Skocz do zawartości

Kij i kołowrotek

Kubsonel

Rekomendowane odpowiedzi

A sorry, nie zauważyłem, że to ma być muchowy zestaw... Chyba jednak faktycznie za dużo piję...

To chyba zatem ciężko będzie taki zestaw w cenie nabyć...

Tak wiem malutko ale chce tylko opakować  rzuty  Chodziło o opanowanie ;)

ale może dam rade taki zrobić ;)

Wrzuć ogłoszenie w komisie tutaj, śledź także oferty na www.flyfishing.pl 

Cierpliwie i spokojnie. Kołowrotek za 100zł znajdziesz, szukaj używanego sprzętu. Kongery, Dragony - tych wędek szukaj. Z kołowrotków - okuma, dragon, omijaj robinsony.

Co do FF masz rację. Co do Robinsonow … nie powiedział bym. Robinson Diaflex fajny kijek na start. A Cortlandy, Shimano, Jaxony?!?!?! Na pewno nie są aż takie złe … "na start".

Za takie pieniądze możesz Kuba liczyć raczej na używkę. Wiele razy widziałem fajne patyki za śmieszne pieniądze a i wiele razy oddałem młodym chłopakom za friko tanie wędki czy nie używane kołowrotki. Kołowrotek to tylko magazyn linki. Ważne aby miał hamulec w miarę dobry w razie co !!!! :D

Ostatnio kolega kupił synowi wędkę z kołowrotkiem i sznurem za 100. Cudo to nie było, ale można próbować na start.

Pozdrówka. :)

Kołowrotki robinsona są słabe - tak jak napisałem, wędek nie znam. Staram się polecać/nie polecać coś z czym miałem do czynienia. Innych w rękach nie miałem, Shimano to jednak trochę droższe wędki są. 

Ten zestaw za 119 z allegro, no cóż, według mnie nie warto. 

Edytowane przez Kacper.K

Kołowrotek to tylko magazyn linki. Ważne aby miał hamulec w miarę dobry w razie co !!!! :D

To: albo magazyn linki, albo hamulec w miarę dobry. Skoro magazyn, po co hamulec. Skoro hamulec w miarę dobry, to już nie jest tylko magazyn linki. Brak konsekwencji.

Co do kołowrotka - zakup powinien zostać dokonany z rozwagą ale i z perspektywą. Kupisz tanie byle co, za pół roku wydasz kolejne, większe pieniądze. Myślę, że niżej 250 PLN nie dostaniesz kołowrotka, z którego będziesz zadowolony przez dłuższy czas. Jest takie powiedzenie: na tanie rzeczy stać tylko bogatych. I to w życiu sprawdza się zawsze.

W wersji budżetowej z konkretów: ORVIS Clearwater, SCIERRA Orbit we Flyhouse i spokój na parę lat. Używany - tylko ze sprawdzonego źródła. Nie zdajesz sobie sprawy co ludzie potrafią z kołowrotkami zrobić.

Tu masz używane kołowrotki w dobrej cenie:

http://www.flyfishing.pl/komis/msg.php?id=64302&offset=0

Jeżeli są w stanie jak w opisie to warto. Polecam szczególnie Konger WC WRX 5/6 , sam posiadam, używam. Za te pieniążki fajny kręciął.

Wędki robinsona też mogę polecić, używam dwóch Diaflex'ów w klasie 5 i 6 i jestem zadowolony.

Kolego Kubsonel co do wypowiedzi większości przedmówców, szczerze ich popieram. Poszperaj na giełdzie, koledzy wrzucają często sprzęt w bardzo atrakcyjnych pieniążkach. Skup się na kiju i lince. Kołowrotek i tak będzie na początku tylko jako magazyn linki. 

Zagadaj do chłopaków w wątku flyfishing i kup kilka muszek na początek.