robisum1 Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) Wiek kolego dwudziestoletni nie ma tu znaczenia. Młody wiekiem może już nie jestem bo Karwowskiego już przeskoczyłem dawno ,ale doświadczeniem spinningowym i owszem-zielony liść .To jest forum i na forum pyta się odpowiada ,radzi ,dzieli wiedza i doświadczeniem a i czasem zapoznaje fajnych ludzi .Na moje pytanie poszło 10 wpisów nie związanych z pytaniem . Nie szkoda czasu i palcy na zbędne walenie w klawiaturę . Zrozumiałbym gdyby to sam zapytany odniósł się w ten sposób do mojego pytania Ma do tego prawo bo pytanie skierowane bylo do niego , ale nie rozumiem ze poniektórych tak to zbulwersowało ,zirytowało .Nie będę Tu się rozpisywał co skłania mnie do zadawania tego typu pytań,bo to nie miejsce na to .Powiem tylko ze 14 lat nie mieszkalem w PL., a od roku próbuje sil w spiningu ,zbieram -chłonę każde informacje z czasopism i netu zarazem trenując w realu ,z rożnymi wynikami .To tyle co mam na swoja obronę,i nie drążmy już więcej tego tematu .Pozdrawiam Dopiero dziś zauważyłem jakiego języka użył Majo w stosunku do mojej osoby i tego nie przemilczę .Jesli jest tu jakis mod ,admin czy ktokolwiek kto pilnuje etyki wypowiedzi to powinien usunąć post tegoż człowieka i dąć mu ostrzeżenie.Kolego Majo wyzwałeś mnie od sepów .Ja sobie tego nie życzę nie masz prawa mnie ani nikogo obrażać .Milcz jesli cie nie pytają Dla mnie jestes samolubem , ale na szczęście to gatunek na wymarciu . Coraz więcej wędkarzy cieszy się z swojego hobby traktuje jako możliwość zawarcia nowych znajomości wspólnych wypadów ,poznania nowych metod połowu . Przepraszam innych ale musiałem zareagować na ogólnym .Dalsza dyskusja z toba Majo na ten temat tylko na PW .- Edytowane 26 Lipca 2013 przez robisum1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Amen.Utnijmy już ten dziwny wątek i wróćmy do meritum sprawy Poproszę foto Buzanskich rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) Bezsensowna gadka i nie rozumiem Twojej irytacji @Majo, co za różnica czy łowca napisałby: Lunatic, Bandit, Shaker czy Assassin...nikomu z nas to nie zrobi różnicy, a już na pewno nie łowcy, jednak pytającemu już tak...wyposaży się w taką gumę i ze zdwojoną siłą uderzy nad wodę, z przekonaniem, że ma kilera na agrafce....a czasem takie nastawienie może wiele zdziałać...to moje zdanie. Przemek sorry, już wracamy do tematu Edytowane 24 Lipca 2013 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Amen.Utnijmy już ten dziwny wątek i wróćmy do meritum sprawy Poproszę foto Buzanskich rybek Jeżeli to było do mnie to mogę tylko pokazać szczupaka 66 cm, reszcie nie robiłem bo małe pokazuj tylko te zgodne z regulaminem - Zanderix Kolego robisum1 powiem Ci w tajemnicy;) że gumy jakich używam to mannsy tradycyjne rippery w następnej kolejności predatory, relaxy.Rodzaj gumy chyba nie ma większego znaczenia, bardziej stawiałbym na sposób prowadzenia (tak jak stwierdzili to przedmówcy).Bardzo lekka główka jak na obecny stan wody (5 g) i powolne prowadzenie sukcesem gwarantowanym .A tak zupełnie na serio to nie było to nic nadzwyczajnego, kiedyś to były czasy że z wyprawy wracało się z 17 szczupakami na koncie.Teraz bardzo często wracam o kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 O jak miło ryba...wreeeeszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) Jeżeli to było do mnie to mogę tylko pokazać szczupaka 66 cm, reszcie nie robiłem bo małe Kolego robisum1 powiem Ci w tajemnicy;) że gumy jakich używam to mannsy tradycyjne rippery w następnej kolejności predatory, relaxy.Rodzaj gumy chyba nie ma większego znaczenia, bardziej stawiałbym na sposób prowadzenia (tak jak stwierdzili to przedmówcy).Bardzo lekka główka jak na obecny stan wody (5 g) i powolne prowadzenie sukcesem gwarantowanym .A tak zupełnie na serio to nie było to nic nadzwyczajnego, kiedyś to były czasy że z wyprawy wracało się z 17 szczupakami na koncie.Teraz bardzo często wracam o kiju Gratulacje ja już tydzień szukam wymiaru i nic, złowiłem 2 maluchy na starorzeczu, jeden na blinkera 4" a drugi na wirowkę fox 4. Baaaardzo mało brań spróbuje gumy na lekko, może jeszcze coś poradzicie ? Płytka czy głębsza woda ? Edytowane 24 Lipca 2013 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Dziś szczupaczek 60 cm na Leika 5 cm, branie na bardzo krótkim dyszlu. Pomógł prawidłowo wyregulowany hamulec bo zaskoczył mnie całkowicie. Ogólnie piękny dzień na kochanym Bugiem szkoda że nie miałem lustrzanki tylko ona mogła by oddać te kolory rzeki, roślinności. Foto rybki wstawię jak się przesiadę na laptopa z tableta bo jakoś nie mogę dodać foto z tego pazdzieza...Jedyne rybki jakie zauważyłem to bolki, reszta się pochowala, zero wiatru cisza i szum wody.Woda opada i jest już poniżej 300 w Wyszkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 WitamPoszły dwa okonie 30-32cm na Horneta5,sandacza niewidać Wydaje mi się,że jętka wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Wczorajszy dzień mogę podzielić na dwie części, na przedpołudniową 10:00 do 14:30 mizerną bardzo i popołudniową udaną ma dwóch od 15:00 do 18:00 4 wymiarowe szczupaki, moje 53 i 60, kolegi 51 i 55. niewielkie ale zawsze cieszy ilość brań, bo poza tymi wyholowanymi mieliśmy po dwa na wędce. Wszystkie w szybkim opadzie po ukraińskiej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 (edytowane) Wczorajsza 60 na Leika Jutro startuję z przystani Wyszkowskiej ok 10 po śniadanku pływam do 17 może dłużej zobaczę jak szybko pochłonę kanapki przygotowane przez szanowną małżonkę cel sum, sandacz i szczupak na SDR wszelkiej maści... Czasami się zastanawiam czy piszący w tym wątku potrafią tylko pisać ... PANOWIE CZYTAJCIE TEŻ CZASAMI (regulamin zwłaszcza) Edytowane 26 Lipca 2013 przez Zanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Dziś tylko dwa barania na TTM Tomka M. Sumik 90 i nie wiem co mogło być drugie bo spadło mi po chwili...foto ryby nie wstawiam bo brakuje mu 10 cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikros Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Widzialem Ci dziś jak mknąłeś przez kamienczyk pontonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Ładna burta na fotce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Widzialem Ci dziś jak mknąłeś przez kamienczyk pontonemAż tak to może nie...zaledwie 30 km na GPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Fajne fotki Przemku. Też muszę zacząć jeździć na ryby z apareatem. Ten w telefonie jednak czasami jest za słaby, zwłaszcza, że mój tel do najnowszych nie nalęzy. Dzisiaj tylko jedno niezacięte branie, i potęzne gradobicie tym razem miałem blisko do samochodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 (edytowane) wczorajszy bolesław 75 cm na bezsterowca Spinnermana, było więcej "wyjść" bolki wspaniale atakowały ale równie pięknie chybiały. Edytowane 30 Lipca 2013 przez Zanderix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Przemek jak spływałeś w tamtych rejonach to i ze mną penwie się gdzieś mijałeś xD U mnie łącznie z kumplem 4 rybki: okonie 35 i 29, szczupak około wymiaru, i sumek kolegi 75-80. Mariusz, fajny bolek gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Mariusz fajna spasiona rapka,u mnie też ostatnio się trochę pokazywały,ale całe szczęście w lipcu i sierpniu pływam tylko z jednym zestawem,bo by kusiło żeby porzucać.... Przemek dotarłeś na siedlecki Bug? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Ładna rapa, pomyśleć że sezon na największe dopiero nadchodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 (edytowane) Nie wiem gdzie dokładnie zaczyna się Siedlecki Bug, Wojtek może przytocz jakaś miejscowość to będę mógł się odnieść bo z gumiaka świat wygląda inaczej ;-) Zapomniałem dodać że byłem wczoraj na sandaczach i dupsko blade...Jętka roi się na całego, miliony miliardy owadów ryby ochoczo zjadają robale, rzeka tętni życiem po zmroku lecz nie daje rybek. Edytowane 29 Lipca 2013 przez Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Takiego roju nie widziałem jak żyję, a jak to się może odbić na braniach? Może krótka dyskusja na ten temat? Widok tysięcy lub raczej milionów owadów płynących jak rzeka w stronę światła z księżycem w tle to wręcz atrakcja przyrodnicza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Dokładnie, widok niesamowity. Podobno jętka wylatuje już od ok. dwóch tygodni. Gdy byłem nad Bugiem w zeszły wtorek, to spotkałem kilka ekip pozyskujących jętkę jako przynętę. Niektórzy mieli podejście istnie profesjonalne sprzętowo. Rozstawione maszty z firanką, na trawie gumowa plandeka, reflektory na firankę i zmiotka z szufelką. Jak się okazuje do tego też jest potrzebna dobra technika i wybór miejsca. Kto się dobrze ustawił miał pełne worki jętki, a kto źle worki puste W sumie w Brańszczyku łowców jętki było więcej niż wędkarzy. A najbardziej mnie zaskoczyło, że w większości były to ekipy znad Narwi. Łowienie na kule z jętki musi być tak skuteczne jak piszą, skoro chce się ludziskom kilkadziesiąt kilometrów nad inną rzekę po przynętę jeździć. PSTrzeba gasić światełka w aucie, albo drzwi nie zostawiać otwartych nawet na moment. Ja tego nie zrobiłem i mam całe auto w owadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Nie wiem gdzie dokładnie zaczyna się Siedlecki Bug, Wojtek może przytocz jakaś miejscowość to będę mógł się odnieść bo z gumiaka świat wygląda inaczej ;-) Zapomniałem dodać że byłem wczoraj na sandaczach i dupsko blade...Jętka roi się na całego, miliony miliardy owadów ryby ochoczo zjadają robale, rzeka tętni życiem po zmroku lecz nie daje rybek.Od ujscia Nurca,co do jętki to rzeczywiście masakra.... Co wyjazd muszę je później wysypywać z pudelek z woblerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 (edytowane) . Edytowane 29 Lipca 2013 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 (edytowane) Najdalej zawędrowałem do Nura i Ciechanowca ale to tylko but, nigdy tam z pontonem nie byłem i nie wiem czy w tym roku tam pojadę, mam w planach spacyfikować w sierpniu Wisłę i zobaczyć na własne oczy ścianę Szymańskiego Chętnie bym też się spotkał z wąsatym kolegą w moim rozmiarze lub większym niż 188 cm i 100 kg wagi :D Na moim Bugu chyba to nie realne bo dołki 4 m zamieszkują 90 cm kijanki. Co do Jętki to masakra jakaś łowienie można śmiało odpuścić bo reagują tylko na te fruwające robale, woda jest zagęszczona od uklejek jak dobry rosół makaronem a sandacze mają wyżerkę na maxa bo białoryb nie pilnuje się w cale tylko żre i żre Edytowane 29 Lipca 2013 przez Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi