Bujo Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Szkoda tego bolenia, pod 80 cm miał Takie już bużańskie realia Bujo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Nagroda główna silnik elektryczny, bardziej pasowała by maszynka elektryczna do mielenia Boleni.Oczywiście nie dla zwycięzcy tylko dla organizatorów.Proponuje na XIII Mazowiecki Spinning Bugu wystąpić z propozycją do firmy ZELMER lub innej produkującej maszynki do mięsa o objęcie patronatem tej imprezy.Dla producenta też to będzie reklama nowego produktu Super Maszynki Do Mielenia Boleni myślę że produkt ten zrobi furorę na Polskim rynku. Jeczysz i nażekasz. Poprostu napisz do Organizatorow !!!Po coz tu pisac takie dyrdymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Nie jęcze i nie narzekam wyrażam tylko swój pogląd, chyba to forum po to jest stworzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Jak znajdziesz sposób na upilnowanie takiej ilości osób by nie kłamali i nie oszukiwali ze zdjęciami to będą pewnie na żywej rybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Przecież są organizowane zawody na żywej rybie i jakoś organizatorzy potrafią to ogarnąć.Jako przykład można podać zawody organizowane corocznie przez WKS Sandacz.Jak się chce to można.Oczywiście zdarzają się przypadki że ryba padnie ale to jest nikły procent w porównaniu do 100% zarzniętej ryby w normalnych zawodach.Poza tym szkoda ryb takich jak Boleń,Jaż,Brzana czy Kleń które sa rybami typowo sportowymi ze względu na ich nikłą przydatność kulinarną.Chociaż ludzie zjedzą wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 @anpart Większość twych postów to narzekanie na to tamto czy siamto nie chcę mi się z tobą polemizować. Archaizm podczas zawodów będzie jeszcze długo i tego nie zmienisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Pewnie lepiej siedzieć cicho może samo się zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Dzisiaj miałem przyjemność połowic z kolegami z forum: @Kryst i @Bujo, dzięki chłopaki za wspólne połowy nad rz.Bug . Kolega @Krist miał dzisiaj szczęście do ryb, złowił dwa bolenie , szczupaka i leszcza .. Ps.Nie obyło się bez niespodzianek, jakiś dureń nawtykał szpikulce w drodze dojazdowej nad Bug i efekt taki, ze 14 opon nadaje się do wyrzucenia. @biosteron to Ty te bolenie po drugiej stronie Gąsiorowa tak męczysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Witam wszystkich jestem nowym na forum . Uwielbiam metodę spinningową -specjalizuję się od 15 lat w nocnym spinningu przeważnie sam ostatnio głównie jesieńą. Łowię na Bugu między Kiełpińcem a Szuminem oraz na Narwi ostatnio często tam jeżdżę bo na naszym Bugu ciężko o większego sandałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 12 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 @samotny wojownik, witaj na forum. Kiełpiniec to chyba rybna miejscówka , dawno tam mnie nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Kiełpiniec odwiedzam kilka razy w listopadzie kiedy jest mniej grunt owców .W nocy na woblera przy burcie naprawdę są duże szanse na kabana Sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Byłem dzisiaj na Rytelach i na Szuminie.Rytele O, Szumin jeden szczupaczek krótki,jeden 53+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 12 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 @biosteron to Ty te bolenie po drugiej stronie Gąsiorowa tak męczysz? Rzadko tam bywam, w tym sezonie, byłem może z pięć razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 szybki jesteś do południa Szumin i Rytle ja zaraz jadę w okolice Szumina poszukać nocnych sandaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Miałem na kiju ładnego sandacza na szuminie z pomostu, który wystaje nad wodę przy jednej z działek.Przejechał się 2m i spadł,może tobie się uda go złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Miałem na kiju ładnego sandacza na szuminie z pomostu, który wystaje nad wodę przy jednej z działek.Przejechał się 2m i spadł,może tobie się uda go złapać. Z ciekawości - czemu piszesz na Szuminie? Chodzi o Bug na wysokości wsi Szumin, czy któreś z pobliskich starorzecz połączonych z rzeką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 @ Trag. Starorzecze we wsi Szumin przy tzw.przerwańcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafijas Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Panowie Ruszyły się coś sandacze bo planuje 2 dniowy wypad weekendowy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Sandaczami to będziesz miał problem krótkich jest dużo a te powyżej 60cm jak na lekarstwo mało.Dużo lepiej jest z Szczupakem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Miałem na kiju ładnego sandacza na szuminie z pomostu, który wystaje nad wodę przy jednej z działek.Przejechał się 2m i spadł,może tobie się uda go złapać.Właśnie wróciłem z ryb na staro że-czach nie łowie byłem 100m niżej naprzeciwko wyspy ciężka woda jeszcze gorsza pogoda i nawet pyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Widziałem że przy połączeniu szumina z przerwańcem chłopaki łapali z gruntu na żywca, zakładali stynkę i brały im małe sandaczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Dzisiaj Bug okolice Janowa Podlaskiego dwa małe skróty jeden na wobka drugi na wahadło klepankę Zbigniewa Dudy a na 1 pralni wymiar i 4 okonie od 23 do 26cm na casta miłe rybki w wodzie rzecz jasna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Witam, U mnie trochę się dzieje, wczoraj szczupak 60 parę, okoń około 30 i spięty boleń, przez moment widziałem, dość spory Wszystko na RH10 Dzisiaj powtórka z Biosteronem w owe miejsce, kilka okoni, największy 34 cm ale spasiony, najważniejsze, że mam namierzone bolenie, które jak w środku lata ganiają widowiskowo za uklejkami, nawet jak pada grad i deszcz. Są za to ostrożne, podskubują tylko ogonki RH, trzeba pomyśleć nad czymś innym. . Bujo P.S. Marcin- jak byś stal tam gdzie mówiłem bolek byłby Twój <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 13 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Witam, P.S. Marcin- jak byś stal tam gdzie mówiłem bolek byłby Twój <_< Brak pomysłu, w mojej głowie, na te bolenie, które Michał wywęszyłeś, woda stojąca za przykosą, na RH 10 próby były, i to nie raz, czasem czuć na kiju, ze boleń puknie i odchodzi. Robię rzut przed siebie, RH spada do wody, boleń w tym samym czasie bije w uklejki po środku trasy prowadzenia przynęty, przyspieszam prowadzenie RH i nic. Jest ich tam kilka, może Michał na dniach je przechytrzysz,jakby co to foto t boleniem mile widziane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel75 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Witam, P.S. Marcin- jak byś stal tam gdzie mówiłem bolek byłby Twój <_< Brak pomysłu, w mojej głowie, na te bolenie, które Michał wywęszyłeś, woda stojąca za przykosą, na RH 10 próby były, i to nie raz, czasem czuć na kiju, ze boleń puknie i odchodzi. Robię rzut przed siebie, RH spada do wody, boleń w tym samym czasie bije w uklejki po środku trasy prowadzenia przynęty, przyspieszam prowadzenie RH i nic. Jest ich tam kilka, może Michał na dniach je przechytrzysz,jakby co to foto t boleniem mile widziane . Ja bym spróbował na cykadę ratin prowadzoną skokami 3 szybkę obroty opad itak dalej kombinować. Mijałem przypadki że na RH nie chciała a na ratin pobiła ja zresztą dziś na cykadkę połowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi