Skocz do zawartości

kijek do malych gumek i głowek

fryzjer

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy,... Stoje przed wyborem kupna kijka do lowienia z lekkiego opadu i teraz prosba o wasza opinie dodam ze kije ktore za chwile wymienie obydwa trzymalem machalem na sucho i obydwa calkie mi pasuja...

moje oczekiwania od kijka sa nastepujace:

1. Lowienie w 90% na główki jig od 2-3 gr do 8 gr + gumka 3,5-5 cm

2.pozostale 10% woblerek i blaszka

blanki/ kije jakie rozwarzam to MHX s842-2 (1-9g)4-8lb oraz CDEXN-702ML(3-14g) 4-12lb... jesli ktos ma inne sugestie w podobnych cenach co by sie sprawdzilo to bardzo chetnie wyslycham i rozwaze propozycje. chcialbym zeby kijek byl szczytowy ale pod ryba fajnie glebiej pracowal... z machania na sucho obydwa sa miodzio ale na wodzie nie mam mozliwosci sprawdzic i teraz pytanie czy typ nr 1 mhx nie bedzie za delikatny?? ile moze u gory a ile u dolu?? i czy nr 2 CD nie bedzie za mocny?? te 12 lb to sporo wiecie moze jak nest w realu czy moze zawyzony lub zanizony?? dziekuje iczekam na sugestie

Edytowane przez Frozer

Mam tą ową nowość z CD tylko,eże w wersji mocniejszej i działa, ba nawet rybę da się złapać :)

Kilku moich Kolegöw też łowi serią nano.

Jest wiele wędek, blanków, które spełnią Twoje oczekiwania.

Jak masz możliwość wybrania się do pracowni rodbuilingowej, (a podejrzewam, że masz) i porównania tam samych blanków, w FC nawet gotowych wędek to radzę z tego skorzystać.

Tu na forum również jest trochę interesujących Cię informacji , użyj przeglądarki w prawym górnym rogu.

Koledzy,... Stoje przed wyborem kupna kijka do lowienia z lekkiego opadu i teraz prosba o wasza opinie dodam ze kije ktore za chwile wymienie obydwa trzymalem machalem na sucho i obydwa calkie mi pasuja...

moje oczekiwania od kijka sa nastepujace:

1. Lowienie w 90% na główki jig od 2-3 gr do 8 gr + gumka 3,5-5 cm

2.pozostale 10% woblerek i blaszka

blanki/ kije jakie rozwarzam to MHX s842-2 (1-9g)4-8lb oraz CDEXN-702ML(3-14g) 4-12lb... jesli ktos ma inne sugestie w podobnych cenach co by sie sprawdzilo to bardzo chetnie wyslycham i rozwaze propozycje. chcialbym zeby kijek byl szczytowy ale pod ryba fajnie glebiej pracowal... z machania na sucho obydwa sa miodzio ale na wodzie nie mam mozliwosci sprawdzic i teraz pytanie czy typ nr 1 mhx nie bedzie za delikatny?? ile moze u gory a ile u dolu?? i czy nr 2 CD nie bedzie za mocny?? te 12 lb to sporo wiecie moze jak nest w realu czy moze zawyzony lub zanizony?? dziekuje iczekam na sugestie

witam Mogę ci polecić kijka na blanku MHX s842-2 .Mam i użytkuje od 2 lat.Wcześniej łowiłem Lomisem 1-7 ale uległ wypadkowi.Lomis był w jednym kawałku .MHX jest tak jak dla mnie  max jak w opisie do 9g,powyżej juz ma trudności ale polecam.Świetnie się sprawdza w połowach z łódki. polecam

Edytowane przez woblerek48