cristovo Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) .............. Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Jest wschodni wiatr od kilku dni... i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Wschodni czy zachodni - Skippiego żal. Wziąłby " chłopak"zalogował się pod innym nickiem .....Kuba też nieczęsto już tu zagląda ( albo nieczęsto pisuje ) , to samo Slawek OB. Nawet za Wilkiem z czasem przyjdzie nam zatęsknić. Ale trzeba to zrozumieć . Po pewnym czasie każde forum zaczyna być nudnawe ; tematy się powtarzają a " starzy " czują że wszystko zostało już powiedziane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Dzieje się tak Koledzy,ponieważ od dłuższego czasu ilość przestała iść w parze z jakością... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Święte słowa.A nie mówiłem, mówiłem... Samego mnie do hejtu ciągnie, na rybach z tydzień nie byłem a wtedy czepliwym, sam się boję co po nowym roku będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 http://jerkbait.pl/topic/33969-kto-jeszcze-pami%C4%99ta/page-6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 ..... z jaką jakością? Jakość skończyła się już dawno. Kiedyś, gdy pierwszy raz się zalogowałem zobaczyłem "inny świat", zdjęcia były tylko dodatkiem do opisów jak, gdzie i kiedy ryba została złapana, na pytania o sprzęt nie każdy odpowiadał "jest w wyszukiwarce", a pytanie "gdzie i kiedy złowiłeś?" nie było traktowane jak zdrada tajemnicy państwowej ..... Teraz to tylko duuuże kółko wzajemnej adoracji, gdzie pisze się prawie wyłącznie o drogim sprzęcie, drogich przynętach i wycieczkach na zagraniczne łowiska. Teraz, gdy już stare posty zostały przeczytane, to tak naprawdę jeżeli akurat nie zastanawiasz się nad wędką z pracowni lub kołowrotkiem za 2000 zl, to nie bardzo masz tu co robić ...... a przepraszam "cafe" ratuje sytuacje J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 No wiadomo, że jak ktoś pokazuje, że waga kołowrotka nie ma znaczenia na wyważenie zestawu to nie jest nasz kolega, to jest obcy i wrogi element zasługujący na infamię albo i coś gorszego. A tak poza tym to jak WojtekB napisał w innym temacie, sezon na trolla został otwarty i tak sobie myślę, że te trolle to alter ego znanych i lubianych userów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) A ja Wam mówię chłopaki, że te wszystkie złe opary które ogarnęły Wasze dusze i jad nostalgii sączą, to skutek przesilenia jesiennego i zwykłej nudy. Lada moment zima się skończy, Słonko na dłużej zawita każdego dnia nad głowami i nowe siły w Was wstąpią a z nimi ochota i do życia i do uprawiania naszego, jedynie słusznego hobby.Nie żałujcie Skippiego, widać zasłużył na swój los. Przyjdą inni i karawana pojedzie dalej. Ale miło że go dobrze wspominacie. No, przynajmniej niektórzy. Serdecznie pozdrawiam - Fugazi. Edytowane 1 Grudnia 2014 przez Fugazi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 A ja Wam mówię chłopaki, że te wszystkie złe opary które ogarnęły Wasze dusze i jad nostalgii sączą, to skutek przesilenia jesiennego i zwykłej nudy. Lada moment zima się skończy, Słonko na dłużej zawita każdego dnia nad głowami i nowe siły w Was wstąpią a z nimi ochota i do życia i do uprawiania naszego, jedynie słusznego hobby.Nie żałujcie Skippiego, widać zasłużył na swój los. Przyjdą inni i karawana pojedzie dalej. Ale miło że go dobrze wspominacie. No, przynajmniej niektórzy. Serdecznie pozdrawiam - Fugazi.Za te lada moment to sie nie którzy pozabijają juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 ..... z jaką jakością? Jakość skończyła się już dawno. Kiedyś, gdy pierwszy raz się zalogowałem zobaczyłem "inny świat", zdjęcia były tylko dodatkiem do opisów jak, gdzie i kiedy ryba została złapana, na pytania o sprzęt nie każdy odpowiadał "jest w wyszukiwarce", a pytanie "gdzie i kiedy złowiłeś?" nie było traktowane jak zdrada tajemnicy państwowej ..... Teraz to tylko duuuże kółko wzajemnej adoracji, gdzie pisze się prawie wyłącznie o drogim sprzęcie, drogich przynętach i wycieczkach na zagraniczne łowiska. Teraz, gdy już stare posty zostały przeczytane, to tak naprawdę jeżeli akurat nie zastanawiasz się nad wędką z pracowni lub kołowrotkiem za 2000 zl, to nie bardzo masz tu co robić ...... a przepraszam "cafe" ratuje sytuacje J.Oj, nie do końca się zgodzę. Można porozmawiać o każdym sprzęcie, ale faktycznie jak widzę w temacie o np. Soft4Play wypowiedzi dotyczące innych przynęt to mnie szlag trafia. Jak widzę "wędka na bolenia" to mnie szlag trafia. Jak widzę "kołowrotek do 300zł to mnie szlag trafia... i czasami jestem złośliwy . Ileż można? Jak dla mnie to te tematy powinny być natychmiast usuwane.Rozumiem, że ktoś potrzebuje informacji, rozumiem, że mu sie spieszy, ale z drugiej strony niech szanuje pozostałych użytkowników forum i ich czas. Lubię czytać co chłopaki fajnego napiszą, ale nie mam czasu odsiewać ziaren od plew.Czasami widzę jak ktoś używa stwierdzenia "kółko wzajemnej adoracji" czy "grupa trzymająca władzę". Wtedy odnoszę wrażenie, że taka osoba jest "społecznie niedostosowana" bo coś jej nie pasuje... a jak nie pasuje to przecież nikt tu na forum nikogo na siłę nie trzyma. Można samemu założyć forum, możn iść na inne i wtedy pytać o wędki na bolenia, o kołowrotki do 300zł... może tam nie było takich tematów i wszyscy się chętnie wypowiedzą 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Po prostu dopadła Was jesienna nostalgia :) Za rybami, za ładną pogodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Po pewnym czasie każde forum zaczyna być nudnawe ; tematy się powtarzają a " starzy " czują że wszystko zostało już powiedziane. No niestety tak jest. Forum na początku to grupka podjaranych pasjonatów, którym się chce, jeśli dodatkowo coś wiedzą, umieją, to forum się rozrasta, przyciąga najpierw im podobnych wariatów, którzy chcą się podzielić tym co robią, zrobili, chcą zrobić, potem tych którzy czegoś chcą się dowiedzieć. Forum się rozrasta, żyje , gromadzi wiedzę.Z czasem pasjonaci dorabiają się wypasionego sprzętu i to on ich interesuje, większość tematów została poruszona, na wiele pytań każdy z nich odpowiedział po 50 razy i nie bardzo ma ochotę pisać to samo po raz 51, nowi chcą odpowiedzi na pytanie natychmiast. Niektórzy z pobłażaniem, politowaniem patrzą na odkrywanie Ameryki przez nowych userów, pojawiają się osobiste animozje. Na dokładkę jak już zbierze się pierdylion stron i tematów, dla kogoś nowego zaczyna to być nie do ugryzienia, wiedza jest, odpowiedzi są, tylko rozsiane po całości, ukryte między oftopami, osobistymi wycieczkami, w wątkach o dziwnych tematach......Żywym działem pozostaje jakaś plotkarnia/cafe/cy cuś takiego.A z resztą działów jest jak w dowcipie o młodym Żydzie i 2 rabinach jadących pociągiem. Młody był bardzo podekscytowany jakaż to pasjonująca rozmowa będzie w przedziale, a tymczasem cisza. W końcu zapytał czemu o niczym nie dyskutują, na co dostał odpowiedź:- Widzisz, ja wiem wszystko, on wie wszystko, o czym tu gadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Po jesiennym przesileniu przyjdzie wiosenne i nic się nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Kiedyś uważałem się za bardzo dobrego kierowcę..ba,wręcz mistrza kierownicy. Zdecydowanie,refleks,technika,itp,itd..no wiadomo..Miszcz! To moje przeświadczenie wyzwoliło we mnie,wspaniałą cechę..pouczania wszystkich,począwszy od kolegów 20-lat starszych poprzez rówieśników,kobiety,oraz pozostałych "niedzielnych "użytkowników dróg wszelakich. Po prostu poświęciłem się dla mas,i dzieliłem własnym bogatym doświadczeniem,rozdając rady,razy,uwagi,fucki,oraz obelg wyszukanych sto. Nikt tego nie doceniał,te oczy owiec,wzrok tęskniący za rozumem,próby nieudolnego podejmowania dyskusji...amatorszczyzna jednym słowem!!!Najgorsze w tym wszystkim było,to idiotyczne przeświadczenie ,że wszyscy są doskonałymi kierowcami. Na jakiej podstawie tak sądzicie? Ile kilometrów zrobiliście?A czym wy jeździcie? A gdzie byliście?I tak czas sobie płynął,lata mijały wraz z przejechanymi kilometrami,doświadczenie się zdobywało,doroślało,nabierało ogłady,itdMijały setki,tysiące,miliony,kilometrów..i nagle znikła gdzieś buta,arogancja,egoizm drogowy a pojawił się szacunek,zrozumienie(czasami ;) :D ),POKORA i refleksja...bufon,prostak,zarozumialec,cham mówiąc krótko! Długą drogę przebyłem..Dziś mój syn w wieku połowy naszego forum,stara się nauczyć mnie oraz cały świat,jak powinno się jeździć autem. Posiadł wiedzę niezmierzoną!A ja pragnę tylko aby cało wrócił z pracy do domu,żeby nie zrobił krzywdy sobie ani komukolwiek.Uwielbiam Jerkbaita,bezkrytycznie,jest niesamowity,jedyny,najlepszy,wyjątkowy i nic tego nie zmieni! Ani frustracje użytkowników,zła krew,grubiaństwo,mróz,śnieg,oraz przeświadczenie o własnej wyjątkowości..pozdrawiam wszystkich Ricci 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Przed chwilą stałem na stacji benzynowej. Pod dystrybutor podjechała dziewczyna ML - em. Podjechała w miarę poprawnie, ale coś jej jednak nie pasowało. Zaczęła więc prostować auto i podstawiać się nieco bliżej węża. Manewr do zrobienia na raz, jej zajął pięć, może osiem powtórzeń. Ostatecznie zaparkowała gorzej niż za pierwszym razem.Tak więc po 30 latach za kółkiem, po przejechaniu miliona kilometrów ( albo i lepiej ) kategorycznie twierdzę że jeżdżę lepiej i posiadłem daleko większą, wręcz niezmierzoną wiedzę w stosunku do owej panienki. Zaś Jerk faktycznie jest niezły i już. Edytowane 1 Grudnia 2014 przez Fugazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Michał,bo Ty już dorosły jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Oj, nie do końca się zgodzę. Można porozmawiać o każdym sprzęcie, ale faktycznie jak widzę w temacie o np. Soft4Play wypowiedzi dotyczące innych przynęt to mnie szlag trafia. Jak widzę "wędka na bolenia" to mnie szlag trafia. Jak widzę "kołowrotek do 300zł to mnie szlag trafia... i czasami jestem złośliwy . Ileż można? Jak dla mnie to te tematy powinny być natychmiast usuwane.Rozumiem, że ktoś potrzebuje informacji, rozumiem, że mu sie spieszy, ale z drugiej strony niech szanuje pozostałych użytkowników forum i ich czas. Lubię czytać co chłopaki fajnego napiszą, ale nie mam czasu odsiewać ziaren od plew.Czasami widzę jak ktoś używa stwierdzenia "kółko wzajemnej adoracji" czy "grupa trzymająca władzę". Wtedy odnoszę wrażenie, że taka osoba jest "społecznie niedostosowana" bo coś jej nie pasuje... a jak nie pasuje to przecież nikt tu na forum nikogo na siłę nie trzyma. Można samemu założyć forum, możn iść na inne i wtedy pytać o wędki na bolenia, o kołowrotki do 300zł... może tam nie było takich tematów i wszyscy się chętnie wypowiedzą ... to może po prostu omijaj te tematy? Nie czytaj tego co Cię denerwuje i nie spamuj w nich pisząc po ran n-ty "skorzystaj z wyszukiwarki", bo to właśnie przez takie wpisy forum jest nieczytelne ..... i co najważniejsze, zrozum, że ktoś inny może być nimi zainteresowany Cóż złego jest w temacie "kolowrotka za 300 zł" ... że co, że to już było? Owszem, było, ale ceny się zmieniają, nowe modele wchodzą, a starych ubywa .... rozumiem, że 300 stron na temat nowej stelli jakoś Cię nie wkurza? Forum jest dla wszystkich użytkowników, gdy nie interesuje mnie jakis watek, to po prostu go omijam ..... a nie wymądrzam się, że jest "gupi" J. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) .............. Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Myślę Cristovo że Jerkbait zyskał na wolności słowa. Moderacja reaguje nieczęsto ale reaguje. Ostatnio wyleciał cały wątek. Ludzie zaczęli się kłócić, zeszło na religię, zrobił się ogólny bajzel. Do kosza poszło wszystko a nie tylko pojedyńcze wpisy, słusznie zresztą.W sumie ruch w dobrym kierunku.Z lektury zasobów forum i z tego co pamiętam, Skippi owszem, strzelał, chciał wieszać i łby urywać, ale to była taka licentia poetica, nic więcej. W rzeczywistości nikomu krzywdy by nie zrobił. Tak uważam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Myślę Cristovo że Jerkbait zyskał na wolności słowa. Moderacja reaguje nieczęsto ale reaguje. Ostatnio wyleciał cały wątek. Ludzie zaczęli się kłócić, zeszło na religię, zrobił się ogólny bajzel. Do kosza poszło wszystko a nie tylko pojedyńcze wpisy, słusznie zresztą.W sumie ruch w dobrym kierunku.Z lektury zasobów forum i z tego co pamiętam, Skippi owszem, strzelał, chciał wieszać i łby urywać, ale to była taka licentia poetica, nic więcej. W rzeczywistości nikomu krzywdy by nie zrobił. Tak uważam. Fugazi .Co do ostatniego zdania Twojej wypowiedzi-Ty to chyba wiesz najlepiej,co nie? . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) .............. Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 ... to może po prostu omijaj te tematy? Nie czytaj tego co Cię denerwuje i nie spamuj w nich pisząc po ran n-ty "skorzystaj z wyszukiwarki", bo to właśnie przez takie wpisy forum jest nieczytelne ..... i co najważniejsze, zrozum, że ktoś inny może być nimi zainteresowany Cóż złego jest w temacie "kolowrotka za 300 zł" ... że co, że to już było? Owszem, było, ale ceny się zmieniają, nowe modele wchodzą, a starych ubywa .... rozumiem, że 300 stron na temat nowej stelli jakoś Cię nie wkurza? Forum jest dla wszystkich użytkowników, gdy nie interesuje mnie jakis watek, to po prostu go omijam ..... a nie wymądrzam się, że jest "gupi" Pozwolę sobie nie zgodzić się z kolegą .Widzisz @bjpol, chciałbym zauważyć że forum staje się nieczytelne właśnie przez n-ty raz wałkowany temat (ileż można), jaki kołowrotek do 300/500/850/1000zł, na dzień, na noc, jaki do południa a jaki od 16 do 19:45 i żeby komfortowo obsłużył okonia 6cm i suma do 2,5m.Stąd i poirytowanie bo ileż razy można wałkować w kółko Macieju jedno i to samo ?Ale nieeeeee ! Delikwent wkracza na forum rzuca "błyskotliwym" tematem i oczekuje wyczerpującej odpowiedzi, najlepiej na już !.Dzisiaj ludzie są leniwi i czytać im się nie chce, a na tym forum informacji jest mnóstwo, jednak łatwiej zadać pytanie, a często zdarza się jeszcze że jeśli odpowiedzi nie są po myśli delikwenta (bo drogowskazy w postaci linków to zbyt mało) to i foch następuje i człowiek na priva nawet "miłego" mejla dostanie .I tym sposobem w dziale Spinning mamy nieustający Dzień Świszcza, niedługo @pitt z -jeb z dzidy- trylogię niczym Tolkien napisze . 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Fugazi .Co do ostatniego zdania Twojej wypowiedzi-Ty to chyba wiesz najlepiej,co nie? .Wiem że nic nie wiem... ale tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi