Skocz do zawartości

H. MURATA w Finlandii

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Na stonach Shimano znalazlem swietny filmik! H. Murata znany japonski wedkarz i tester Shimano wybral sie do Finlandii na europejskie drapiezniki. Fajnie to wyglada jak japonski wedkarz znany z polowow w egzotycznych i tropikalnych wodach cieszy sie z wydzigowanego okonia. Przy okazji zwroccie uwage z jaka swoboda posluguje sie on zestawem z multiplikatorem.

Film pokazuje tez przynety Rapalla :D

http://tv.shimano.co.jp/movie/tv/paradise_11/

pozd JW :D

Jest prawie wszystko co nam potrzeba , jesienna nostalgia , bezmiar wód i ryby jak onegdaj , trzy dekady wstecz , na Mazurach . No i dużo żyłki i miękkie kije , także słabo u nas cenione right hand'y . Sandacz zupełnie nie po naszemu , bardziej na miękko , pstrąg też ..

Slawku, juz jakis czas temu zauwarzylem sporo wieksza popularnosc moderatow w JP niz w innych wedkarskich kulturach. Nawet bassy lowia przy pomocy miekkich przynet na kije o glebszym ugieciu. Na stronie imakatsu byl kiedys taki film jak Imae wyciaga bassa z krzaczorow a jego kij wygiety w palak. Napewno nie byl to Fast taki jak w polandzie ceniony jest najbardziej...

pozd JW :D

ale jak są leworęczni to powinni chyba i lewą rzucać a oni przekładają kija do prawej,mach i kij w lewą łapkę do prowadzenia hehe :lol: .

widocznie przyswyczajenie czy cuś 8)albo sa tacy wytrenowani, ze to tylko Prawa max celnie rzuca ,a lewa wytrenowana do idealnego poprowadzenia i cięcia:lol: B) .mnie dziwi, że w spinie radzą sobie ,a w cascie przekładanki :mellow:

znam spinningistów leworecznych ,ale oni nieprzekładaja kija machają kijem lewą ręka i lewą tną :)np. sam Marek Szymański :D

he ,ale sie wkręciłem w temat :lol: ,a niech sobie machają jak chcą <_<

Nie bez znaczenia jest tutaj czynnik potocznie używany w postaci powiedzenia ; jakeś trafił między wrony , musisz krakać jak i ony ..

Jak miałem same rh , kompletnie mi to nie wadziło . Teraz mam w większości lh i zdaje się , że bardziej je lubię . Ale oba rozwiązania mają swoje zalety .

Jerzy , tak mogłaby wyglądać Polska , taką fizjonomię mógłby mieć nasz fishing . Taki film , to miara naszego oddalenia ..