misiek116p Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Dzisiaj cztery maluchy, wszystkie bez wymiaru, w największy upał. Droga w dół rzeki super praktycznie cały czas nad wodą w cieniu drzew, niestety złym pomysłem było wracać prawie 4 km przez łąki, jak doszedłem do samochodu to myślałem, że zejdę z tego świata. Jutro popołudnie i wieczór na odcinku Siedliszcze- Wola Uhruska, w tym rejonie dopiero od jakichś 2 tygodni można wejść i to w niektórych miejscach do tej pory trzeba mieć wodery, wieść niesie ( Źródło sprawdzone ) o niespotykanej od kilku lat w tamtych rejonach liczbie szczupaka, niestety o niczym dużym nie słyszałem jakieś tam sześćdzesiątaki siedemdziesiątaki, choć może miedzy nimi pływa jakaś mamuśka chętna do współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Dokładnie, widok niesamowity. Podobno jętka wylatuje już od ok. dwóch tygodni. Gdy byłem nad Bugiem w zeszły wtorek, to spotkałem kilka ekip pozyskujących jętkę jako przynętę. Niektórzy mieli podejście istnie profesjonalne sprzętowo. Rozstawione maszty z firanką, na trawie gumowa plandeka, reflektory na firankę i zmiotka z szufelką. Jak się okazuje do tego też jest potrzebna dobra technika i wybór miejsca. Kto się dobrze ustawił miał pełne worki jętki, a kto źle worki puste W sumie w Brańszczyku łowców jętki było więcej niż wędkarzy. A najbardziej mnie zaskoczyło, że w większości były to ekipy znad Narwi. Łowienie na kule z jętki musi być tak skuteczne jak piszą, skoro chce się ludziskom kilkadziesiąt kilometrów nad inną rzekę po przynętę jeździć. PSTrzeba gasić światełka w aucie, albo drzwi nie zostawiać otwartych nawet na moment. Ja tego nie zrobiłem i mam całe auto w owadach.zapytałes po co im tyle tej jętki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Będą sprzedawać jak znam życie.Kulka wielkości jajka ok 10zł.Swego czasu przeżylem taki spektakl,cos pięknego dopóki świateł w aucie nie zapaliłem Cały byłem oblepiony,haha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 (edytowane) Bardzo możliwe że będą dostepne gdzieś w sklepach w Łomży oraz w necie. Bo ostatnio w wedkarskim były do kupienia pijawki tylko nie wiem jak je sprzedawali na sztuki czy pijemniczki, a może tyle co się uczepi do reki po zanurzeniu -czyli na ręki, szkoda że, nie zapytałem Edytowane 29 Lipca 2013 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Na all nawet kule z jetek były jak i turkucie.Ponoc skuteczne.Ja nie korzystam z takich dobrodziejstw natury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 (edytowane) Warto spróbować kto wie.. Edytowane 29 Lipca 2013 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Z jętek to najlepszy jest omlet, turkucia jeszcze nie jadłem więc nie wiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Dzisiaj cztery maluchy, wszystkie bez wymiaru, w największy upał. Droga w dół rzeki super praktycznie cały czas nad wodą w cieniu drzew, niestety złym pomysłem było wracać prawie 4 km przez łąki, jak doszedłem do samochodu to myślałem, że zejdę z tego świata. Jutro popołudnie i wieczór na odcinku Siedliszcze- Wola Uhruska, w tym rejonie dopiero od jakichś 2 tygodni można wejść i to w niektórych miejscach do tej pory trzeba mieć wodery, wieść niesie ( Źródło sprawdzone ) o niespotykanej od kilku lat w tamtych rejonach liczbie szczupaka, niestety o niczym dużym nie słyszałem jakieś tam sześćdzesiątaki siedemdziesiątaki, choć może miedzy nimi pływa jakaś mamuśka chętna do współpracy.A ja myślę gdzie moje zębate. Wczoraj złowiłem szczupaczka 25cm pogryzionego na całej szerokości i długości, ślady po dolnej i górnej szczęce. To musiał być piękny szczupak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Jeśli ktoś łowi białoryb, to na sezon potrzebuje sporo atraktora z jętki, nawet kilkanaście kilo. Szczególnie chętnie jętkę pozyskują zawodnicy z dyscyplin spławikowych. Znam takich, którzy zatrudniają pozyskiwaczy jętki, wyczynowo zużywają masę tego towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikros Opublikowano 30 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 jętki było tego roku mnóstwo , sam mam zamrożone pare kg tego specyfiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Wczoraj Szczupak w pierwszym rzucie 63 cm. Dwa spięte i jedno niezacięte branie. To wszystkow 2,5 godziny . Po 17 zrobiło się gęsto od ludzi nad rzeką więc trzeba buło się ewakuować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor931 Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Witam. Panowie możecie polecić jakiś dobry odcinek na Bugu gdzie można by było połowić bolenie . Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 31 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Bolki to chyba akurat wszędzie można trafić,tylko okres moim zdaniem na nie nie najlepszy (żerują krótko i chimerycznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Jak sytuacja nad kochanym Bugiem? Odpoczywam chwilowo nad morzem w Jastrzębiej Górze Forum śledzę non stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogaty666 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Pod żelaźniakiem złowiono sumka 190cm, około 40kg ale to było w niedziele lub poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Są jakieś fotki? Co z nim beret? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Jak sytuacja nad kochanym Bugiem?Odpoczywam chwilowo nad morzem w Jastrzębiej Górze Forum śledzę non stop Szkoda że się nie zgraliśmy,ja tydzień temu byłem w Jastrzębiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogaty666 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Nie znam szczegółów z tego co słyszałem wiem tylko że branie nastąpiło po 15min łowienia z łódki kolesie mieli jazdę od mostu dziewięć główek w dół rzeki. Ile w tym prawdy, nie wiem To nie ja go złowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Szkoda szkoda tylko nie wiem co moja wątroba na to by powiedziała, bo żona to raczej wiem Miałeś pogodę? Ja dziś się zjaralem na maxa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Ciekawe co z tym sumem, fajnie gdyby pływał ale realia są inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Nie znam szczegółów z tego co słyszałem wiem tylko że branie nastąpiło po 15min łowienia z łódki kolesie mieli jazdę od mostu dziewięć główek w dół rzeki. Ile w tym prawdy, nie wiem To nie ja go złowiłem.Ja tez go nie złowiłem ani nie widziałem dodać moge tylko ze złowiony na spining i ze to synowie jakiegoś emigranta czy coś takiego czy pływa dalej nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Info pewne taki sum został złapany około północy i to w okolicy Nura.. jak spotkam kumpla będę wiedział.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Sumy z Buga rzadko wracaja do wody, także szanse,że akurat ten miał szczęscie są bardzo niewielkie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Sumy z Buga rzadko wracaja do wody, także szanse,że akurat ten miał szczęscie są bardzo niewielkie Dokładnie, idioci nie potrafią zrozumieć że w rzece po przydusze zabicie takiej ryby to kretyństwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogaty666 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Chłopaki nie bądźcie takimi pesymistami. Rzadko się słyszy żeby ktoś złowił piękną (dużą) rybę i ją wypuścił ale trzeba wierzyć w ludzi i ich humanizm. Ja okazów nie łowie ale wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi