Banjo Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Cześć,proszę o wyrażenie opinii łowiących tym kijem. Czy nadaje się do łowienia pstrągów na jigi (1.5-3 gram)? Czy nie czasem jest to kijek do małych wobków, wahadełek i obrotówek?Za wszelkie odpowiedzi dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtz 25 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Wedką tą nigdy nie łowilem, ale łowie za to pstrągi i co moge powiedzieć. Kijkiem takim napewno porzucasz tymi jgami, ale o łowieniu pstragów to nie wiem czy mozna myslec z takim kijaszkiem. Kijek moim zdaniem dla okoniowych dłubaczy. To juz nie chodzi o to że sobie nie da rady z jakims tam pstragiem ale wiesz moze mu zabraknac mocy, a pstraga to trzeba czasem na pałe ciagnac jak to sie mowi zeby w zaczepy nie wlazl. Do obrotówek czy wahadłówk tym bardziej nie będzie dobry, chyba ze jakichs 00, ale co to za lowienie pstrągów na takie przynety, to kaleczenie ryb. Zatem weź sobie tego mocniejszego Paladina, bezpieczniej bedzie i dla ciebie i dlapstrąga. O łowienu pstragów na jigi sie nie wypowiem bo co poniektorzy mogli by to opatrznie zrozumieć. *To jest tylko moja subiektywna opinia, kazdy sie może z nią nie zgadzać, poprostu uważam że jeśli chodzi o pstraga nie ma co przesadzac z delikatnoscią. Nigdy nie byłem i nie będe zwolennikiem takiego lekkiego łowienia tego drapieznika. Edytowane 30 Listopada 2014 przez mtz25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi