Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

To ja może wrzucę kilka fotek z dzisiejszego, pierwszego spaceru nad wodę. Celem było sprawdzenie stanu wody i przetestowanie kilku woblerków.

http://imageshack.us/photo/my-images/12/dsc0003ey.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/801/dsc0007re.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/542/dsc0010idd.jpg/

Pozdro.

(moze ktos mi podpowie jak umieszczac miniatury zdjęć tak jak widac używam imageshack)

Edytowane przez rogaty666

Witam, jak piszesz posta to przy czerwonym prostokącie "Wyślij" masz prostokąt "więcej opcji" którego klikasz wtedy masz opcje z wysłaniem załącznika w formie zdjęcia "dodaj pliki" klikasz w to i masz okienko w którym wybierasz co chcesz dodać.Masz max 2 MB.

Woda idzie w górę, martwi mnie to że na majówkę będzie duża woda.

Większość dobrych miejsc będzie pod wodą. Liczni wędkarze skupią się na tych polaciach brzegu które będą zapewniały w miarę komfortowe łowienie. Przez co ścisk nad wodą może być większy niż zwykle. Jestem też ciekaw jak to długo utrzymujące się zimno wpłynie na aktywność ryb. Czy bolki dopiszą?

Kol. Rogaty666 domyślam się że wobki widoczne na fotce są Twoim dziełem?

Może zechciał byś nam je zaprezentować w dziale twórców?

Pozdrowienia.

Dzieki @Andru77

Przemku jak tak dalej będzie to nie wiem czy w połowie maja da się swobodnie połowić, A żeby napisać coś w dziale lurebuildingu chciałbym zacząć od przedstawienia swoich pierwszych psełdo woblerów a na tą chwile nie mam odpowiednich zdjęć. Wrzucę coś tutaj z tegorocznej dłubaniny.

post-52615-0-59568800-1365583561_thumb.jpg

post-52615-0-12042800-1365583608_thumb.jpg

Dzieki @Andru77

Przemku jak tak dalej będzie to nie wiem czy w połowie maja da się swobodnie połowić, A żeby napisać coś w dziale lurebuildingu chciałbym zacząć od przedstawienia swoich pierwszych psełdo woblerów a na tą chwile nie mam odpowiednich zdjęć. Wrzucę coś tutaj z tegorocznej dłubaniny.

attachicon.gifSAM_0022 c.jpg

attachicon.gifSAM_0032 c.jpg

Jak nazywają się te woblerki ?diabełki?

Nie mogłem się powstrzymać próbuje zrozumieć jak można dać sobie nick iście szatański i do tego fote w avatarze jakiegoś diabła.

Mam znajomego zakonnika poprosze go o msze w twojej intencji tak na opamietanie.

Przepraszam za o.t

Kiedyś na jesieni tak ze 12 lat wstecz łapaliśmy ładne szczupaki i sandacze na łąkach kilkadziesiąt metrów od koryta, woda miała około 100-120 cm, wtedy pamiętam wysoka woda była nie wynikiem opadów tylko została puszczona z ukraińskich zbiorników.Wiosną kiedy dużo białej ryby wychodzi na tarło właśnie na zalane łąki tam też idzie za nimi ładny drapieżnik. Tam też można mieć lepsze efekty niż w korycie, w którym jest bardzo dużo wody.

Tu się zgadzam w 100% z Tobą tylko mało jest tych dostępnych łąk w moim pobliżu, większość to drzewiasto-krzaczate brzegi. Łowienie w tym sajgonie jest trudne lub niemożliwe. Wysoka woda zmienia u mnie plany co do maja, spróbuje teraz poszukać jazio-kleni w Liwcu a dopiero później rozpoczne poszukiwania bolka.

Kolego rogaty 666 nie martw się, będąc na wodą w po pobliżu miasta zawsze jesteś pod zasięgiem dwóch kościołów :) więc dusza Twa i tak zbawiona będzie heheh.

Edytowane przez Przemek

• 2 tygodnie później...

Pany jak tam Bug ?? Woda bardzo wysoka/rozlana?? Jak myślicie da radę na majówkę coś połapać czy raczej możliwości takiej nie będzie? Może macie jakieś aktualne fotki stanu rzeki?? Pozdro

Na rz. Bug stan wody bardzo wysoki, fala kulminacyjna spływa z Ukrainy, trzeba będzie poczekać do polowy maja, aby swobodnie dotrzeć do koryta rzeki. Niektóre miejsca są dostępne już dziś, tak jak na tym filmie.

• Like 1

No to nie ma chyba co atakować na razie Bugu... Niestety dla oglądania widoczków w tą majówkę czasu nie będzie bo napięty grafik więc będę musiał przyatakować inne rzeczki albo jakąś wodę stojącą. Ewentualnie może znajdę jakieś fajne starorzecze na Bugu to tam spróbuję sił :P

Edytowane przez sobol18
  • Like 1

Na rz. Bug stan wody bardzo wysoki, fala kulminacyjna spływa z Ukrainy, trzeba będzie poczekać do polowy maja, aby swobodnie dotrzeć do koryta rzeki. Niektóre miejsca są dostępne już dziś, tak jak na tym filmie.

Brzeg pracuje. Liczę na nowe ciekawe miejscówki. Ostatnimi laty zmiany erozyjno-twórcze jakby się nasiliły, a może to tylko odczucie.