Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sytuacja nad kochanym Bugiem?

Odpoczywam chwilowo nad morzem w Jastrzębiej Górze :)

Forum śledzę non stop ;)

hehehe zagorzały wielbiciel jerkbait, też mam podobnie

nieważne gdzie jestem ciągnie mnie na jerkbaita a zwłaszcza na "Rzeka Bug" :)

Panowie co jest grane? jest wiele w Polsce rzek ale rzeka BUG na jerkbait ma swoje miejsce w postaci nieporównywalnego do innych rzek tematu"Rzeka BUG"

Kocham Ją  :) i jutro się właśnie na Nią wybieram :ph34r:

Edytowane przez lokoko83

Witam,

Kilka dni będę w Wajkowie i Bug będzie sobie płynął praktycznie za oknem:) Niestety nie znam kompletnie tej wody- wiem że w samej miejscowości rzeka jest dość płytka. Prosiłbym o info na priv lub tu czy szukać ryb tam czy bardziej w głąb kraju?Metoda najchętniej ciężka guma ale sprzęt na boleniowanie też posiadam.

@Pajo, raczej niezależnie od miejsca w którym będziesz wojował przygotuj się na całą masę zaczepów, to nieodłączny element obstukiwania tej rzeki :)

Prawdę kolega Panek pisze, trzeba się przygotować sprzętowo, mój rekord zerwanych przynęt jednego dnia 16 :wacko:. Pięć, sześć strat to raczej norma u mnie.

wyjazd nie udany

Nie wspominając o południu, świt i zmierzch bez kontaktu wzrokowego z żerującymi rybami

Od ostatniego wyjazdu 2 tyg. temu woda spadła jakieś 30 cm i z klarownej przebarwiła się na kolor sraki, do tego stopnia że przemieszczając się żyłka po przelotkach wydawała skrzeczące dźwięki

wyprawę uratował okoń ok 35 cm, wyjęty ze starorzecza

pozdrawiam

Edytowane przez lokoko83

A u mnie małe eldorado :lol:  6 sztuk wyjętych, 4 wymiarowe największy 60 cm, kilka spadów, łącznie miałem na wędce jakieś może 11 sztuk, jeden szczupak po polskiej stronie, reszta złowiona z ukraińskiej strony, 3 sztuki z jednego miejsca w przeciągu może 40 minut :lol: , znalazłem niezłą szczupaczą stołówkę, żerowały tam jak oszalałe, jedna piędziesiątka miała spotkanie z mamusią :blink:  dwie dość duże rany koło ogona. Predator 3 i demon te dwie przynęty dzisiaj dawały najlepsze efekty, obie jasne z czarnym grzbietem. Jutro replay. Mam nadzieję, że mamusia też tam jutro będzie i da się skusić na coś.

A u mnie małe eldorado :lol:  6 sztuk wyjętych, 4 wymiarowe największy 60 cm, kilka spadów, łącznie miałem na wędce jakieś może 11 sztuk, jeden szczupak po polskiej stronie, reszta złowiona z ukraińskiej strony, 3 sztuki z jednego miejsca w przeciągu może 40 minut :lol: , znalazłem niezłą szczupaczą stołówkę, żerowały tam jak oszalałe, jedna piędziesiątka miała spotkanie z mamusią :blink:  dwie dość duże rany koło ogona. Predator 3 i demon te dwie przynęty dzisiaj dawały najlepsze efekty, obie jasne z czarnym grzbietem. Jutro replay. Mam nadzieję, że mamusia też tam jutro będzie i da się skusić na coś.

Skorzystałeś z mojej rady co do miejscówki?

ps gratki u mnie dzisiaj marnie - ani puknięcia.

kolejny trafiony dzień, ryby były ale brań już trochę mniej, zdecydowanie mniej też niestety przyjemności z łowienia, miejscowi troglodyci o to zadbali ładując na moich oczach w beret wszystko co z wody wyjęte i zostawiając po sobie na stanowisku tylko kopiczki łusek, widać było doskonale że w ten weekend Bug przeżywał szturm a dzisiaj chyba dopychanie zamrażarek

Skorzystałeś z mojej rady co do miejscówki?

ps gratki u mnie dzisiaj marnie - ani puknięcia.

Niestety nie byłem w miejscu na które dałeś namiar . Byłem za Wolą Uhruską. Wczoraj powrót w "małe eldorado" i powtórka z rozrywki, szczupaki brały jak ukleje :lol: , Złowiliśmy we dwóch 8 sztuk, dwa 54, reszta krótkie, do tego kilka spadów, Niestety to był chyba ostatni dzień tej miejscówki, bo Ukraińcy już się kręcili w pobliżu a co roku stawiają tam siatki, na razie może jeszcze nie mają dostępu, mam nadzieję, że stan wody wzrośnie na tyle żeby ta miejscówka była dalej niedostępna z tamtej strony.

W niedzielę kolega zabrał mnie na swoje miejscówki w okolicach Broku. Ryby niespecjalnie chciały współpracować. Kolega złowił szczupaczka 60 cm, a ja bolenia ok. 45cm. Podczas łowienia wyciągnąłem 3 rzutki, na każdej wisiały po 2 karasie na hakach sumowych. Oczywiście pociąłem je. Pod koniec łowienia trafiliśmy na kontrolę PSR-u, w rozmowie z nimi dowiedziałem się, że na tym odcinku Bugu takie rzutki to nie jest rzadkość.

W niedzielę kolega zabrał mnie na swoje miejscówki w okolicach Broku. Ryby niespecjalnie chciały współpracować. Kolega złowił szczupaczka 60 cm, a ja bolenia ok. 45cm. Podczas łowienia wyciągnąłem 3 rzutki, na każdej wisiały po 2 karasie na hakach sumowych. Oczywiście pociąłem je. Pod koniec łowienia trafiliśmy na kontrolę PSR-u, w rozmowie z nimi dowiedziałem się, że na tym odcinku Bugu takie rzutki to nie jest rzadkość.

Brawo za odwagę

No i " dzień dziecka trwa" w moim małym eldorado, wczoraj 8 sztuk z czego 6 wymiarowych z bardziej szłusznych 60 i 70 cm, a co najlepsze to 5 sztuk złowionych z jednego miejsca w przeciągu 30 minut :lol: w tym te największe. Dzisiaj trochę gorzej tylko 4 sztuki 2 wymiarowe, brania słabsze i mniej ich, chyba z powodu nadchodzącej zmiany pogody. Teraz trzeba będzie dać rybkom spokuj na parę dni, i powrót w miejscówkę.

Koledzy jak tam sytuacja obecnie nad Bugiem?? Bo jakoś dawno mnie tam nie było ale za tydzień nareszcie zawitam:) Jak Pan Szczupły?? Szczególnie interesuje mnie okolica faszyny w Zaburzu:)

I ni z gruszki ni z pietruszki wrzucę fotkę (umieszczałem już w innym temacie ale przekierowano mnie tutaj:)

Pozdrawiam!

post-54784-0-27685100-1376853868_thumb.jpg

Edytowane przez Qcyk