namek Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Witam serdecznie na Forum to mój pierwszy temati mam pytanie do wędkarzy spinningistów odnośnie gum producenta Ga-maczy łowił ktoś może na te przynęty chodzi mi o Twistery i Kopytaczytałem już troche opinii ale chciałbym wiedzieć więcejz góry THX za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Kopyta są bardzo fajne, bo z dość twardej gumy, co powoduje, że nie rozrywają się od główek jigowych i nie niszczą ich mocno szczupacze zęby. No i są tanie, stąd w łowiskach o dużej ilości zaczepów są dobrym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namek Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Żbiku a Kopyta kupujesz w jakiś sklepach stacjonarnych czy ze strony producenta?Aha a co do twisterów to nie miałeś styczności ? chodzi mi głównie o paproszki na okonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ja mam kilka twisterow w lownych kolorach na pstraga i moge polecić. Kopyta takze mam i tak jak pisze Kuba, są bardzo ok. Czasem bym powiedzial, ze lepsze od innej znanej firmy na R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namek Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ahh jeszcze bym zapomniał czy nadają się na wody stojące ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Cześć, kopytami na Boren kolega , który je miał nieźle mi tyłek złoił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ja raczej w gumach nie widzę roznicy między wodami stojącymi a rzekami. Tutaj główną rolę gra waga główki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Na wodzie stojącej też są ok - np na sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Twisterów nie używałem. W paproszkach mam głównie Relaxy i Mannsy. Kopyta Ga-Ma kupowałem kiedyś na allegro w śmiesznych wręcz cenach (~złotówka za sztukę?). Miałem ich tyle, że stwierdziłem, iż część trzeba sprzedać, żeby kupić "lepsze" na R. No i te lepsze na R wcale nie są takie lepsze Ogólnie, poza marną kolorystyką (wg mnie), kopyta Ga-Ma są bardzo dobre, zwłaszcza te 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY0312 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Twisterki też są ok. Mam ich trochę, zwłaszcza te mniejsze. Większe mają słabe kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cipstiger Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 U mnie na bazarku też są te gumki i nie widzę dóżej różnicy miedzy ga-ma a firmówkami.Jak kolor podpasi to wszystko bierze,a jak się urwie to tak nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ga-Ma to też "firmówki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Używałem kilka sezonów. W kopytach odpadały ogonki po puknięciu szczupłego, jednak za tę kasę nie ma czego więcej wymagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ja łowiłem na kopyta Ga-ma Białe z czrnym grzbietem kupowane jeszcze na stadionie dziesięciolecia. Waliły strasznie taką paloną gumą ale były łowne. Jak masz w dobrej cenie to bierz śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 W tym roku kopiłem kilka kopyt tej firmy. Oczywiście bylem sceptycznie nastawiony do tych gum, ale woda zweryfikowała wszystko. po 1,5 godziny guma nie nadawała sie już do łowienia takk ładnie ja gryzły zębate oraz garbusy. Maja fajna prace te gumy pracują moim zdaniem lepiej niż kopyta Relaxa. Mogę polecić z czystym sumieniem. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Witam serdecznie na Forum to mój pierwszy temati mam pytanie do wędkarzy spinningistów odnośnie gum producenta Ga-maczy łowił ktoś może na te przynęty chodzi mi o Twistery i Kopytaczytałem już troche opinii ale chciałbym wiedzieć więcejz góry THX za odpowiedziTak tępej reklamy dawno nie widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
namek Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 yyy jakiej reklamy chopie ? pytam po prostu bo są w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) I po to się zarejestrowałeś na forum aby zapytać? Wujek google nie dał rady , niech moc będzie z Tobą... Edytowane 30 Listopada 2014 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Mam kilka gum GaMa, nic na nie nie złowiłem, sama guma tak jak koledzy pisali dosyć twarda, według mnie kopyta potrzebują mocnego zakręcenia na początku ściągania albo dynamicznego podbicia do rozpoczęcia pracy, przy wolnym zwijaniu pracują słabo, jak dla mnie bez rewelacji, no ale cena robi swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Można też we wrzątku ogonki zamoczyć będą wtedy bardziej elastyczne, to tak od strony technicznej. Patent, który baardzo dawno temu sprzedał mi kolega Paweł @havy. Inna opcja to porobienie w części ogonowej takich otworów jak w sandrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Kiedyś, Ga-ma plastik, bo takiej nazwy używali, to były robocze moje gumy po tym jak się Relaksowi, z sukcesu, w głowie przewróciło i na "amerykańskie" gumy zrobili w Polsce amerykańskie ceny. Dawno ich nie miałem, po prostu są dobre w konkretnych łowiskach bez żadnych kombinacji choć wrzątek zawsze dobrze robi gumie aby wyrównać jej pracę po wszelkich zagniecieniach ogona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Ze 3 labo 4lata temu miałem bardzo dużą ilość kopyt z tej firmy. Miękkie, ładnie pracowały, szczupaki i sandacze je zagryzały bez żadnej różnicy w stosunku do Relaxa czy predatorów. Tylko te nieszczęsne ogonki, okropnie często odpadały. A gumy miałem prosto z fabryki więc nie kilkuletnie leżaki. I w tym ich ,,sosie: Cena niby złotówka, ale gumka nie wytrzyma tyle co Relax. Więc oszczędność nie jest tak do końca pewna. Chyba że chodzi o rwanie w zaczepach to są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacroix812 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Powiem tak na szczupaki są ok, bo są tanie i nawet pracują, lecz na sandacza czy suma to są lipne. Jakoś mi bardzo się rozwalają na główkach jigowych. I to nie ta sama praca co Relax, manns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Gumy ogólnie fajne i nawet łowne.Przestałem na nie łowić bo gumy po tygodniu leżakowania w pudełku z główkami jigowymi czarnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajmienier Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Gumy jak na swoją cene są OK, kiepsko z dostępnością wszystkich koloròw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi