hudy76 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 http://www.polskieradio.pl/42/3167/Artykul/1300470,OPEC-nie-zetnie-wydobycia-ropy-naftowej-ta-tanieje-To-cios-w-Putina Spokojnie, wszystko wróci do "normy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Hmm... zależy co oznacza ,,normalność". Około dziesięciu lat temu puknąłbym się w czoło gdybym miał kupić litr paliwa za 4.70zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Jeśli byłeś nad zachodnim wybrzeżem to niestety u nas jest najdroższe paliwo w kraju. Ponoć przez popyt gości zza Odry. Kiedyś przeżyłem nawet szok jak będąc we Wrocławiu okazało się że paliwo na BP w centum miasta było w cenie stacji marketowych w Szczecinie.Ale ja mieszkam 25 km, od przyjaciół zza Nysy Łużyckiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Hmm... zależy co oznacza ,,normalność". Około dziesięciu lat temu puknąłbym się w czoło gdybym miał kupić litr paliwa za 4.70zł Nie przez przypadek ten "..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 W piątek tankowałem ropę za 4,86, benzynka 95 była za 4,98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Tankowałem od ziomka Pb95 po 3,8 za litr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Z racji prowadzonej działalności zarobkowej ropucha to u mnie wydatek 1200- 1500 zł miesięcznie. Każda obniżka cieszy i czuć w kieszeni, oby tak dalej.Moje stare Vito 2,3D to jeździł nawet na jadalnym oleju . Teraz turbiny , wtryski ,czujnik, elektroniki i już nie jest tak słodko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Normalnie to już było. Jakby zarabiając 1200 euro na miesiąc Niemiec miał wydawać 5.50 euro na litr paliwa to ludzie wyszliby na ulicę. Nie ma się czym podpalać, widać jak Państwo nas rżnie bez poślizgu. Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David72 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Fajnie, że ceny spadają, cieszę się jak większość z nas, ale za normalność uważałbym cenę na poziomie około 3 zł za litr. Jak kiedyś czytałem koszt produkcji plus marża sprzedaży to wartość ok. 2,5 zł za litr, reszta to podatki i akcyza. Daninę dla państwa na poziomie 0,5 zł uważałbym za słuszną (czyli ok. 20%), co jest ponadto to zwykły rozbój. Swoją drogą, gdyby opodatkowanie paliwa spadło, zwiększyłaby się jego sprzedaż, potaniałoby dużo towarów (prawie we wszystkim jest koszt paliwa), a w konsekwencji wpływy do budżety wzrosłyby. Tylko na wzrost wpływów trzeba byłoby poczekać a na to nie stać żadnej ekipy rządzącej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 A jak u Was :-) może jeszcze taniej? £1.29 / L w jukeju gdyby ktoś na święta się wybierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 W Poznaniu....ropa na Orlenie to 4,7zł. Jak się skończy "zimna wojna"z Putinem, to już tak "tanio"nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Wcale nie jest tanio i tanio nie będzie. Zawsze mnie dziwi jaka jest reakcja rodaków na zmianę cen paliw i cukru, wystarczy parę groszy a już ludzie decydują się na zakupy w konkretnym miejscu i/lub na większą ilość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Ja jezdze jeszcze na zapasach z czasow jak byla po 3.5 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Wcale nie jest tanio i tanio nie będzie. Zawsze mnie dziwi jaka jest reakcja rodaków na zmianę cen paliw i cukru, wystarczy parę groszy a już ludzie decydują się na zakupy w konkretnym miejscu i/lub na większą ilość. Kuba-stąd u mnie w poście, ta taniość w cudzysłów wzięta.Paliwo traktuję na zasadzie takiej,że jak chcę jechać, to muszę je kupić.Nie obliczam też średniej spalania itp.bo bym pewnie zwariował ......... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Nie obliczam też średniej spalania itp.bo bym pewnie zwariował .........A mówią że Poznaniacy to Szkoci wyrzuceni z Szkocji za skąpstwo !? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ostatnio z racji opóźnienia dostawy diesla na jednej ze stacji, udało się zalać Verva ON w cenie tej tańszej, czyli 4,93/l. Co nie zmienia faktu, że ceny nadal są kosmicznie wysokie w stosunku do zarobków. Na stacjach "krzak", czy "przymarketowych" przestałem tankować po zmianie auta. CommonRail, itd itd. Trochę się boję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 A mówią że Poznaniacy to Szkoci wyrzuceni z Szkocji za skąpstwo !? Hahahahaha....tak mówią,jednak w przypadku mojej osoby to się nie potwierdza.....myślę że osoby które poznały mnie na zlotach j.pl mogą to potwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Oszołom Piaseczno dziś rano - PB95 - 4,67zł/l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Dzisiaj lałem ON na BP za 4.89, fajnie bo za tą samą cenę czuć że wejdzie pare litrów więcej, ale czuję że ten stan długo nie potrwa i możliwe że koncerny naftowe sobie tę obniżkę jeszcze odbiją na nas. Zdawajmy sobie sprawę że to cios w kierunku Rosji i jak Putin się uspokoi to ceny paliwa pójdą w górę. Co do lania na stacjach typu Auchan to już się z nich wyleczyłem jak mi kiedyś samochód nie chciał odpalić i miałem zawalony cały filtr paliwa jakimś syfem. Oszczędność żadna bo ile zaoszczędzimy na baku, 2-3zł? Naprawa może niestety trochę więcej kosztować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 BP na Trasie Słowackiego w Gdańsk ON 4,76zł. Dziwne, że na innym BP osiedle dalej zazwyczaj kilka gr więcej Pewnie, że ciągle za drogo, ale pełny bak w lato to było 250-260zł a teraz 220zł. Jest różnica? Jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Ja dziś na jakimś dragonie do pełna 95 za 4,88zł... ale co z tego jak po 80km wybiegły mi sarny z lasu i zderzak, maska, lampa, kierunkowskaz i błotnik do wymiany :/ Edytowane 30 Listopada 2014 przez thug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Oszczędność żadna bo ile zaoszczędzimy na baku, 2-3zł? Nie tankuję na no-name stacjach, ale oszczędzam nieco więcej. Ostatnio różnica 22 grosze na 80 litrach baku, robi różnicę. Zwłaszcza jak tankujesz 2 razy w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek1976 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 idzie ku dobremu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 W Płocku gdzie mamy rafinerie pod nosem paliwo jest zawsze najdroższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Jeżeli Was pocieszy to w Norwegi nie zanotowaliśmy jakichkolwiek zauważalnych obniżek cen paliwa. Poszło w dół około 20-30 øre ( korona kosztuje około .47 groszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi