Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Bardzo ciekawe wnioski, ryb u wędkarzy zdecydowanie więcej niż w sieciach kłusoli, dzisiaj ok. 5 rano grasowali na starorzeczach, ściągnęli 3 siatki, sprzedawać wbrew opiniom co niektórych nie chcieli, zresztą ile taka siata warta jak nówkę można kupić '' u Ruskich'' za 30 zł? Elvisa nie widziałem. A tak na poważnie to nie wiecie ile można zrobić krzywdy pisaniem gdzieś zasłyszanych opini i zwykłym pomówieniom :unsure:

Bujo

A chciałeś kupić <_<

Porządna drygawica kosztuje 500-800zł za 50m

Być może nepotrzebnie pisałem o tym chandlu siatami

być może chłopaki są w porządku.

Choć z drugiej strony koleś który mi to mówił nie miał powodu by kłamać a ja by mu nie wierzyć.

Miałem kiedyś kolegę od dziecka się znaliśmy dałbym sobie ręke uciąć za niego

i teraz bym kuźwa musiał wędke w zębach trzymać

w policji są złodzieje

wśród księży pedofile

w PSR też może sie traić jakaś kanalia

jeśli są w porządku niepotrzebnie namąciłem

a jeśli to prawda to niech czują że ktoś im patrzy na ręce

Witam,

Bardzo ciekawe wnioski, ryb u wędkarzy zdecydowanie więcej niż w sieciach kłusoli, dzisiaj ok. 5 rano grasowali na starorzeczach, ściągnęli 3 siatki, sprzedawać wbrew opiniom co niektórych nie chcieli, zresztą ile taka siata warta jak nówkę można kupić '' u Ruskich'' za 30 zł? Elvisa nie widziałem. A tak na poważnie to nie wiecie ile można zrobić krzywdy pisaniem gdzieś zasłyszanych opini i zwykłym pomówieniom :unsure:

Bujo

A chciałeś kupić <_<

Porządna drygawica kosztuje 500-800zł za 50m

Być może nepotrzebnie pisałem o tym chandlu siatami

być może chłopaki są w porządku.

Choć z drugiej strony koleś który mi to mówił nie miał powodu by kłamać a ja by mu nie wierzyć.

Miałem kiedyś kolegę od dziecka się znaliśmy dałbym sobie ręke uciąć za niego

i teraz bym kuźwa musiał wędke w zębach trzymać

w policji są złodzieje

wśród księży pedofile

w PSR też może sie traić jakaś kanalia

jeśli są w porządku niepotrzebnie namąciłem

a jeśli to prawda to niech czują że ktoś im patrzy na ręce

Nikt im nie musi patrzyć na ręce bo nie ma takiej potrzeby zaś same oskarżenia są totalnie bezpodstawne!!! Widzę, ze jesteś obeznany w cenach siat? Tych starych już nie stawiają, pozabierali w cholerę, teraz żyłkówki od Ruskich, sam widziałem.... ale ty pewnie wiesz lepiej... :unsure:

Robert- tak z ciekawości- masz dane na temat ile ryb, może być wagowo, mieli ze sobą kłusole?

Bujo

Na godzinę przed zatrzymaniem mieli pół worka ok. 20-25kg

Robert- tak z ciekawości- masz dane na temat ile ryb, może być wagowo, mieli ze sobą kłusole?

Bujo

Michał, odpowiedź masz na priv

Wczoraj jechałem nad Bug do ryteli. Jadąc od Strony sokołowa podlaskiego przed mostem w nurze jest po prawej stronie cpn zaraz za nim jest skręt na wólke Rytelską. Po skręceniu w lewo jadąc cały czas prosto po prawej stronie widzimy ciągnące się jeziorko , starożecze nie wiem jak to nazwac , w kazdym razie przy samej drodze w biały dzien 2 chłopów na drewnianej łodce sciągało Siate nie patrząc na to czy ktos ich przypadkiem nie widzi , miałem ich jak na dłoni , mówie sobie nic tylko trzeba dzwonić do PSR w Małkini , najpierw zadzwoniłem do głównego komendanta który nie raczył odebrać telefonu , chwile po tym postanowiłem zadzwonić na Komende PSR i co? Zgłosiła się sekretarka iż wszystkie jednostki były w Terenie. Nagrałem się co jak i gdzie ale czy cokolwiek z tym zrobią to się okaże. A wracając do tematu ryb to wczoraj w okolicach Nuru i Ryteli 2 Szczupaczki jeden 68 cm drugi to skrócik no i Okoń 27cm i pare krótkich okonków , woda martwa nie widać było żerujących ryb.

Dzisiaj miałem przyjemność połowic z kolegami z forum: @Kryst i @Bujo, dzięki chłopaki za wspólne połowy nad rz.Bug :D . Kolega @Krist miał dzisiaj szczęście do ryb, złowił dwa bolenie :o, szczupaka i leszcza :D.

.

Ps.

Nie obyło się bez niespodzianek, jakiś dureń nawtykał szpikulce w drodze dojazdowej nad Bug i efekt taki, ze 14 opon nadaje się do wyrzucenia.

post-1040-1348915930,0212_thumb.jpg

@ mafijas, wiem o którym jeziorku piszesz... z tego co ja się orientuje, to jest to wioskowe jeziorko. Miejscowi mogą tam stawiać siaty niestety, o tym fakcie wie PSR . Szkoda, że tak się dzieje, bo jeziorko naprawdę kiedyś było rybne.

Fotka tego jeziorka, dł. ok 3km.

.

post-1040-1348915930,1278_thumb.jpg

Nagroda główna silnik elektryczny, bardziej pasowała by maszynka elektryczna do mielenia Boleni.Oczywiście nie dla zwycięzcy tylko dla organizatorów.Proponuje na XIII Mazowiecki Spinning Bugu wystąpić z propozycją do firmy ZELMER lub innej produkującej maszynki do mięsa o objęcie patronatem tej imprezy.Dla producenta też to będzie reklama nowego produktu Super Maszynki Do Mielenia Boleni myślę że produkt ten zrobi furorę na Polskim rynku.