spinnerman Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 W ogóle, to w tym roku ryby jakieś wypasione Dzisiejszy smakosz boleniowych wobów A Bolki takie ciemne po dużej wodzie. Też mi się podobają w tym ubarwieniu do czerwca przetrą się i będą śrebrne hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Super rybki, a jednak można... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 17 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 U mnie plany diabli wzięłyale z tego co wiem to kumpel łowi właśnie takie kleniePiękna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Hej, Sobol ! W nawiązaniu do Twojej dzisiejszej wiadomości na priv. u mnie coś tam bierze a klenie najlepiej żerują wieczorkiem tak od 18.00; bolki zresztą też tylko dzisiaj się na mnie jakoś obraziły a tak poważnie to bolenia ciężko teraz przechytrzyć bo żeruje wyłącznie na wylęgu jazie zresztą też. Zrobiłem dzisiaj takie mikoro strimerki 2-3 cm imitujące narybek ale boleń wogóle nie chlapał i w ciemno nie chciało mi się tym rzucać. Znalazłem fajną plażę i połowiłem kleni na mokrą w tym takie dwa lorbaski był też jeden jazik taki z 35 cm. Niestety moment najlepszych brań przerwała burza. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandokan Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 piękne jazie spinnermanGdzieś się doczytałem że pochodzisz z okolic B.P.Bedziesz na zawodach okręgowych ?Jak z szczupakiem wygląda aktualnie sprawa nad Bugiem? bierze chociaż trochę, czy jak już coś weźmie to jaczej z przypadkunie wiem na co się nastawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 piękne jazie spinnermanA to nie kleniorki czasem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 A to nie kleniorki czasem?Kleniorki, kleniorki tylko są w tym roku tak napakowane, że zaczynają upodabniać się do mega jazi Jeszcze raz duża woda pokazuje jakim jest błogosławieństwem dla ryb pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 A to kleniorki z wczorajszego dnia wlazłem w śpiochach i dobrałem się do tych grubszych Ten z pierwszej foty grubo ponad 50 cm bardziej nawet pod 60 - nie mierzę; ale dał popalić ! Ten na siatce zasmakował w strimka podanego z myślą o bolku też dobra 50-ka. Było jeszcze kilka w przedziale 35-40 cm, jazik 35 i na wieczór na strim ku zameldował się przy trawach szczupaczek ok. 50 cm. Było jedno wyjście dużej rapy sądzę po budzie na wodzie jaka się zrobiła jak podpłynął do streamera ale coś mu nie przypasiło i nawet nie trącił Najlepsze brania pomiędzy 15-17. Przed wieczorem pogoda się załamała i aktywność ryb spadła do zera Po południu był wylot czarnego 1-1,5 cm chruścika a wieczorem widziałem już pierwsze jętki- takie jasno kremowe ok. 3 cm z ogonkiem a to dobrze wróży na przyszłe dni hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandokan Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 ładne KlenieDędzie ktoś może na zawodach okręgowych w Krzyczewie, które odbędą się w najbliższą niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 (edytowane) Witajcie, byłem przed weekendem i po nim na starorzaczach w okolicy Szumina i Wywłoki, 3 brania bez holu, ani gumy, ani jerki o wirowkach i wahadlach nie wspomnę. Łowilem z łodzi od 17 do 21 h zero zaliczonych ryb, fatalnie. Woda ok 40 cm powyżej letniego stanu, szukałem szczupaka i okonia może są jeszcze w zalanych trawach, lub nie mają jeszcze ochoty na współpracę. Dwa wypady na pusto Dołki na łąkach też puste, martwa woda. Napiszcie proszę jak wasze wyniki na starorzaczach i na samym Bugu. Może podpowicie mi na co skusić tegoroczne drapieżniki. P.S. Z bolkami tez słabo, biją maluchy późnym wieczorem, 20 h Edytowane 23 Maja 2013 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Witajcie, byłem przed weekendem i po nim na starorzaczach w okolicy Szumina i Wywłoki, 3 brania bez holu, ani gumy, ani jerki o wirowkach i wahadlach nie wspomnę. Łowilem z łodzi od 17 do 21 h zero zaliczonych ryb, fatalnie. Woda ok 40 cm powyżej letniego stanu, szukałem szczupaka i okonia może są jeszcze w zalanych trawach, lub nie mają jeszcze ochoty na współpracę. Dwa wypady na pusto Dołki na łąkach też puste, martwa woda. Napiszcie proszę jak wasze wyniki na starorzaczach i na samym Bugu. Może podpowicie mi na co skusić tegoroczne drapieżniki. P.S. Z bolkami tez słabo, biją maluchy późnym wieczorem, 20 hIle złowiłeś tych maluchów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 (edytowane) 3, miały max 35 cm zlowił je mój kumpel Edytowane 23 Maja 2013 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Można wiedzieć na jaką przynętę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Wirujacy ogonek spinmad 12 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 A to mnie zaskoczyłeś Tak się dopytuję, bo bolki i to te grube żerują teraz na wylęgu. Stoją przy trawach, burtach, ujściach dopływów itp. i cedzą drobnicę jak wieloryby Czasami wydaje się, że to młodzież chlapie a to poważne bolce grasują pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Spinnerman, jak możesz!! Przeczysz ogólnej teorii że w Bugu ni ma rybów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Eee tam, ściema, na żadnym zdjęciu rzeki nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Pewnie niemieckie z Odry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Ryb dużo tylko trzeba się ruszyć nad rzekę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baloonstyle Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Witam serdecznie.W czerwcu planujemy zwartą grupą ruszyć na Bug w okolicach miejscowości Mielnik. Czego można się spodziewać po tym odcinku rzeki ? Jakie gatunki ryb tam dominują ( chodzi o drapieżniki ) Czy to odcinek godny uwagi ?Za każde informacje serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Pewnie niemieckie z Odry Dobra chłopaki przyznam się bez bicia Jestem na wycieczce w Nowej Zenlandii. Z pstrągami tu kruchooo, oj krucho ! więc nadrabiam kleniami hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Jakiegoś bolenika,szczupaczka czy okonka można złowić..... + może jeszcze na rafach lub przy trawach (zależnie od stanu wody) klenik lub jazik. Wujku Bug graniczny i ten na terenach Rzeczypospolitej to dwa różne habitaty.Te górny (graniczny) ciężko jest przełowić do cna ze względu na dużą ilość ciekawych i trudnych miejscówek.Bug podlaski i mazowiecki to głównie piach,przykoski i głębszy zakręt raz na 10-15 km.Dodatkowo wędkarze z Białej Podl. twierdzą że powyżej Krzny nie było w ogóle przyduchy... Pomijam już to jakiej klasy wędkarzem jest Adam.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Witam serdecznie.W czerwcu planujemy zwartą grupą ruszyć na Bug w okolicach miejscowości Mielnik. Czego można się spodziewać po tym odcinku rzeki ? Jakie gatunki ryb tam dominują ( chodzi o drapieżniki ) Czy to odcinek godny uwagi ?Za każde informacje serdecznie dziękuję.Klenie, bolenie i bolenie oraz klenie Generalnie okolica urokliwa, woda bajeczna można połowić i odpocząć-total reset pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Jakiegoś bolenika,szczupaczka czy okonka można złowić..... + może jeszcze na rafach lub przy trawach (zależnie od stanu wody) klenik lub jazik. Wujku Bug graniczny i ten na terenach Rzeczypospolitej to dwa różne habitaty.Te górny (graniczny) ciężko jest przełowić do cna ze względu na dużą ilość ciekawych i trudnych miejscówek.Bug podlaski i mazowiecki to głównie piach,przykoski i głębszy zakręt raz na 10-15 km.Dodatkowo wędkarze z Białej Podl. twierdzą że powyżej Krzny nie było w ogóle przyduchy... Pomijam już to jakiej klasy wędkarzem jest Adam....Kurczę WOBI nie przesadzaj Jak się łowi to się złowi Wystarczy być w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie, dobrać odpowiednią przynętę, odpowiednio podejść do łowiska, wykonać odpowiedni rzut i odpowiednio poprowadzić przynętę; reszta ma drugorzędne znaczenie a cha bym zapomniał trza jeszcze mieć odpowiedni sprzęt i odpowiednie ubranie hej ! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Kurczę WOBI nie przesadzaj Jak się łowi to się złowi Wystarczy być w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie, dobrać odpowiednią przynętę, odpowiednio podejść do łowiska, wykonać odpowiedni rzut i odpowiednio poprowadzić przynętę; reszta ma drugorzędne znaczenie a cha bym zapomniał trza jeszcze mieć odpowiedni sprzęt i odpowiednie ubranie hej ! pozdrawiamegzakli wystarczy tak niewiele + oczywiście ryby w łowisku.Adam a ty dziś nie na rybach? Bo mnie pogoda pokonała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi