kmr1 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam,wtrącę się odnośnie Mierzwic...byłem sobotę i niedzielę....na spining-jak nigdy-nie miałem żadnego kontaktu z rybą. Woda opadła niesłychanie odsłaniając całą masę niewidocznych wcześniej zwalonych drzew. Widziałem natomiast na zaklolu rzeki przy "Trojanie" jak koleś na gruntówkę ciągnął leszcza za leszczem i to takie konkretne sztuki....Witam,Jest tam sporo ładnego leszcza, a i większe ryby w minionych latach bywały, włącznie z królem s.......Oki, nie ma co pisać tylko trzeba odwiedzić Mierzwice i zapuścić przynętę w te kamienie i zwalone drzewa , już i bez tych "dodatków" ta woda jest pioruńsko trudna.Pozdrawiam k Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez kmr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Woda niska, znalzienie ryby to nie problem, patrząc pod kontem matematyczny im mniej wody w rzece tym więcej ryb na metr sześcienny wody . Wczoraj szczupaki dopisały, z kolegą złowiliścmy 11 sztuk, dwa tylko niewymiarowe, największe to tylko 62 i 63 cm, troche małe ale cieszy ilość brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) misiek116p, gdzie brały? Przykosa? zendra?, stały w brzegu?Kumpel był wczoraj nad Bugiem, woda rzeczywiście bardzo niska, może bez dramatu. Mówił o bardzo dużej ilości brań małych szczupaczków, pistoletów do 30cm. W sumie to dobrze wróży na przyszłość, tym bardziej, że tarło w tym roku też było udane....Pozdrawiam Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez kmr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Szkoda ze te szczupaczki dla większości ludzi stanowi zakąskę... Niestety:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) misiek116p, gdzie brały? Przykosa? zendra?, stały w brzegu?Kumpel był wczoraj nad Bugiem, woda rzeczywiście bardzo niska, może bez dramatu. Mówił o bardzo dużej ilości brań małych szczupaczków, pistoletów do 30cm. W sumie to dobrze wróży na przyszłość, tym bardziej, że tarło w tym roku też było udane....PozdrawiamRano brania były w głębokich dołkach po zewnątrznej stronie zakrętów a koło południa i po południu brały na wypłyceniach po wewnętrznych stronach zakrętów i na proskach przy brzegu. Tym razem dwa wyjechały z polskiej strony ,to były największe, reszta wyjęta z ukraińskiej strony. Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez misiek116p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Qcyk, łowiłeś ostatnio na Mierzwicach? Co z sumem i sandaczem? Swego czasu było tam nieźle, bolki pięknie ganiały. Napisz chociaż na pw, co tam na zakręcie słychać, bo się z kumplem wybieramy od dwóch miesięcy i wybrać nie możemy. Za mało info...Też za dużo info nie mam...obecnie stan wody bardzo mały ale Bolek gania ładnie... o sandaczu i sumie nic nie mogę powiedzieć z własnego doświadczenia... ale kiedy bym nie zajechał to na suma ludzie się rozstawiają Ja odwiedzam Mierzwice głównie ze względu na Pana Zęba i Garbatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Dziś strzeliłem sobie na rowerze wycieczkę do Branszczyka i po skrecniu w polna drogę nad wodą spotkałem ciężko pracujących kłusowników.Ciągnęli siatkę w trzech lub czterech, było więcej osób nad woda lecz nie wiem kto był jeszcze zamieszany w ten proceder.Odjechałem na bezpieczną odległość i szybki telefon na 112.Tam w rozmowie z miłym dyżurnym Wyszkowskiej KPP dowiedzialem się że nie ma patrolu w pobliżu lecz spróbuje pomóc.Po drodze w Turzynie mijał mnie szybko jadący radiowóz a wnim dwóch czarnych Mam nadzieję że zlapali kłusoli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Dziś strzeliłem sobie na rowerze wycieczkę do Branszczyka i po skrecniu w polna drogę nad wodą spotkałem ciężko pracujących kłusowników.Ciągnęli siatkę w trzech lub czterech, było więcej osób nad woda lecz nie wiem kto był jeszcze zamieszany w ten proceder.Odjechałem na bezpieczną odległość i szybki telefon na 112.Tam w rozmowie z miłym dyżurnym Wyszkowskiej KPP dowiedzialem się że nie ma patrolu w pobliżu lecz spróbuje pomóc.Po drodze w Turzynie mijał mnie szybko jadący radiowóz a wnim dwóch czarnych Mam nadzieję że zlapali kłusoli Brawo Kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Brawo Przemek, Niech wiedzą te skurczybyki kłusowniki, że nie są bezkarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Brawo za postawe, oby w tym radiowozie nie pojechali po odbiór ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Dziś strzeliłem sobie na rowerze wycieczkę do Branszczyka i po skrecniu w polna drogę nad wodą spotkałem ciężko pracujących kłusowników.Ciągnęli siatkę w trzech lub czterech, było więcej osób nad woda lecz nie wiem kto był jeszcze zamieszany w ten proceder.Odjechałem na bezpieczną odległość i szybki telefon na 112.Tam w rozmowie z miłym dyżurnym Wyszkowskiej KPP dowiedzialem się że nie ma patrolu w pobliżu lecz spróbuje pomóc.Po drodze w Turzynie mijał mnie szybko jadący radiowóz a wnim dwóch czarnych Mam nadzieję że zlapali kłusoli Ja z ch.......... inaczej postępuję ,ale to moja sprawa.Tępić takie coś bo inaczej nic w wodzie nie będzie pływało.Tnę siaty przy nich ,nie ma litości ,czy to rybak czy kłusol,jeżeli siatka stoi w miejscu nie dozwolonym to już po niej.Nie zdarzyło mi się żeby któryś miał problem ,może w końcu któryś........ to jeszcze mojego Glocka będzie musiał przeskoczyć.U nas Policja nie pływa po ryby do kłusoli. Edytowane 26 Sierpnia 2013 przez Krystekwolf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Przemek,nie da rady sprawdzić czy ich złapali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Kurczaki, tibhar, napisałem to właśnie ale odpuściłem, trzeba mieć wiarę w Stróżów Prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Kurczaki, tibhar, napisałem to właśnie ale odpuściłem, trzeba mieć wiarę w Stróżów Prawa no nie wiem .. zależy na kogo trafili jak na starych wyjadaczy to róznie może być.. Jak złapali to gdzieś będzie można usłyszeć o tym chwalebnym czynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Panowie spokojnie, zależy czy to byli normalni ludzie(Policjanci) czy swojacy i tyle.Jak normalni to wiadomo,jak swojacy to kazali zwinąć i spadać-dobre i to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Panowie spokojnie, zależy czy to byli normalni ludzie(Policjanci) czy swojacy i tyle.Jak normalni to wiadomo,jak swojacy to kazali zwinąć i spadać-dobre i to.oj, nie jest to taka prosta i oczywista sprawa jak napisałeś ale OK, bo dzisiaj to tylko ryba nie bierze, uwierze jak gdzieś przeczytam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Jak swojacy to nie przeczytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro69 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Spacerek nad granicznym Bugiem..., ech wspomnienia, tęsknota, miłość do rzeki...Bug jest cudowny ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Wątpię by ktoś się pokładał dla okonia czy płotki. W czasach nasilonej dziennikarskiej prowokacji trzeba być skończonym idiotą by brać (kasę, rybę) Jak kochać to księżniczkę jak kraść to miliony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Dwa wampiry z przełomu nocy i dnia O brzasku ucztę zaczęły bolenie ale nie medialne . O 6.00 można było zwijać się do domu. Ostatnio mało czasu na ryby ale z relacji jeżdżących wynika, że bardzo dobre brania są jeszcze w godz. popołudniowych 13-14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Dwa wampiry z przełomu nocy i dnia O brzasku ucztę zaczęły bolenie ale nie medialne . O 6.00 można było zwijać się do domu. Ostatnio mało czasu na ryby ale z relacji jeżdżących wynika, że bardzo dobre brania są jeszcze w godz. popołudniowych 13-14 Spinnerman a już się o Ciebie martwiłem, że się gieś podziałeś bo coś długo w wątkun się nie odzywałeś. :lol: :lol: . Wracając do tematu, Ja właśnie mam najlepsze wyniki w godzinach południowo- popołudniowych w największe upały te które miały miejsce jesce tyzień temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 2 rok ćwiczę na Bugu w rejonie Mielnika i wyniki okrutnie marne . Z rozmów z miejscowymi wynika że sandacz jest nieobecny, nie ma od powodzi w 2009 leszcza. Widzę sporo ataków bolenia, pod wieczór zauważyłem w ostatnią sobotę kilka sumowych "bulpppp", ganiają okonie. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tego rejonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Wracając do tematu, Ja właśnie mam najlepsze wyniki w godzinach południowo- popołudniowych w największe upały te które miały miejsce jesce tyzień temuAno właśnie. I w ub. roku i w tym widzę że ruch w wodzie to tak do momentu jak się słońce chowa za drzewa czyli gdzieś do 18:30-19 a później ani chlapania ani brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Spacerek nad granicznym Bugiem..., ech wspomnienia, tęsknota, miłość do rzeki...Bug jest cudowny !Zorro69 z jakiego odcinka granicznego te zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Ano właśnie. I w ub. roku i w tym widzę że ruch w wodzie to tak do momentu jak się słońce chowa za drzewa czyli gdzieś do 18:30-19 a później ani chlapania ani brań.Nie do końca mogę się z tym zgodzić, ostatnio miałem sporo brań także w tych godzinach. W 2009 nie było powodzi, tylko przyducha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi