Skocz do zawartości

Gumy Ga-Ma

namek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie na Forum to mój pierwszy temat

i mam pytanie do wędkarzy spinningistów odnośnie gum producenta Ga-ma

czy łowił ktoś może na te przynęty chodzi mi o Twistery i Kopyta

czytałem już troche opinii ale chciałbym wiedzieć więcej

z góry THX za odpowiedzi

Twisterów nie używałem. W paproszkach mam głównie Relaxy i Mannsy.

Kopyta Ga-Ma kupowałem kiedyś na allegro w śmiesznych wręcz cenach (~złotówka za sztukę?). Miałem ich tyle, że stwierdziłem, iż część trzeba sprzedać, żeby kupić "lepsze" na R. No i te lepsze na R wcale nie są takie lepsze ;)

Ogólnie, poza marną kolorystyką (wg mnie), kopyta Ga-Ma są bardzo dobre, zwłaszcza te 10cm.

W tym roku  kopiłem kilka kopyt tej firmy. Oczywiście   bylem sceptycznie nastawiony do tych gum, ale woda zweryfikowała wszystko. po 1,5 godziny guma nie nadawała sie  już do łowienia takk ładnie ja gryzły zębate oraz garbusy. Maja  fajna prace te gumy pracują  moim zdaniem lepiej niż kopyta Relaxa. Mogę  polecić z czystym sumieniem. pozdro

Witam serdecznie na Forum to mój pierwszy temat

i mam pytanie do wędkarzy spinningistów odnośnie gum producenta Ga-ma

czy łowił ktoś może na te przynęty chodzi mi o Twistery i Kopyta

czytałem już troche opinii ale chciałbym wiedzieć więcej

z góry THX za odpowiedzi

Tak tępej reklamy dawno nie widziałem...

Mam kilka gum GaMa, nic na nie nie złowiłem, sama guma tak jak koledzy pisali dosyć twarda, według mnie kopyta potrzebują mocnego zakręcenia na początku ściągania albo dynamicznego podbicia do rozpoczęcia pracy, przy wolnym zwijaniu pracują słabo, jak dla mnie bez rewelacji, no ale cena robi swoje  ;)

Można też we wrzątku ogonki zamoczyć będą wtedy bardziej elastyczne, to tak od strony technicznej. Patent, który baardzo dawno temu sprzedał mi kolega Paweł @havy. Inna opcja to porobienie w części ogonowej takich otworów jak w sandrach.

Kiedyś, Ga-ma plastik, bo takiej nazwy używali, to były robocze moje gumy po tym jak się Relaksowi, z sukcesu, w głowie przewróciło i na "amerykańskie" gumy zrobili w Polsce amerykańskie ceny. Dawno ich nie miałem, po prostu są dobre w konkretnych łowiskach bez żadnych kombinacji choć wrzątek zawsze dobrze robi gumie aby wyrównać jej pracę po wszelkich zagniecieniach ogona.

Ze 3 labo 4lata temu miałem bardzo dużą ilość kopyt z tej firmy. Miękkie, ładnie pracowały, szczupaki i sandacze je zagryzały bez żadnej różnicy w stosunku do Relaxa czy predatorów. Tylko te nieszczęsne ogonki, okropnie często odpadały. A gumy miałem prosto z fabryki więc nie kilkuletnie leżaki. I w tym ich ,,sosie: :) Cena niby złotówka, ale gumka nie wytrzyma tyle co Relax. Więc oszczędność nie jest tak do końca pewna. Chyba że chodzi o rwanie w zaczepach to są ok.