artnemo Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 witam..szukam opini na temat kija..co obsłuży -na jakie rybki jest dedykowany (jakie najmniejsze i jakie największe przynęty można zakładać?)można podawać konkretne modele i firmy co mi zdecydowanie pomoże podjąć decyzję..z góry wielkie dzięki,,pozdrawiam..art. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Miałem WRS86MF2 i powiem Ci, że gdyby nie casting to by został u mnie nadal. Nie wiem jak Avid, ale ten obługiwał na Łynie główki 25g + relax 3" a najniżej to rzucałem nawet Butcherem 5S Salmo i dawał radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ten model mogę polecić do łowienia szczupaków na lekko w wodach stojących.Zakres przynęt jest podany prawidłowo,górne cw można lekko przeciążyć lecz nie dużo.Ja posiadam model AVS86MHF2 czyli ta sama długość co podałeś z tym,że cw do 28 gram i taki model bym Ci polecił-będzie bardziej uniwersalny,połowisz i w jeziorze i na rzece.Jeżeli chodzi o jakość wykonania to tylko mogę się przyczepić do jakości korka i do lakieru na omotkach,który na 100% będzie pękał po kilku wypadach nad wodę ( oczywiście nie ma to żadnego wpływu na walory użytkowe).Jak najbardziej polecam. Ten lakier nie pęka sam z siebie. Amerykanie używają lakiery twarde a my bardziej miękkie. Przelotki absolutnie nie wylecą , tylko wygląda to po prostu " niechigienicznie " . Też się zastanawiałem , czemu nie zmienią technologii , skoro zjawisko to występuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Z której połki jest dany seryjny model St.c nie ma totalnie znaczenia ..miałem osobiście , widziałem również kilka elitek i extreemek z popękanym lakierem ..miesiąc łowienia i lakier pęka...co jest tego przyczyną ? Nie mam pojęcia. Nie zmienia to faktu , że taka klasa wędzisk i babol w postaci pekającego lakieru to jakieś nie porozumienie ...Kichą jest wydać 1,5K na kij i po miesiącu widziec jak omotki (lakier na nich) wyglądają jak w najtańszym mikado Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Trochę zmęczona Elitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Widziałem kilka elitek nowych w sklepie.Te same bąble co w Avidzie.Zawsze mnie to zastanawiało , to samo miałem w swoich St.Croix WildRiver i Avid - najlepiej wykonany był Triumph , łącznie z najlepszej jakości korkiem. Ciekawa polityka firmy Do tego na jednej Elitce źle położony lakier na blanku, boby straszne... Edytowane 30 Listopada 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 To nie zabawa z wyginaniem . To około 15 lat łowienia i holowania. Na niektórych już nie było lakieru, trzymała tylko omotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Jak masz gwarancję to poczytaj na temat uszkodzeń lakieru - gwarancja tego nie obejmuje, jest to wyraźnie napisane Najlepiej zadzwoń do Żbika i się dowiedz . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 W ogóle nie zrozumiałeś mnie.Mi chodzi oto,że kupiłem elitkę,a na drugi dzień po wypadzie nad wodę odpadł mi kawałek lakieru znad przelotki i blanku.PS.do Żbika nie muszę dzwonić bo mam to odesłać,więc jak zwykle twoje teorie są o kant du....y.awet się nie udzielaj dobrze? Gwarancja nie obejmuje jedynie reklamacji twojego mózgu Musisz wiele poczytać co obejmuje gwrancja,tym bardziej,iż sprzedajesz wędke.Już wiem czemu gówna swojego nie możesz sprzedać. Czy Ty kolego umiesz tylko wszystkich wyzywać i uważasz się za najmądrzejszego , czy jesteś tylko tak prymitywny ...?I proszę Cię ....nie odpowiadaj , tylko się zastanów i troszkę mniej emocji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) OMG o co chodzi bo się pogubiłem co ja takiego zrobiłem ? Edytowane 30 Listopada 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Nic takiego, przez chwilę karmiłeś trola. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) ... Edytowane 30 Listopada 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Kolego Thomson, powiem wprost. Przyhamuj bajerę, bo przez takich pieniaczy, jak Ty, odechciewa się wchodzić na forum. Masz coś konstruktywnego do powiedzenia w danym temacie, to napisz posta, a jak nie, to czytaj i gromadź wiedzę. I przy okazji może zobaczysz, jak wyglądają kulturalne wymiany poglądów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ten gość jest jak rozwydzona panienka, dawno takiego typa nie czytałem, pewnie we wsi jest kimś B-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 -10 stopni za oknem- sezon na trola uważam za rozpoczęty 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 -10 stopni za oknem- sezon na trola uważam za rozpoczęty Racja 100% Trafne stwierdzenie Ehh co zrobić ..czytam i czytam co wypisuję i przyznam , nawet nie chcę mi się odpisywać Miłego poniedziałku koledzy ... pzdr Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Nowe Guru... Wilkuuuu wilkuuu Edytowane 1 Grudnia 2014 przez meme174 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemfish Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Witam,opisany w temacie kijek to moim zdaniem wyjątkowo ciekawy uniwersał, w moim przypadku szczególności jeziorowy. To jednak sprawa preferencji. Kij jest dość szybki, ale jednocześnie "ciepły" pod rybą. Swobodnie radzi sobie z okazałymi szczupłymi i sandałkami. Ale daje też sporo frajdy z holu standardowych przedstawicieli tych gatunków. Czułość kija bardzo przyzwoita, co do jakości wykonania zgadzam się z poprzednimi uwagami. Ta sprawa nieco szwankuje, ale myślę że jest do zaakceptowania. Słowem, w mojej opinii kijek warty polecenia!Pozdrawiam, Przemfish Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi