Tszonek Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Starorzecza w moich okolicach ok 3cm lodu więc jeeeeeeeeeszcze troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 A resztę roboty z okoniami zrobią fachowcy podlodowi.Albo przyducha, bo to zjawisko też tam się powtarza regularnie. Ale woda i tak jest świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Pierwsze ryby zaliczone, ale bez rewelacji. Można bylo obserwować Piękne stada ploci i okoni- lód jak szyba, jeden krok i ryba ucieka niestety. Lod już cienki 5-7 cm trzeba czekać na konkretne mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Z dzisiaj taki o... i kilka maluchów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Panowie a może ktoś wie czy Czorsztyn stanął? I ewentualnie jak grubo? Tam gdzie widać na kamerce przy zaporze jeszcze woda ale góra od Dunajca i Białki powinna być zamarznięta. Proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Koledzy jak sytuacja z pokrywą lodową na Waszych wodach? Może ktoś z Lubelskiego śmiga już ze świdrem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Obawiam się, patrząc na prognozę, że można zapomnieć o dziurach... wierconych w lodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Na pocieszenie powiem, że południowa i część centralnej Szwecji też nie zostały zaatakowane przez zimę, więc pogoda na razie daje każdemu prawie po równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bari89 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ja w Lubelskim śmigam po lodzie, choć biorąc pod uwagę prognozy to podejrzewam, że jedynie do jutra, w porywach do soboty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Person Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Lód na mazurach to loteria.W jednym miejscu stosunkowo mocny i stabilny a kilka metrów dalej na jedno uderzenie pierzchnią.Wczoraj prawdopodobnie w związku ze zmianą pogody ryby brały b.słabo.Coś tam udało się wydłubać ale ogólnie bez rewelacji.Na większości jezior środek jeszcze faluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikas Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Ja tam żeby wpaść w rytm szukam najdalej wysuniętych pomostów i ...[emoji41] To forum o łowieniu na spinning, casting i muchę. Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Stycznia 2015 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanssolo Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja polapalem przez kilkanascie dni okoni ale niezbyt duzych takie do 25-30 cm.Teraz juz wszystko puscilo nie wiadomo czy jeszcze mrozy przyjdą Na dodatek szczytowka mi pekla bo mialem tak mysle bransko duzego szczupca Bede musial gdzies zamowic bardziej elastyczna szczytowke. Zapytam sie jerkbaitowcow kto robi dobre wedki podlodowe.Za wsparcie wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jaka jest obecnie grubosc lod na malych jeziorach na Warmii? Ktos cos podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Ludzie chodzą ale na własne ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marxxl5 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Do 6-8 cm plus na wierzchu pare centymetrów mokrego śniegu. Nie na moje nerwy spacerowanie po takim poodwilżowym lodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Person Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ostatni raz byłem w sobotę. Lód dla kamikadze,sporo odparzelisk,miejscami faluje,grubość lodu zróżnicowana od 2 do 4cm. Inne jezioro (płytki,niewielki akwen) całkowicie niedostępne ze względu na grubość lodu i masę odparzelisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz199044 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Ja dziś znowu byłem, lód dziś zmierzyłem 11cm, to prawda od brzegu na lodzie leży z 1cm wody i 3cm śniegu, ale 15m od brzegu jest już dobrze. Dziś trochę poszarpałem i 10 okonków w godzine. Wczoraj robiłem dziury i dziś je przyłapało na 1.5cm. W nocy było -5. Jaka jest obecnie grubosc lod na malych jeziorach na Warmii? Ktos cos podpowie? Chłopaki z Kiwok Olsztyn łowią i pisali, ze na małych jeziorach w Twoich rejonach lód macie jeszcze bezpieczny. Edytowane 27 Stycznia 2015 przez mariusz199044 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Dzieki, jedziemy w czwatek. Dzis, jutro troche mrozi mam nadzieje ze bedzie ok. Jak nie to zostaja narty w Mragowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz199044 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Dzieki, jedziemy w czwatek. Dzis, jutro troche mrozi mam nadzieje ze bedzie ok. Jak nie to zostaja narty w Mragowie I jak ? Ja dziś byłem, lód bez zmiar. 3h na lodzie i tylko 20 płotek + 3 okonie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 U mnie sezon łódkowy można zacząć,na lodowe łowy raczej bez szans.Co prawda w tym roku widziałem desperata na małym leśnym jeziorku ale już po ptokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wędkarzKP Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Patrząc na prognozy jest nadzieja, że w lutym może trochę złapie. Człowiek w poprzednim roku złapał bakcyla, kupił świder, wędki, przynęty, a tu dupa Tej zimy pokręciłem raz ... z pomostu Wyjdzie na to, że jak wędkarz będzie chciał z lodu połowić to kierunek, a jakże ... Skandynawia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz199044 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Patrząc na prognozy jest nadzieja, że w lutym może trochę złapie. Człowiek w poprzednim roku złapał bakcyla, kupił świder, wędki, przynęty, a tu dupa Tej zimy pokręciłem raz ... z pomostu Wyjdzie na to, że jak wędkarz będzie chciał z lodu połowić to kierunek, a jakże ... Skandynawia. Bez przesady, wystarczy przyjechac na mazury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) A na lodzie spokój. https://www.facebook.com/video.php?v=835857459835859&set=vb.102308909857388&type=2&theater Edytowane 8 Lutego 2015 przez kogut 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Ostanie 7 dni spędziłem na lodzie. Pokrywa lodowa na moich zimowych jeziorach bardziej niż bezpieczna, oczywiście trzeba być czujnym.W piątek i sobotę byłem na Śniardwach, fani bojerów śmigali, miło było popatrzeć.Pokrywa lodowa miejscami ponad 20 cm, ale i byłem przez przypadek na 7-10 cm, ale po stwierdzeniu faktu dałem nogę tam gdzie lód grubszy. Rozmawiałem z miejscowymi, to się śmiali ze mnie że uciekłem, oni sobie tam normalnie chodzą i faktycznie chodzili. Skuter śnieżny też widziałem na lodzie.Efekty początkowo były tragiczne, tu chyba ciśnienie musiało mieć wpływ, auto pokazywało mi poniżej 970 hPa.Potem już było lepiej i lepiej, można powiedzieć że Śniardwy nie zawiodły mnie po raz kolejny.Trafiły się ładne wariackie płocie i grube waleczne okonie, kilka z nich pływa ze świecącą mormyszką, żyłeczka 0,08 i jeszcze brak wprawy dały im kolczyk, następne już pięknie pracowały dając wiele przyjemności z holu.Łowiłem bałałajką.Ostatecznie było wyśmienicie ilościowo i jakościowo. Edytowane 9 Lutego 2015 przez Pietruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ja tam się cieszę, że lód w ogóle jest. Ryby przyjdą z czasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi