Skocz do zawartości

Rzeka Bug

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę, czy ktoś zna graniczny Bug w Dubience? Zawsze obstawiałem inne miejscowości nad granicą a teraz potrzebuję odpowiedzi na kilka pytań na temat Dubienki. Żadnych pytań o miejscówki czy inne tajniki :ph34r: Jeśli ktoś byłby w stanie się podzielić wiedzą to proszę o info, powiem o co chodzi ^_^

Mam prośbę, czy ktoś zna graniczny Bug w Dubience? Zawsze obstawiałem inne miejscowości nad granicą a teraz potrzebuję odpowiedzi na kilka pytań na temat Dubienki. Żadnych pytań o miejscówki czy inne tajniki :ph34r: Jeśli ktoś byłby w stanie się podzielić wiedzą to proszę o info,

Spędzałem tam po tygodniu 2 i 3 lata temu we wrześniu. Nie mam oporów żadnych z podzielniem się informacjami z tym że najczęściej włóczyłem się ze spinem więc trudno mi określić w którym miejscu stanąć i w którą stronę rzucać za co z góry przepraszam  :P . Tajniki, no cóż to jest bardziej skomplikowane :unsure: rzucasz starając się trafić w wodę a później zwijasz  ;) .

Marcin, jeśli potrafię odpowiedzieć na Twoje pytania to na pewno to zrobię.

A jeśli chodzi o moje tegoroczne osiągnięcia w rejonie Mielnika przez 3 tygodnie to ładny ........... kiełb (KIEŁB nie BRZANA) , taki z 12cm, podobnej wielkości i mniejsze krąpie, może z 10 płotek 20-25cm :( nic na spina chociaż ataki zaobserwowałem chyba boleni i to dużo ale nie leżą w zakresie moich zainteresowań. Na prywatnym starorzeczu z zakazem wędkowania (wiem że to niemożliwe bo łączy się z rzeką a definicję obwodu rybackiego większość zna) z 10, może 12 ładnych okoni 20-30cm i kilkanaście szczupaków ale takich 35-50cm więc żaden się nie zakwalfikował do .............. :( . Jako ciekawostka to przy kilku pierwszych takich w granicach 40cm myślałem że mam całkiem spora rybę bo są bardzo silne, takie bardziej wypasione .wersja lux  B)    

Spędzałem tam po tygodniu 2 i 3 lata temu we wrześniu. Nie mam oporów żadnych z podzielniem się informacjami z tym że najczęściej włóczyłem się ze spinem więc trudno mi określić w którym miejscu stanąć i w którą stronę rzucać za co z góry przepraszam  :P . Tajniki, no cóż to jest bardziej skomplikowane :unsure: rzucasz starając się trafić w wodę a później zwijasz  ;) .

Marcin, jeśli potrafię odpowiedzieć na Twoje pytania to na pewno to zrobię.

A jeśli chodzi o moje tegoroczne osiągnięcia w rejonie Mielnika przez 3 tygodnie to ładny ........... kiełb (KIEŁB nie BRZANA) , taki z 12cm, podobnej wielkości i mniejsze krąpie, może z 10 płotek 20-25cm :( nic na spina chociaż ataki zaobserwowałem chyba boleni i to dużo ale nie leżą w zakresie moich zainteresowań. Na prywatnym starorzeczu z zakazem wędkowania (wiem że to niemożliwe bo łączy się z rzeką a definicję obwodu rybackiego większość zna) z 10, może 12 ładnych okoni 20-30cm i kilkanaście szczupaków ale takich 35-50cm więc żaden się nie zakwalfikował do .............. :( . Jako ciekawostka to przy kilku pierwszych takich w granicach 40cm myślałem że mam całkiem spora rybę bo są bardzo silne, takie bardziej wypasione .wersja lux  B)    

Dzięki ale już dawno po sprawie ;)

Paweł to jest połączenie starorzecza. Miejscowi kłusują tam na całego nawet na siatkę.

Bardzo ładne i ciche rejony, tam już można poczuć oddech Bugu (oczywiście w tygodniu) w weekend jest tam masa nie ciekawego towarzystwa.

Oczywiście to okolice Branszczyka.

Witam
Dzisiaj szczupaki  ładnie brały w samo południe,pięć sztuk 70cm,61cm,56cm,54cm i 51cm (zaciętych i wycholowanych) na dwóch +kilka brań u mnie i u kolegi.

Przed kolejnym zamieszczaniem zdjęć proszę poczytać zasady obowiązujące na JERKBAIT.PL

Zanderix

Edytowane przez dariusz262
  • Like 1

Pytanie normalne. Widzialem rozne rzeczy nad Bugiem ale zeby ktos rybe wypuszczal to jeszcze nie. Nie zrozum mnie zle chcialem sie tylko dowiedziec czy bedzie szansa by zlowic je ponownie. Sam tez lubie jesc ryby ale te morskie. Pozdro

Edytowane przez palibrzuch
  • Like 1