biosteron Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Wedle wiesci na Bugu dobrze biora szczupaki. Koledzy ze strazy zatrzymali kilku delikwentow co po kilkadziesiat sztuk zlowili i zabrali, oczywiscie niewymiarowe. Masakra a pozniej ryb panie nie ma w wodze, siatki, bobry i wydry wybraly Też mnie to wku..., prawie co dzień stykam się z takimi delikwentami, bo trudno ich nazwać wędkarzami. Pazerność ludzka nie zna granic...taka nie moc, że szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajowy Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Ale idzie ku dobremu kontrole coraz częstsze a i mandaty coraz dotkliwsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinos25_ac Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 W dzisiejszych czasach cała odpowiedzialność jest zganiana na zwierzęta bobry były również odpowiedzialne za powódź a tu wydry i bobry chodźą na dwóch nogach i biorą ile się napchać do wora za małe kary dla mięsiarzy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 W tym roku, w pewnym znanym miejscu, pięknie poobsuwały się, sosenki do rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Jeszcze poznaje ta miejscowke Bedzie ciekawie, mi zostaly jeszcze trzy tygodnie.... odliczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Za trzy tygodnie, to może uklejka zacznie tarło, więc i boleń będzie intensywniej żerował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Za trzy tygodnie, to może uklejka zacznie tarło, więc i boleń będzie intensywniej żerował. Mam taka nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Michał w takim razie ja już też zaczynam odliczanie Mam nadzieję że jak najszybciej skrzyżujemy blanki <_< a może jakiś spływik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Michał w takim razie ja już też zaczynam odliczanie Mam nadzieję że jak najszybciej skrzyżujemy blanki <_< a może jakiś spływik ''Moja'' pychowke szlak trafil i nic z tego nie bedzie. Musze poczekac do przyszlego sezonu Dam znac jak juz dojade do polandu. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Michale damy radę we dwóch na jednym pontonie W takim razie bolanda czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 11 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 @Biosteron,znam miejscówke bardzo dobrze.Jak widac Bug tez lubi zabrać co roku troche brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Michale damy radę we dwóch na jednym pontonie W takim razie bolanda czeka Okazalo sie, ze jednak beda mial pychowke. Ojciec cos znalazl, nowe, 5.5 metra. Powinna starczyc. Jakos na dniach musze znalesc bzyka do niej ale nie bede szalal 5-6 koni na poczatek. Ze splawikiem to mnie nie zobaczysz Z mucha predzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 ja też na spławik nie łowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 W sumie nie ma czym się chwalić, bo ryba poszła na patelnie :/. Niedaleko mnie, gość złowił na spinning klenia 67cm, wziął daleko od brzegu w nurcie, dno kamieniste, od mostu w dół rzeki ze 100m. Na nic zdały się prośby, aby go wypościł z powrotem do rzeki, nie przemawiały argumenty słowne, że mięso stare i pełne toksyn, nie nadające się do spożycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Ooo widzę, że w jednym z moich ulubionych miejsc będzie jeszcze trudniej, dobrze, te sosny jeszcze bardziej zniechęcą grunciarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Cześć Uwielbiam łowić nad Bugiem.Uważajcie w tym roku na ryby z wrzodzienicą złośliwą.Ryby chore posiadają najczęściej okrągłe rany. Wygląda to okropnie.Pod żadnym pozorem nie można konsumować takich ryb! Grozi podobno ostrym zakażeniem organizmuKłusolom życzę więc szczęścia jeśli Policja podejmie śledztwo w przypadku hospitalizacji lub nawet śmierci delikwenta, który skonsumował rybkę w jakiejś restauracyjce, zaopatrującą się w rybki na czarnym rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Kolego @Diego a co to za choroba bo w googlach nic nie znalazłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Coś takiego, http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071002/KOLOB RZEG/71001073 ale u karpiowatych, szczupaków i sandaczy wygląda trochę inaczej. Po prostu jak rany postrzałowe. Jak ktoś by strzelał do ryby z dużego kalibru. Potem rozwija się na tych ranach pleśn i ryba zdycha. Ludzie wyławiają coraz więcej chorych ryb, a głównie szczupaków. Jeśli złapiesz taką to nie obcuj z nią za bardzo tylko z buta daleko od brzegu żeby nie roznosić tego syfuhttp://www.tinyurl.pl?mppQVVNq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Myślę, że ta wrzodzienica, to wykształtowany w drodze ewolucji, doskonały mechanizm obronny przed mięsiarzami Ryby bronią się jak mogą. Pozdrawiam wszystkich nadbużańskich łowców, ja też swoje pierwsze kroki wędkarskie stawiałem nad Bugiem, w Broku.Ech, co to był za klimat... 3m bambus w jednym kawałku, uzbrojony samodzielnie ( przelotki z drutu przyklejone taśma izolacyjną), katuszka, spławiczek, plecak z kanapkami i podróż zatłoczonym autobusem PKS nad rzekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Diego dzieki. Kurcze szkoda tych ryb nie dość że rybostan przełowiony, przekłusowany to jeszcze te choroby. Przecież nie dawno była przyducha k**** niedługo to bedziemy gupiki w akwarium łowić na podlodówke a nie ryby w rzekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Myślę, że ta wrzodzienica, to wykształtowany w drodze ewolucji, doskonały mechanizm obronny przed mięsiarzami Ryby bronią się jak mogą. Pozdrawiam wszystkich nadbużańskich łowców, ja też swoje pierwsze kroki wędkarskie stawiałem nad Bugiem, w Broku.Ech, co to był za klimat... 3m bambus w jednym kawałku, uzbrojony samodzielnie ( przelotki z drutu przyklejone taśma izolacyjną), katuszka, spławiczek, plecak z kanapkami i podróż zatłoczonym autobusem PKS nad rzekę Wiesz to jest śmiertelna zaraza.Nie chodzi wyłącznie o mięsiarzy, ale o kolejną katastrofę ekologiczną.Sądzisz, że ktoś będzie pływał po Bugu z lekami???Gdy byłem w Szwecji to jedno takie info od wędkarza spowodowało pospolite ruszenie kilku służb. Dosłownie jakby się wylało tysiące litrów ropy do rzeki. Zaraz pisali w gazetach i pokazywali zdjęcia z akcji Dziadostwo podobno zaraźliwe i jeszcze genetycznie przechodzi na ikrę. Potem się rodzą zdeformowane ryby i tak dalej i tak dalej z dziadka na wnuka....ech.... jeszcze podają, że pręty paliwowe w Fukuszimie się rozpier...normalnie można się załamać.jeśli pluton się wydostanie do atmosfery to kaplica. większość informacji jakie czytam ostatnio jest zasmucająca.Tylko debil przechodzi obojętnie, a ich wciąż nie brakuje i wszystko się kręci jakby nigdy nic aż do usr....ekologicznej zagłady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Jeżeli zauważyłeś przypadki chorych ryb, to zawiadom odpowiednie służby, Inspekcję Ochrony środowiska, Sanepid itd, czy PZW.Całkiem niedawno Bug był zarybiany wszelkimi gatunkami, w tym szczupakami. Wiadomo, że ryba pochodząca ze sztucznej hodowli nie jest tak silna, jak dzika ryba z naturalnego tarła bo materiał genetyczny nie podlega naturalnej selekcji. Poza tym sam sposób zarybiania czasem jest przeprowadzany w skandaliczny sposób ( patrz zarybianie Zalewu Zegrzyńskiego).Ryby zestresowane, poranione są łatwa pożywką, dla wszelkich bakterii i grzybów. Mam nadzieję, że jednak zadziała tu zasada naturalnej selekcji i najsilniejsze osbniki przetrwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 30 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2011 Chłopaki, a wiecie jak tam prace związane z przebudową koryta Bugu na wysokości miejscowości Kania Polska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 W Wyszkowie pokazały się główki...woda ciągle spada i już nie długo w trampkach będzie można przejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 ...a i od czasu, do czasu, coś pogoni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi