Przemek Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Marcin u mnie natomiast Bug znów podnosi swój poziom.Pokrywa lodowa na większości koryta nadal się utrzymuje choć widoczne są już jakieś wąskie przesmyki płynącej wody...dowiedziałem się na innym forum że w kwietniu maja zacząć remont zapory w debe wiec wody spuszcza sporo Ktoś może wie coś więcej na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Jednak nie możliwe stało się możliwe i dziś lód rozpuścił się powyżej oraz za mostem samochodowym...poniżej kolejowego nadal leżą zwały lodu na wodzie...cieszę się niezmiernie bo Bugu-wody nie widziałem już dawno i strasznie się stęskniłem za widokiem wolno płynącej pofalowanej powierzchni Oby do maja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Przemek, to wreszcie możesz użyć swoich Twin Power-ów . U nas to norki amerykańskie zakradają się do kurników i wybieraka kury. Dziwna sytuacja, nigdy wcześniej do czegoś takiego nie dochodziło. Czyżby na tyle się te zwierzaki rozmnożyły, ze brak im pożywienia nad rzeką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 A co to za zwierzaki? Zbiegowie z hodowli? u mnie takich cudaków nie ma...Jedna Twinka w serwisie więc nadal czekam oby się wyrobili do kwietnia lub maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 A co to za zwierzaki? Zbiegowie z hodowli? u mnie takich cudaków nie ma...Jedna Twinka w serwisie więc nadal czekam oby się wyrobili do kwietnia lub maja Te zwierzaki, to żadna nowość nad Bugiem, są wszędzie (cała Polska), nawet w Twoim rejonie. Co to za serwis jeśli chodzi o kołowrotek ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Pisałem o tym już w innym wątku o Twinkach ale dla przypomnienia:Bawiłem się zimą (jak każdy kołowrotkami i wobkami itp) sprzętem w domu i przez przypadek strąciłem złożoną Twinkę w pokrowcu neoprenowym na podłogę w kuchni, skutek pęknięte ramię kabłąka.Czekam na wymianę i sprowadzenie tej części przez Normark chyba już od Lutego i końca nie widać...dziś dzwoniłem do serwisu ale nadal nic nie wiadomo w tej sprawie a tym bardziej jest nie znany czas ile to jeszcze potrwa...jak dla mnie to nie zrozumiałe przecież nie każę im wybudować rakiety do lotu w kosmos tylko DAĆ-Sprowadzić malutką część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Przemek, a na jakie ryby się nastawiasz w tym roku, jeśli chodzi o spining na Bugu ??, może boleń ??, jeśli tak, to może masz ulubionego woblera-y, co by się sprawdzały na te bużańskie ??. Teraz to masz większe pole manewru, zakupiony ponton i silnik ułatwia Tobie uganianie się za rybkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 No właśnie woblery jakoś mi tak nie leżą do końca są lekkie i nie ułatwiają rzutów wolę Knighty lub RH oraz ołówki a jeśli już wspomniałem o RH to czekam z niecierpliwością na nowe zabawki Roberta! W tym również na woblery.W planach mam odwiedzenie Twoich okolic czyli Nur tzn krótki jedno dniowy spływ pontonem po Bugu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 No właśnie woblery jakoś mi tak nie leżą do końca są lekkie i nie ułatwiają rzutów wolę Knighty lub RH oraz ołówki a jeśli już wspomniałem o RH to czekam z niecierpliwością na nowe zabawki Roberta! W tym również na woblery.W planach mam odwiedzenie Twoich okolic czyli Nur tzn krótki jedno dniowy spływ pontonem po Bugu. Piszesz o ołówkach od Roberta Hamera ??, czy to coś całkiem innego ??. Co do spływu to musisz rozpocząć go wcześnie rano, skoro świt, aby zawitać u siebie przed nocą. Co do takich spływów to nie liczyłbym raczej na rybki doświadczyłem to z własnej autopsji, ale wrażenia z podziwiania przyrody pozostaną do końca życia, po drodze ognisko i kiełbaski... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Tak ołówki Roberta a spływ chciał bym zrobić w sposób następujący:Przyjadę do Nura autem rozłożę graty, popłynę na silniku trochę w górę rzeki a następnie spłynę do Nuru i tam się złożę.Ładne krajobrazy są powyżej czy po niżej miejscowości? Widziałem Twój filmik na Youtube i mogę powiedzieć jedno BUG MÓJ BÓG... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Zwoduj najlepiej ponton w Drohiczynie i spłyń do Nura. Myślę, że górny odcinek rzeki, jest bardziej ciekawy, chociaż ja spływałem w dół rzeki tylko do (Gąsiorowo), być może, poniżej tej wioski, też jest co podziwiać, lecz ja nie miałem okazji tego na własne oczy sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 W Lini prostej na mapie wspomniany przez Ciebie odcinek to ok 40km ile czasu zajmuje przepłynięcie w górę rzeki na silniku takiego odcinka do Drohiczyna oraz później w dół rzeki już z nurtem do Nura? Wyrobię się w jeden dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Przemek co to za przyjemność płynąc w górę rzeki na silniku , słyszysz tylko warkot silnika, już z daleka wszelakie ptactwo się chowa lub odlatuje. Dla mnie, osobiście nie ma nic piękniejszego jak spłynąć sobie cichutko w dół rzeki co jakiś czas sterując tylko wiosłem lub pagajem. Do tego trzeba mieć kierowce, aby Ciebie zawiózł do Drohiczyna, a później czekał w Nurze przy moście, aż sobie spłyniesz. Taki spływ, myślę ze potrwa cały dzionek (pośpiech w ogóle nie jest wskazany <_<) . Pamiętaj fotorelacja mile widziana, w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 No właśnie chcę tak to rozegrać aby obyć się bez kierowcy i sam uporać się z dojazdem bo nie wyobrażam sobie by żona na mnie czekała cały dzień w ok. mostu w Nurze <_< a pokonanie trasy Wyszków-Drohiczyn Wyszków-Nur też nie wchodzi w grę...ropa po 5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Hej, Planujemy w tym roku spływ pontonami Bugiem. Zaczynamy w okolicach mostu na drodze nr 19 i chcielibyśmy skończyć na Zalewie Zegrzyńskim. Orientujecie się ile to może być km? Oczywiście rzeką. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Który to most, możesz napisać nazwę miejscowości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Który to most, możesz napisać nazwę miejscowości? To jest most przed Siemiatyczami na trasie MiędzyrzecPodlaski-Siemiatycze lub z Buiałej Podlaskiej dojeżdż się do niego drogą nr. 811 i w Sarnakach wjeżdża sie na 19. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Dokładnie tak. Miejscowość Kózki, powiat Łosicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 wolę nawet nie myśleć ile to km Spokojnie zajmie to kilka dni jak będziecie przepływać przez Wyszków dajcie znać, wyjdę nad brzeg i będę machał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Chcemy tą odległość zrobić w 3 dni Będziemy mocno się wspomagać silnikami Jak będziemy w Wyszkowie to dam znać i myślę, że nie tylko pomachasz ale również coś przyjmiemy w przelocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Z tym nie będzie problemu od czego ma się kolegów tylko najpierw dopłyńcie do Wyszkowa a nie do Myszkowa <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Już poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Masz mój nr tel na priv to jak by coś to dzwońcie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Orientujecie się ile to może być km? Oczywiście rzeką. PozdrOkoło 200km. Ps.Pamiętaj fotorelacja mile widziana, w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Dzięki Biosteron.Po Twoim opisie aż się chce płynąć i tam być 200km powinniśmy dać radę w 3 dni, myślałem że będzie dalej.Fotorelacja oczywiście będzie. PozdrawiamSzewer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi