA albo RiA) SW... Nie spodziewam się abyś przeżył Pan jakiś większy zawód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/12401/ A może taki Phantom? Cały metalowy. Tylko że za słaby może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 za małe.... maszyna musi mieć co najmniej 1 metr nawoju na obrót korbką i hamulec z 15 kg, no i dobrze sobie radzić z plecionką, najlepiej w ilości 400 metrów PE#4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Metaroyal, podobnie jak Stella, jest do .... wiesz do czego Sie nie znasz, Metaroyal super, jeno stella do d..y Poczytaj sobie bloga Alana, sa tez opisane tzw budzetowki: http://www.alanhawk.com/reviews/reviews.html Edytowane 28 Listopada 2014 przez Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Czytałem czytałem, dobre źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Sie nie znasz, Metaroyal super, jeno stella do d..y Poczytaj sobie bloga Alana, sa tez opisane tzw budzetowki: http://www.alanhawk.com/reviews/reviews.htmlMiałem okazję bawić sie tą wychwalaną przez Alana saltigą . I porównałem sobię ją do stellki tak bardzo zjechanej przez niego.Powiem tak. Daiwa mus i mu odpalać niezłą działę za te jego bzdury co napisał. Jest równie wiarygodny jak moja teściowa :P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi