Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Robert.Teraz na Bugu ciężko coś złowić,woda wysoka, mnóstwo narybku i drapieżniki stoją w zalanych trawach.

Więc zakładaj butospodnie i działaj,od mostu kolejowego w dół rzeki masz dobry kilometr do obłowienia. ;)

A to dzisiejszy 84 cm,największy w tym roku.

post-49030-0-02826200-1372104988_thumb.jpg

Wczoraj od 19 do 20, trzy brania 50+ szczupły i niewymiarowy, trzecie branie obciety ogon. Zaczyna sie okres dobrych brań i to bez względu na porę dnia, jeżeli chodzi o szczupaka, trochę gorzej z sandaczem w tym roku tylko trzy z czego jeden pod koniec okrecu ochroonego więc się nie liczy :) .

Edytowane przez misiek116p

Jak żrą to im takie niuanse nie przeszkadzają ;)

Klenior @Przemka zagryzl 9cm Widła przecież :)

W tamtym roku złowiłem bolenia 86 cm, z wkład zestawu wchodziła pletka 30 lb przypon stalowy dragon 13kg i dragon buster 10 cm jako przynęta na główce 25 g, i tak jak piszecie, jak bolenie, czy klenie są w szale żerowania to im nic nie przeszkadza

W tamtym roku złowiłem bolenia 86 cm, z wkład zestawu wchodziła pletka 30 lb przypon stalowy dragon 13kg i dragon buster 10 cm jako przynęta na główce 25 g, i tak jak piszecie, jak bolenie, czy klenie są w szale żerowania to im nic nie przeszkadza

:blink:  :blink:  :blink: Masz fotę tego bolenia ?

• Like 1

Witaj Robert.Teraz na Bugu ciężko coś złowić,woda wysoka, mnóstwo narybku i drapieżniki stoją w zalanych trawach.

Więc zakładaj butospodnie i działaj,od mostu kolejowego w dół rzeki masz dobry kilometr do obłowienia. ;)

A to dzisiejszy 84 cm,największy w tym roku.

Cześć!

Faktycznie woda spora a małej ryby jest dosłownie w bród. Mam plan, żeby polatać po trawach ale to jak trochę opadnie poziom wody. Piękny szczupaczek, pięknie ubarwiony i widać że ogólnie w dobrej kondycji. Gratuluję!

Trafić w tarło ukleji to najlepsza rzecz dla boleniarza, coś o tym wiem, ryby biorą jak głupie, ale niestety ciężko trafić w tarlisko.

To fakt. Trza szukać  :D A tak poważnie to lepiej poświęcić kilka godzin a czasami nawet dni na znalezienie dobrej miejscówki niż łowić byle gdzie i po omacku hej !