lukomat Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Mam kilka dni na podjecie decyzji, wiec musze sie spieszyc. Potrzebna mi jest plywajaca linka z krotka glowica do kija 9' #6 do rzucania w wietrznych warunkach. Rozwazam Rio OB Short albo jeszcze krotsze Royal Wulff Ambush. Ktos ma moze doswiadczenie z tymi linkami w klasie 6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Napisz wiecej prosze o akcji tego kija i warunkach w ktorych chcesz łowić. Rio nie mam, ale rzucałem tym wulffem i mam vision vibe 65 #5/6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Jeśli to szybki/bardzo szybki kij, to wulff będzie doskonałym wyborem. Vibe moim zdaniem jest wyraźnie gorszy, może jedynie trwalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Wedka to zaden szpan, Echo Ion 9' #6 o akcji med-fast, ale miesci sie w torbie, wiec zabieram ja na urlop. Planuje lapac w morzu, podobno ma byc wietrznie. Muchy raczej male i srednie do 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 No to do tego ten wulf bedzie ok ja kupowalem vibe-y bo przeczytalem ze to fajne linki do rolki czy innych speyowych rzutów. No i on jest do tego... pod warunkiem ze masz dlugi i szybki kij, na malej rzece z krotkim i wolnym kijem (szklo i klejonka) rolka to porazka, tu wole najzwyklejsze dt ewentualnie wf z wydluzona przednia czescia glowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Rzuty pod silny wiatr... AMBUSH TT Shootingg Head 350 grains pod choinkę. Nie wytrzymałem i do południa w dniu Wigilii pojechałem na chatkę przetestować. Kij switch CTS #7 11' + Ambush i banan na twarzy. Jako, że w Wigilię powinno dażyć cały następny sezon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 ja mam ambusha wt6. przełowiłem nią sezon, ale napisze od razu że w rzece, kij 9'9' (głownie nimfa i mokre), jakies rolki switch casty ect. w tych technikach moim zdaniem jest swietna, niestety nie próbowałem tymłowić znad głowy...pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Ja tą głowicę miałem wczoraj po raz pierwszy przez godzinkę nad wodą. Rzuty jak przy switch, znad głowy też były. Ładnie nosi, bez wysiłku, na luzie. Jak na moje potrzeby całkowicie wystarczy. Łukasz pytał to napisałem. Mam dwie inne podobne tyle, że ponad dziewięć metrów, ta jest bardzo poręczna. Spokojnie będę mógł łowić na zaporówce z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Z nad głowy jak tym rzucam to mam poczucie jak bym na spinning łowil Bardzo fajna linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 No dobra, to juz jestem po zajeciach praktycznych z R.W. Ambush. W sumie bez zastrzezen. Nie wiem jeszcze jak z jej zywotnoscia, bo lowilem ze skalek bez koszyka. Jakby co, to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Panowie, a co sadzicie o lince ambus do lowienia streamerem ??? Mam na mysli wersje intermedium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Ja tak zamierzam na wiosne połowić + polyleader tonący. Wg mnie - dlaczego nie.Zreszta tu mówią że ok https://www.youtube.com/watch?v=hLfV4ABlS1E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Filmik widzialem wyglada ciekawie, a ktos z obecnych uzywal juz ambusha do lowienia na streamery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Jesli moge wtracic swoje 3 grosze to do streamka jak najbardziej,. Ambush to swietna linka z krótka głowica i pieknie nosi nawet wieksze streamery.Typowa głowica rzutowa i doskonała na wiatr..Wazne zeby zestawic ją odpowiednio do kija.. Odpowiedni do wody tip i zestaw sama lata..W zaleznosci od taper-u , akcji i ugiecia kija czasami wystarczy takim sam wt linki i kija ,ale czasami trzeba pokombinowac 1x aftm góra -dół czyli przeciążyc lub uzyć linki 1 nr nizej niz nr wt na kiju podpowiada.. Dla mnie osobiscie to jedna z najlepszych linek na rynku.Od niedawna jednak rozwala mnie SA sharkwave ultimate trout.. Genialna. Pozdrawiam. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez Powell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Ciekawe spostrzezenia, widze ze masz sporo doswiadczenia. Ja sie zastanawian nad ta wersja z intermedialna glowica (ambus neutralizer) zeby plytko lowic bez zadnych dodatkowych tipow, zastanawiam sie tylko czy kupic linke do kijka #6 czy #7 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Neutralizera nie uzywałem jeszcze , ale wygląda na to że jedyna roznica z normalnym WF jest taka że głowica jest intermediate i wolno tonie ( 1 cal / sek) . Wullf na stronie rekomenduje ją do nimf i mokrych ale rowniez do streamerów. Na małej wodzie spokojnie wystarczy jesli chcesz prowadzic muchę wysoko, ale osobiscie wolałbym wziąć normalny WF bo jest bardziej uzyteczny poniewaz uzyjesz jej i do suchej, a jak trzeba intermediate i lekko zejsc pod wode dokladasz intermedialny tip i masz to samo.. W drugą strone ( czyli do suchej ) jej nie uzyjesz..A czy 6 czy 7 tego nikt nie powie. Trzeba zaryzykowac i wziac jedna i zestawic z kijkiem wtedy wyjdzie czy jest OK, czy za lekko czy za ciezko..Jesli kij jest szybki i czuć ze ma zapas mocy zaczął bym od ciezszej 7. ale zawsze jest to risk..Ja wiekszosc kijków przeciazam i nic nie peka ani trzaska..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Mam #7 Hardy demon i #6 Greys G-Tec, obydwa dosc szybkie kijki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Neutralizera nie uzywałem jeszcze , ale wygląda na to że jedyna roznica z normalnym WF jest taka że głowica jest intermediate i wolno tonie ( 1 cal / sek) . Wullf na stronie rekomenduje ją do nimf i mokrych ale rowniez do streamerów. Na małej wodzie spokojnie wystarczy jesli chcesz prowadzic muchę wysoko, ale osobiscie wolałbym wziąć normalny WF bo jest bardziej uzyteczny poniewaz uzyjesz jej i do suchej, a jak trzeba intermediate i lekko zejsc pod wode dokladasz intermedialny tip i masz to samo.. W drugą strone ( czyli do suchej ) jej nie uzyjesz..A czy 6 czy 7 tego nikt nie powie. Trzeba zaryzykowac i wziac jedna i zestawic z kijkiem wtedy wyjdzie czy jest OK, czy za lekko czy za ciezko..Jesli kij jest szybki i czuć ze ma zapas mocy zaczął bym od ciezszej 7. ale zawsze jest to risk..Ja wiekszosc kijków przeciazam i nic nie peka ani trzaska.. PozdrawiamOdnośnie użycia do suchej - Ambush to typowy skagitowy (czytaj - gruby jak kabel od odkurzacza) profil. Chlapie dość znacząco. Mam linkę #7 sparowaną z TFO BVK #7 i wg mnie jest dobrze - na pewno nie poszedłbym klasę górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 no jest.. postronek bez dwóch zdan..dlatego dobrze lata z duzymi muchami...nigdy go nie uzywałem do suchej ( uzywam tylko wt 8-10) .i faktycznie ten argument z jej użytecznoscią ewentalnie do suchej , ktory mi sie skojarzył tak ad hoc nie jest za mocny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Bo to o czym rozmawiacie to głowica, choć można kupić zintegrowaną z runningiem. To nie ma być finezyjne tylko latać w jednym lub dwu wymachach i wyrwać running z palcami Przy okazji ma nosić tipy i pozwolić na rzuty speyowe.Do delikatnego łowienia to RW TT... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Tak jak pisalem wczesniej jestem zadowolony z mojej #6. Lapalem w morzu na duza sucha jak i streamera (lekko dociazanego rowniez). Nie probowalem z tipami, ale od czerwca zaczna sie trotki, to bedzie okazja, zeby sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Filmik widzialem wyglada ciekawie, a ktos z obecnych uzywal juz ambusha do lowienia na streamery ? Sporo tak lowiłem w ty roku, m.in. w Szwecji.Kij switchowy, bo głęboko się właziło, AMbush, 10ft polyleader (moim zdaniem dużo przyjemniej się tym łowi) i nawet spore muszyska wyfruwało to na znaczące odległości bez większego halo.Z resztą, już niedługo na blogu coś naskrobię o wypadzie do Szweda.Do streamera linka moim zdaniem bdb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 A jak to jest z tymi polyleaderami i linka Ambush, dziala to tylko przy "speyowej " technice rzutow czy tez smiga ladnie z nad glowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Polyleader nie zmienia wiele bo bardzo mało waży co do całej masy głowicy. Lata to bardzo fajnie. Tak jak pisałem - mi to przypomina rzucanie spinningiem bo tak rwie do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Ok brzmi fajnie, a jakie w takim razie polyleadery nabyc do tej linki zeby byc uniwersalnym nad woda i moc dostosowac sie do kazdej sytuacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi