uczeń Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 modesty wand@ mam pytanie a łowisz moze w okolicach od głowek w rytelach olechnach do mostu w dół rzeki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 uczeń ja łowie od mostu ''siedleckiego'' w dół rzeki do ujścia Broczyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Wstawiam fotki z Bugu z niedzieli ktoś pytał o stan wody, woda czyściutka, jednak wysoka, zalane trawy jednak woda w korycie, i tak jak mówił ktoś wcześniej biorą ale krótkie, mielismy wyjście takiego około 65 ale tylko obciął gume. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Dzisiaj dwugodzinny trening przed zawodami w Broku.Efektem są cztery szczupaki 45 do 50cm. i nic większego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uczeń Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 a jak woda podnosi sie znacząco ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Woda utrzymuje się na moim odcinku (Terespol - Gnojno). Szczupaki biorą Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Własnie w tym roku mam zamiar rozkminić ten odcinek bugu studiuje w bp więc mam blisko. Można liczyc na szczupaka czy bolek lub sandał też się trafia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 KOLEGO @MODESTY WAND. Zamieszczone zdjecie zostalo usuniete. Nie tylko lamie wszelkie zasady jakimi kierujemy sie na naszym forum, ale lamie tez obowiazujace prawo. Prosze o rozwage i apeluje o zmiane postawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Witam. Pozwolę sobie wkleić, film z zawodów ,,,Mazowiecki Spining Bugu 2010 - KLIK Wiosną tego roku PZW zarybiło ten odcinek rzeki Bug, a w dzień zawodów, co poniektóre ryby tam pływające w łeb dostały, ot przykład doskonałej gospodarki prowadzonej przez miejscowych włodarzy PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Kurcze Marcin cieszę się że znów jesteś!Gdzie się podziewałeś tyle czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 12 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Kurcze Marcin cieszę się że znów jesteś!Gdzie się podziewałeś tyle czasu?Hej, siedzę w chałupie na dup.. A na rz.Bugu nie próżnują, ale kłusownicy, więcej info. o kłusownikach, niż o wędkarzach, co by sobie ładnie połowili Pięciu przestępców nad Bugiem.PSR z Małkini Górnej nie próżnuje Ps.Mało kto wie, że mamy tu na forum kolegę, który jest Komendantem Wojewódzkim PSR, szkoda tylko, że tak rzadko tu zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Żeby jeszcze porządnie ich ukarali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Kropla w morzu potrzeb ... zawsze na początku roku kogoś capną aby wiedziano że taka instytucja istnieje a później leżą na laurach. Każdy z nas widzi co się dzieje nad rzekami a zwłaszcza nad tak dużą jak Bug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 W tym przypadku nie mogę się z Tobą zgodzić ponieważ PSR z Małkini działa jak należy - jeden z nich ma firmę handlową i zarabia bardzo poważne pieniądze a jeździ na patrole chyba z pasji. Ale w poprzednim poście chodziło mi o to, że kłusole dostali pewnie po 200zł mandatu i dalej będą kłusować, ale gdyby sąd za kłusownictwo porządnie karał to może byłoby inaczej nad naszymi wodami.Zamiast tych 200zł mandatu niech posprzątają z 5 km brzegu ze śmieci to im się odechce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Czy ja wspominałem, że to problem systemowy? Mam znajomych w PSR, gdzie mogą tam działają, są odcinki gdzie regularne odwiedziny straży zdecydowanie poprawiło statystykę i są weekendy, że na 100 kontrolowanych, wpada jeden mandat. To pociesza. Tylko jeśli Koledzy są tam gdzie są, to nie ma ich tam, gdzie ich nie ma czyli w zasadzie wszędzie indziej...Pozdrawiam, szczególnie wszystkich zakochanych w Bugu, bo to przepiękna rzeka, nad którą chciałbym w tym roku postawić swe pierwsze kroki. Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Ja tam nie chce słodzić PSR z woj mazowieckiego, ale myślę, ze nie spoczywają na laurach. Jest poważniejszy problem jeśli chodzi o rz.Bug, to jest problem wagi państwowej ,,...bez ingerencji człowieka - w najbliższym czasie może dojść do zmiany wschodniej granicy Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Mam nadzieję, że tylko umocnią ten brzeg. Jak meliorantów za mocno poniesie fantazja to gotowi jeszcze wybetonować i wyprostowac koryto w tamtym rejonie. Oby ingerencja była w miejscu koniecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Krótki filmik - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Piękny film,pewnie wielu zazdrości nam takiej rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Piękny film,pewnie wielu zazdrości nam takiej rzeki. Rzeka nieokiełznana, kapryśna, czasem groźna i nieobliczalna tak jak w TYM przypadku. Ps.Chciałoby się, aby boleni było tyle co w Wiśle czy Odrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Krótki filmik - Piękne. Jedną miejscówkę na oko namierzyłem...chyba potrafię zlokalizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 U mnie też Bug wylewa-http://www.malkiniagorna.pl/?/210766118/1859336856615.htmlw pewnym sensie to się ciesze bo nikt tu nie buduje domów przy samej rzece jak ma to miejsce np. na Narwii lub nad Zalewem Zegrzynskim.A że kapryśna to szczera prawda-trzeba się nachodzić za rybkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Miejmy nadzieje, ze wysoka woda, przez dłuższy okres, sprzyja wędrówkom ryb, i będziemy mieli do czego rzucać przynętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modesty wand Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Kolega @adamek poprosił mnie na priva o namiary na rybne miejsca w okolicach Małkini.Pozwolę sobie odpowiedzieć Ci na forum,może inni też skorzystają No więc adamek,jak wiesz że Bug to trudna woda to jesteś w WIELKIM błędzie.To mega trudna rzeka bo ja ją rozpracowuje każdego roku i ciągle jest dla mnie zagadkowa np.w zeszłym roku najwięcej szczupaków złowiłem na środku rzeki na wodzie do pasa.Nie dam Ci namiarów na jakieś bankowe miejsca bo ich po prostu nie ma.Nie ma tu opasek,sródrzecznych kamiennych raf ani innych stałych rybnych miejsc,to wszystko się zmienia z każdą wiosenną powodzią.Namiary na rybne miejsca mogę Ci dać ale maju,czerwcu jak woda wróci do swojego koryta bo teraz jest rozlana :od wału do wału:W kwietniu nie poluje na klenie i jazie bo biorą bolenie do 0,5 kg więc czekam do maja i wtedy znów próbuje ją rozszyfrować,od ponad 20-tu lat. Kolega @biosteron na pewno mnie poprawi jeśli się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 W sobotę, pokrywa lodowa, spłynęła sobie w dół rzeki, co mnie zaciekawiło, to to, że w ciągu dwóch dób woda opadła o ponad metr, nie wiem, czy to czasem, nie ingerencja człowieka w dole rzeki, wpłynęła na taki spory spadek wody w rzece. Zapewne, z rozlewisk, ryby nie zdążyły uciec do głównego koryta rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi