Skocz do zawartości

Krotka glowica #6

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

A pisałeś,że nie ma tam miejsca na odrzut do tyłu,a tam jak na polu golfowym.Typowa linka dystansowa-bardzo długie zwężenia,szczególnie tylne,które powodują, że linka na dużych odległościach nie kopie.

Bo nie ma :) na około 80% miejscówek na terenie całego kompleksu jezior. Albo drzewa z tyłu, albo wznosząca się skarpa, a najczęściej jedno i drugie.

Co ciekawe GT to linki long belly czyli dokładnie przeciwieństwo tego czego szukałeś ☺

Linki z krótką głowicą nadal potrzebuję i muszą ją kupić, właśnie na te trudne miejscówki. Ryba żeruje i się spławia poza zasięgiem rzutu w tych miejscach.

Tą Barrio też kupię, bo tak, jak pisałem rzuca mi się nią lepiej niż Rio Trout. Tą zostawię na rzekę :)

Wśród całkowicie zbędnych linek ...

Miałem oblatane od 2014:Barrio GT 125 wf4f i nadal mam wf5f ,ale to bardzo długa głowica(21m) i raczej się nie zmieści na 12 metrach...

SA mastery extreme distance (mam wf5f i wf6f)wg mnie sprawniejsze i trwalsze...

Czyli nauczyłeś się współpracować z wiatrem z zaplecza

Rio lt wf6f 290/48' nie powinna ustępować barrio gt90 chyba ,że to wf7f?!

Edytowane przez darek1

Uuu bracie,szykuj pudełko większe niż Tomaszek :)

Tam było ok 40 linek. Kupując jedną co trzy miesiące, to takie pudełko jak dobrze liczę  zbiera się...10 lat :lol: Nie grozi :lol:  chyba :D

Miałem od 2014 GT 125 wf4f i nadal mam wf5f ,ale to bardzo długa głowica(21m) i raczej się nie zmieści na 12 metrach...

SA mastery extreme distance (mam wf5f i wf6f)wg mnie sprawniejsze i trwalsze...

Czyli nauczyłeś się współpracować z wiatrem z zaplecza

Rio lt wf6f 290/48' nie powinna ustępować barrio gt90 chyba ,że to wf7f?!

Nie, to była wf6f, bez żadnej ściemy rzucało mi się lepiej. Ciężko to opisać, ale tak bardziej na luzie, po prostu lepiej latała. Wyraźnie lepiej.

Tak jak pisałem, do obłowienia tych "krótkich" miejscówek muszę kupić coś z krótką głowicą. Koniecznie.

Edyta. Linki SA mastery extreme distance wg Ciebie sprawniejsze i trwalsze..., Być może, tylko ponad 2X droższe. U mnie 65 Poundów jedna.

Edytowane przez Grzegorz78

Kupię linke Vision Vibe 85 w klasie 6/7 (15gr) i na razie nią będę łowił/ uczył się. Na pewno będzie odpowiedniejsza na jezioro, niż Trout lt jaka mam. W dalszej kolejności kupię podobnej klasy linke intermedium,a może gdyby mnie dopadnie pomroczność jasna, szarpnę się na ten multitip od Guideline'a[emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odpusc sobie Visiona. Nie jest za miękka chyba że chcesz łowić tylko w ciepłych porady roku. Guideline już lepsza. Airflo ma świetne linku ale 40+ nie załatwi twoich potrzeb.

Myśle ze najlepszym rozwiązaniem będzie jednak głowica rzutowa i cienki running, choćby flat Visiona ale plątania nie wyeliminujesz. ????

• Like 1

GT90 różni się od GT125 długością rozbiegówki obie mają kształt maczugi(K.D.) mocniej ciągną cięższym frontem...

Rio LT to długi stożek doskonale poleci z zaczepienia-Snake lub switch castem.

Może to jest rozwiązanie na ciasne miejsca?!

Edytowane przez darek1

Edyta. Linki SA mastery extreme distance wg Ciebie sprawniejsze i trwalsze..., Być może, tylko ponad 2X droższe. U mnie 65 Poundów jedna.

Jakby to powiedzieć...może nieprzypadkowo?!

Poszukaj... gdzieś na wyspach widziałem Loop Max Distance 210 w dobrej cenie.

Na moje oko Barrio nie muszą być brytyjskiej produkcji...????

Edytowane przez darek1

O to coś dla mnie,bo ja nie wiem ,że nie da się dosięgnąć i ...sięgam!?

Kiedyś znajomy kpił sobie : to jego sprzętem rozwinąłem dwa razy tyle co on jest w stanie wyrzucić... I bez kładzenia zwinąłem-od razu przestał!? Ale minął jakiś cżas i znów zaczyna?! Pamięć dobra za to krótka.