spinnerman Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) Czyli można łowić w nocy czy nie,bo zawsze myślałem że nie (przynajmniej na odcinku PZW Biała Podl.) ?Możesz przebywać ale bez możliwości połowu Stary przepis, chyba z 1956r. jak się nie mylę z umowy polsko-rosyjskiej dot. utrzymania granicy. Chodzi tu o połów ryb a nie o wędkarstwo które de facto w tamtych czasach nie istniało na taką skalę aby ktokolwiek brał je pod uwagę. Z tego co pamiętam przepis umożliwiał rybakom nocny połów na granicy z Obwodem Kaliningradzkim więc jasno wynika z tego, że chodzi tu o połów przemysłowy a nie o wędkarstwo. SG tak interpretuje sobie ten przepis bo tak im wygodnie a w sumie jest on wbrew rozporządzeniu w sprawie uprawiania sportu, turystyki i rekreacji w strefie granicznej PZW nie ma tu nic do rzeczy Edytowane 3 Lipca 2013 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 może tutaj ktoś coś dla siebie znajdzie...pzdr http://www.nowytydzien.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=10977:ograniczaj%C4%85-zgodnie-z-prawem&Itemid=27&tmpl=component&print=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 może tutaj ktoś coś dla siebie znajdzie...pzdr http://www.nowytydzien.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=10977:ograniczaj%C4%85-zgodnie-z-prawem&Itemid=27&tmpl=component&print=1Dzięki @ Krystiano Właśnie o tą umowę mi chodziło.cyt.Są to dwa dokumenty: pierwszy z 1961 r. zawarty pomiędzy Rządem Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej a Rządem Związku Socjalistycznych Republik Radzieckich oraz dużo „świeższa” umowa pomiędzy Polską i Ukrainą z 1993 r. Według MSW zapisy tych porozumień wskazują, że „…uprawianie rybołówstwa na wodach granicznych w porze nocnej nad rzeką Bug jest niezgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa”.Zaznaczyłem tłustym drukiem banialuki jakie stwierdza samo MSW bo, czy my uprawiamy rybołówstwo ??? Ustawa o rybactwie śródlądowym chyba jasno definiuje co to jest rybołówstwo a co amatorski połów ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 tak też mi się wydawało,że my wędkarze jesteśmy a nie rybacy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Dziś od 3 rano do 6. Dwa brania na Flat Rapa zmarnowane i jeden szczupły ok 70 cm nawet ładny, nie mogę dodać foto z Tableta więc dodam fotkę gdy przesiądę się na lapka. Wspomniane foto Edytowane 4 Lipca 2013 przez Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Graty. W te upały ranki mogą być bardzo dobre. Te dwa spady to też szczupłe czy może kijanki ? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Obstaje że to szczupaki, sumy się pięknie splawiały ehhh te ogonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 A tak zawsze Przemku płaczesz przez telefon, że u Ciebie na Bugu to rybów niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Znasz Polską mentalność jadę jutro jerkowac na Mazury na 3 dni zobaczę czy coś zlowie...Augustowskie noce tra lala Edytowane 4 Lipca 2013 przez Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Obstaje że to szczupaki, sumy się pięknie splawiały ehhh te ogonki O której godzinie były te spławy sumów ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Jeśli mnie G-Shock nie myli to ok. 4.30 później była już kompletna cisza, nawet bolki się pochowały. Tylko jeden w zakolu ze stojąca wodą dawał ostro czadu ale to prawdziwy profesor. Woda była "żywa" od 3 do max 5. Im wcześniej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Jeśli mnie G-Shock nie myli to ok. 4.30 później była już kompletna cisza, nawet bolki się pochowały. Tylko jeden w zakolu ze stojąca wodą dawał ostro czadu ale to prawdziwy profesor. Woda była "żywa" od 3 do max 5. Im wcześniej tym lepiej.Kurcze czyli tak jak przypuszczałem, że zaczynają żerować późno w nocy do świtu One tak po dobrym papu lubią się poprzewracać zanim pójdą spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Machały ogonami na dobranoc Edytowane 4 Lipca 2013 przez Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Jutro cały dzień niestety tylko do 18 bo póżniej do pracy, ale za to po jutrze cały dzień do póżnej nocy, chyba, że sg mnie szybciej znajdzie , trudno narażę sie na 500zł mandatu. Ale muszę coś w końcu godnego w tym roku złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Poszły fotki w poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 wczoraj na granicznym, w pierwszym rzucie guma RH cos siadło i z siła parowozu odpłyneło pod prąd.. byłem bezradny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Zazdroszczę...obecnie katuje jerkami jez. Białe a jutro Necko, katowalem kilka godzin trzciny, garby, wyplycenia i nic. Miejscowy mówi że szczupaki dawno zjedzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 (edytowane) Sum 192cm ~45kg złowiony 1 lipca na woblera własnej produkcji Sum czwartkowy 115cm ;] Wobler sprawdził się też na szczupakach jak i okoniach Edytowane 6 Lipca 2013 przez Pold3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Ja bym dodał jeszcze cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Reklama dźwignią handlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Reklama dźwignią handlu jeśli wobler skuteczny,dlaczego nie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Nie wystarczy wątek autorski? Zresztą co mnie to.... każdy swój rozum ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 chodziło mi o to,że jest fotka ryby,a że widać wobler to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Nie wystarczy wątek autorski? Zresztą co mnie to.... każdy swój rozum ma.Nie każdy ogląda wątek autorski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Super rybki, ładne zdjęcia.Każda sroczka swój ogonek chwali Gdybym łowił na amunicję dum-dum sam zamówiłbym jakąś próbkę. Nie jeden z nas Przemku pisze o przynętach na forum w sposób bardziej marketingowy Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi