Parf Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 A ja wolę nie wierzyć, a potem się "miło rozczarować" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogaty666 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Dzisiejsza rybka jedna z trzech ta na zdjęciu miała 36cm były jeszcze 28 i 32, niestety rapek ani widu ani słychu. Nieregulaminowa ta fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 u nas nad Bugiem wczoraj i dziś rewelacja, szczupaki żerowały jak oszalałe, co prawda wszystkie do 75 ale zabawy co niemiara 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Dzisiejsza rybka jedna z trzech ta na zdjęciu miała 36cm były jeszcze 28 i 32, niestety rapek ani widu ani słychu. DSC_0094b.jpg Czym oklejasz stopkę kręciołką przed porysowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogaty666 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) Izolacją. Daj 2 warstwy max jak dasz więcej bedzie się marszczyć i zsuwać ze stopki. Edytowane 2 Sierpnia 2013 przez rogaty666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 (edytowane) Jak sytuacja nad kochanym Bugiem?Odpoczywam chwilowo nad morzem w Jastrzębiej Górze Forum śledzę non stop hehehe zagorzały wielbiciel jerkbait, też mam podobnienieważne gdzie jestem ciągnie mnie na jerkbaita a zwłaszcza na "Rzeka Bug" Panowie co jest grane? jest wiele w Polsce rzek ale rzeka BUG na jerkbait ma swoje miejsce w postaci nieporównywalnego do innych rzek tematu"Rzeka BUG"Kocham Ją i jutro się właśnie na Nią wybieram Edytowane 2 Sierpnia 2013 przez lokoko83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajo Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Witam,Kilka dni będę w Wajkowie i Bug będzie sobie płynął praktycznie za oknem:) Niestety nie znam kompletnie tej wody- wiem że w samej miejscowości rzeka jest dość płytka. Prosiłbym o info na priv lub tu czy szukać ryb tam czy bardziej w głąb kraju?Metoda najchętniej ciężka guma ale sprzęt na boleniowanie też posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Na ciężko to spróbuj w górę rzeki (Sutno, Niemirów), boleniowo, to w zasadzie wszędzie można pomacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 @Pajo, raczej niezależnie od miejsca w którym będziesz wojował przygotuj się na całą masę zaczepów, to nieodłączny element obstukiwania tej rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 @Pajo, raczej niezależnie od miejsca w którym będziesz wojował przygotuj się na całą masę zaczepów, to nieodłączny element obstukiwania tej rzeki Prawdę kolega Panek pisze, trzeba się przygotować sprzętowo, mój rekord zerwanych przynęt jednego dnia 16 . Pięć, sześć strat to raczej norma u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajo Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Dzięki- zobaczymy czy coś się uda. Postaram się nie pobić rekordu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 (edytowane) wyjazd nie udanyNie wspominając o południu, świt i zmierzch bez kontaktu wzrokowego z żerującymi rybami Od ostatniego wyjazdu 2 tyg. temu woda spadła jakieś 30 cm i z klarownej przebarwiła się na kolor sraki, do tego stopnia że przemieszczając się żyłka po przelotkach wydawała skrzeczące dźwięki wyprawę uratował okoń ok 35 cm, wyjęty ze starorzeczapozdrawiam Edytowane 4 Sierpnia 2013 przez lokoko83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 A u mnie małe eldorado 6 sztuk wyjętych, 4 wymiarowe największy 60 cm, kilka spadów, łącznie miałem na wędce jakieś może 11 sztuk, jeden szczupak po polskiej stronie, reszta złowiona z ukraińskiej strony, 3 sztuki z jednego miejsca w przeciągu może 40 minut , znalazłem niezłą szczupaczą stołówkę, żerowały tam jak oszalałe, jedna piędziesiątka miała spotkanie z mamusią dwie dość duże rany koło ogona. Predator 3 i demon te dwie przynęty dzisiaj dawały najlepsze efekty, obie jasne z czarnym grzbietem. Jutro replay. Mam nadzieję, że mamusia też tam jutro będzie i da się skusić na coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 dobry znak, zatem jutro wracam na pole bitwy, 3:20 wyjazd i zobaczymy, podzielę się wrażeniami jak tylko wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 A u mnie małe eldorado 6 sztuk wyjętych, 4 wymiarowe największy 60 cm, kilka spadów, łącznie miałem na wędce jakieś może 11 sztuk, jeden szczupak po polskiej stronie, reszta złowiona z ukraińskiej strony, 3 sztuki z jednego miejsca w przeciągu może 40 minut , znalazłem niezłą szczupaczą stołówkę, żerowały tam jak oszalałe, jedna piędziesiątka miała spotkanie z mamusią dwie dość duże rany koło ogona. Predator 3 i demon te dwie przynęty dzisiaj dawały najlepsze efekty, obie jasne z czarnym grzbietem. Jutro replay. Mam nadzieję, że mamusia też tam jutro będzie i da się skusić na coś. Skorzystałeś z mojej rady co do miejscówki? ps gratki u mnie dzisiaj marnie - ani puknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 kolejny trafiony dzień, ryby były ale brań już trochę mniej, zdecydowanie mniej też niestety przyjemności z łowienia, miejscowi troglodyci o to zadbali ładując na moich oczach w beret wszystko co z wody wyjęte i zostawiając po sobie na stanowisku tylko kopiczki łusek, widać było doskonale że w ten weekend Bug przeżywał szturm a dzisiaj chyba dopychanie zamrażarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Skorzystałeś z mojej rady co do miejscówki? ps gratki u mnie dzisiaj marnie - ani puknięcia.Niestety nie byłem w miejscu na które dałeś namiar . Byłem za Wolą Uhruską. Wczoraj powrót w "małe eldorado" i powtórka z rozrywki, szczupaki brały jak ukleje , Złowiliśmy we dwóch 8 sztuk, dwa 54, reszta krótkie, do tego kilka spadów, Niestety to był chyba ostatni dzień tej miejscówki, bo Ukraińcy już się kręcili w pobliżu a co roku stawiają tam siatki, na razie może jeszcze nie mają dostępu, mam nadzieję, że stan wody wzrośnie na tyle żeby ta miejscówka była dalej niedostępna z tamtej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1977 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 W niedzielę kolega zabrał mnie na swoje miejscówki w okolicach Broku. Ryby niespecjalnie chciały współpracować. Kolega złowił szczupaczka 60 cm, a ja bolenia ok. 45cm. Podczas łowienia wyciągnąłem 3 rzutki, na każdej wisiały po 2 karasie na hakach sumowych. Oczywiście pociąłem je. Pod koniec łowienia trafiliśmy na kontrolę PSR-u, w rozmowie z nimi dowiedziałem się, że na tym odcinku Bugu takie rzutki to nie jest rzadkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 W niedzielę kolega zabrał mnie na swoje miejscówki w okolicach Broku. Ryby niespecjalnie chciały współpracować. Kolega złowił szczupaczka 60 cm, a ja bolenia ok. 45cm. Podczas łowienia wyciągnąłem 3 rzutki, na każdej wisiały po 2 karasie na hakach sumowych. Oczywiście pociąłem je. Pod koniec łowienia trafiliśmy na kontrolę PSR-u, w rozmowie z nimi dowiedziałem się, że na tym odcinku Bugu takie rzutki to nie jest rzadkość.Brawo za odwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 No i " dzień dziecka trwa" w moim małym eldorado, wczoraj 8 sztuk z czego 6 wymiarowych z bardziej szłusznych 60 i 70 cm, a co najlepsze to 5 sztuk złowionych z jednego miejsca w przeciągu 30 minut w tym te największe. Dzisiaj trochę gorzej tylko 4 sztuki 2 wymiarowe, brania słabsze i mniej ich, chyba z powodu nadchodzącej zmiany pogody. Teraz trzeba będzie dać rybkom spokuj na parę dni, i powrót w miejscówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Hej panowie! Co to czyżby nik nic nie łowił!? Co taka cisza w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Witam Dziśaj godzina 5.45 sandasz 55cm,zerował za przykosą wzioł na lunatica 7,5cm z opadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Koledzy jak tam sytuacja obecnie nad Bugiem?? Bo jakoś dawno mnie tam nie było ale za tydzień nareszcie zawitam:) Jak Pan Szczupły?? Szczególnie interesuje mnie okolica faszyny w Zaburzu:)I ni z gruszki ni z pietruszki wrzucę fotkę (umieszczałem już w innym temacie ale przekierowano mnie tutaj:)Pozdrawiam! Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 szczupłe mają się bardzo dobrze i jak rzadko ostatnio teraz biorą nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 O to bardzo dobrze:) Mam nadzieję, że nie przestaną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi