lacroix812 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 WitamSzukam kołowrotka do ciężkiego spinningu pod sandacza/suma, mam na niego przeznaczone 400złRozmyślałem nad Okuma Salina oraz Penn spinfisher. Może ktoś miał kiedyś taki problem ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 WitamSzukam kołowrotka do ciężkiego spinningu pod sandacza/suma, mam na niego przeznaczone 400złRozmyślałem nad Okuma Salina oraz Penn spinfisher. Może ktoś miał kiedyś taki problem ? Pozdrawiam Cześć, Jeśli będziesz go tak szukał, jak zapewne szukałeś informacji na forum zanim założyłeś nowy wątek, to sumy i sandacze mogą spać spokojnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Kurczaki już myślałem, że nikt dzisiaj nie spyta o korbę do 4 Władków z Jagiellonów. Ostatnio brakowało systematyczności na forum w kwestii takich tematów, jednak zima idzie, woda krzepnie i jak mniemam zaległości będą nadrabiane w tempie szybszym niż nie jeden się spodziewa Sandacz (Sander lucioperca) z założenia, że znajduje się w posiadaniu mniejszej fizjonomii od suma(Silurus glanis) będzie brał na mniejsze kołowrotki i tych 2 ryb nie pogodzisz jedną korbą nie ma się co oszukiwać. Może ktoś miał kiedyś taki problem ? Co i rusz na forum stykamy się z problemem zakładania takich tematów Tak żeby już bardziej nie dokręcać śruby to jeśli chcesz faktycznie kupić korbę to zakłada się wątek w dziale kupię i ciekawe oferty się posypią, bo tyle na tyle razy wałkowany temat z reguły nie chce się bić ponownie piany osobom, które faktycznie miałyby coś o tym do dodania.Poprosić możesz moderatora o przeniesienie na giełdę i temat sam się rozwiąże a jeśli chcesz pozyskać wiedzę teoretyczną to jedyną słuszną drogą w tym wypadku będzie wyszukiwarka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) Cześć, Jeśli będziesz go tak szukał, jak zapewne szukałeś informacji na forum zanim założyłeś nowy wątek, to sumy i sandacze mogą spać spokojnie W zasadzie to sumy już śpią a i okres ochronny jakby... Ostatnimi czasy moda na zakładanie tematów o kołowrotkach -panie za pięć stów sie nada Koledzy jest tyle wątków że w godzine można przewrócić kilkadziesiąt stron i sobie coś wybrać chyba że komuś czytanie z zrozumieniem nastręcza kłopotów Edytowane 29 Listopada 2014 przez Karol Krause 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Sami, sobie winni jesteśmy .Kiedy ktoś pogoni taki "przypadek" to, jest chamski, zarozumiały i ...nie mieszka w Polsce ...Będzie coraz więcej takich kwiatków jeśli, za każdym razem będziemy udzielać się w takich wątkach. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Sami, sobie winni jesteśmy .Kiedy ktoś pogoni taki "przypadek" to, jest chamski, zarozumiały i ...nie mieszka w Polsce ...Będzie coraz więcej takich kwiatków jeśli, za każdym razem będziemy udzielać się w takich wątkach.Idzie zima . W cafe jak i na giełdzie licznik postów nie bije .Dlatego taki wysyp dziwnych tamatów .Jest źle , a pewnie będzie jeszcze gorzej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Sandacz (Sander lucioperca) z założenia, że znajduje się w posiadaniu mniejszej fizjonomii od suma(Silurus glanis) będzie brał na mniejsze kołowrotki i tych 2 ryb nie pogodzisz jedną korbą nie ma się co oszukiwać.Masz Tomek rację ale może weźmy pod uwagę że nie każdy ma chęć albo finansowe możliwości posiadania kołowrotka na :-boleń-szczupak-kleniojazia -sandacz-suma jeszcze np. na okonia , kolejny na pstrąga i jeszcze jedne na trocie. W najbardziej rozwiniętym przypadku to 8 sztuk + jescze ze 3 czy 4 na DS, na karpia, do spławika.Nie można zakładać że będzie łowił sumy + 150cm i sandacze ok. 90cm.Nie wiem jak zareagowałby mój Penn Slammer czy Okuma Salina jakby uwiesił się sum 150cm czy 90cm sandacz ale jak dają radę metrowym dorszom o wadze 9-10kg z 60 czy 100m i Penn nie rozsypał się podczas walki z haliflądrą która rozgieła agrafke do 150lbs to dlaczego ma suma czy sandacza nie wytrzymać? Nie wiem czy Spinfisher jest równie wytrzymały ale Slammera można kupić a przynajmniej ja kupiłem rok czy dwa temu w Bellafishing czy jakoś tak na Ursynowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) To była ironia oczywiście, co łatwo rozpoznać czytając fragment, że "sum nie będzie brał na mniejszy kołowrotek" i alegoria do pewnych wpisów na forum umieszczanych w ostatnim czasie Wynikła ona bezpośrednio z tego, że nie chce się poświęcić odrobiny wysiłku i zamieszcza się wątek po to, aby kilka innych osób powielało zawarte na forum informacje dlatego, że jednej osobie się nie chce sprawdzić co jest pewnym rodzajem arogancji czy też egoizmu tudzież nieusprawiedliwionej niewiedzy Oba kołowrotki podane przez autora są ok, w slamkach był problem z nawojem co można było onegdaj zniwelować tuningiem jednak nie byłem posiadaczem i się nie zaglębiam, nie wiem też czy nowszy model ma to wyeliminowane(wodoszczelność dodali). Będę monotematyczny, ale dla chętnych można prześledzić to na forum. Poza tym oba młynki mocne, ale nie one jedyne... W abellafishing zakupy robiłem i niczego sobie dostępność oferty i możliwość zamówienia. Edytowane 29 Listopada 2014 przez Tomek88 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapa68 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Oba kołowrotki do ciężkiej orki zobacz,który wyważa lepiej kij i leży Ci w ręce bo tak naprawdę jak będziesz miał pecha to i Mercedes Ci się rozkraczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajmienier Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Oba kołowrotki do ciężkiej orki zobacz,który wyważa lepiej kij i leży Ci w ręce bo tak naprawdę jak będziesz miał pecha to i Mercedes Ci się rozkraczy Jeśli kij jest kiepsko wyważony rękojeścią to nawet jeśli młynek będzie ważył ze 2 kg to i tak nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GARBUS098 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ryobi Zauber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Cholera widzę za na wsiach arystokracja nam wyrasta tak pieknie językiem polskim włada ze ho ho. Dla jaj Ty tak Tomaszu czy na poważnie? Żeby nie było ze oftop bierz spinfishera V. ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Cholera widzę za na wsiach arystokracja nam wyrasta tak pieknie językiem polskim włada ze ho ho.Dla jaj Ty tak Tomaszu czy na poważnie?Żeby nie było ze oftop bierz spinfishera V. ;-)Nie zagłębiałem się do tej pory w swoje drzewo genealogiczne a wieś wg mnie to bardziej stan umysłu niż mała ojczyzna Gdzieś w moim poście przewinęło się na samym początku, że to ironia. Jednak tak jeśli pytasz sprostuję "dla jaj" a również w ramach edukacji. Ja za to od pewnego czasu widzę, że wyrasta nam na forum pięknie nowa fala, która ma dużo do powiedzenia Hvast'em nie śmiem jej nazwać, ale poziom dyskusji często sprowadza na swój Edytowane 11 Grudnia 2014 przez Tomek88 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Nie chce mi się z toba gadac, szkoda czasu najzwyczajniej mi na wacpana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Tak wiele informacji wnoszące tematy powinny być z automatu usuwane moim skromnym PGR-owskim zdaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Idzie zima . W cafe jak i na giełdzie licznik postów nie bije .Dlatego taki wysyp dziwnych tamatów .Jest źle , a pewnie będzie jeszcze gorzej .Sorrki za OT ale jakie to ma znaczenie ile kto ma postów, jakieś nagrody są czy puchary????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Fejm będzie się zgadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Sorrki za OT ale jakie to ma znaczenie ile kto ma postów, jakieś nagrody są czy puchary?????niektórzy żyją dla swoich pasji, dla rodziny , dla doznań, a dla innych wyznacznikiem szczęścia jest ilość postów i hektolitrow nasienia przelanego z kołowrotkiem w fotelu przed kompem, trollowanie jak widać na przełomie ostatnich miesięcy jest coraz popularniejsze, pierwsze objawy to właśnie tematy tego typu, poszukiwania sprzętu co ogarnie okonie , rekiny , karpie będzie lekki na tytanach z wkrecana korba w przekładnie i obowiązkowo jdm ale w budżecie 369 zł do 469 , 69 zł. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Narzekacie przez jeden taki temat na forum raz w tygodniu... Ja mam takich pytań dziennie po 2 - 3 "Panie, taki kij szybki, cienki, lekki, kosa normalnie... Ale wie Pan musi być na prawdę dobry... Za stówkę max bo zabraknie na białe skarpety do sandałów na lato" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Mi żaden temat na forum nie przeszkadza, jestem zwyczajnie obojętny na większość i pozbyłem się już dawno wewnętrznej potrzeby czy poczucia obowiązku udzielania się w tematach które już zostały rozwiązane lub nie wnoszą nic nowego ot takie zdroworozsądkowe podejście i polecam każdemu w te coraz cięższe dni.. aczkolwiek poziom szyderstwa w niektórych postach można postawić na równi z dobrym kabaretem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Drodzy Panowie proszę was ! Macie coś takiego jak komuniaktor i tam sobie piszcie na takie tematy. Mogę wam zagwarantować, że teksty typu: ,,Fejm bedzie sie zgadać" są załosne. Nie po to założyłem taki temat, abyście prowadzili tego typu konwersacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Penn Slammer 460 (360 260), Ryobi Applause 5000 (4000) Większe numery sum/troll, mniejsze sum/sandacz/spin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 .. aczkolwiek poziom szyderstwa w niektórych postach można postawić na równi z dobrym kabaretem "Kabaret jest dla zwykłych ludzi my jesteśmy superbohaterami" Nie mogłem się powstrzymać Drodzy Panowie proszę was ! Macie coś takiego jak komuniaktor i tam sobie piszcie na takie tematy. Mogę wam zagwarantować, że teksty typu: ,,Fejm bedzie sie zgadać" są załosne. Nie po to założyłem taki temat, abyście prowadzili tego typu konwersacje. Pozdrawiam Zazwyczaj jest tak, że temat jest autora w trakcie zakładania lub ewentualnie przez kilka pierwszych postów a potem żyje własnym życiem i trzeba się z tym pogodzić. Jeśli nie lecą wulgary, wszystko jest na akceptowalnym poziomie i da się czytać to jeszcze nie ma tragizmu Co ciekawe w merytorycznych tematach jest zdecydowanie lepiej i tu autor ma wkład w pomysł i nakreśla tym niejako dialog, warto o tym pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 niektórzy żyją dla swoich pasji, dla rodziny , dla doznań, a dla innych wyznacznikiem szczęścia jest ilość postów i hektolitrow nasienia przelanego z kołowrotkiem w fotelu przed kompem, trollowanie jak widać na przełomie ostatnich miesięcy jest coraz popularniejsze, pierwsze objawy to właśnie tematy tego typu, poszukiwania sprzętu co ogarnie okonie , rekiny , karpie będzie lekki na tytanach z wkrecana korba w przekładnie i obowiązkowo jdm ale w budżecie 369 zł do 469 , 69 zł.Ja to dopiero jestem ubogi w przeżycia, nawet nie wiem co to jest JDM Sorrki za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 13 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Ja to dopiero jestem ubogi w przeżycia, nawet nie wiem co to jest JDM Sorrki za OTJedwabiście Dobry Młynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi